Vacature Docent Economie 2e graads in Maarsbergen

Onderwijs

Over Vakcollege Maarsbergen

Naam school
Vakcollege Maarsbergen
Contactpersoon
Dhr. G.C.B. van Eck
Plaats
Maarsbergen
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
vmbo
Beschrijving
De Openbare Scholengroep Schoonoord biedt een volledig aanbod aan voortgezet onderwijs. De groep bestaat uit vier scholen: het Openbaar Lyceum Zeist, het Openbaar VMBO en MAVO Zeist, Vakcollege Maarsbergen en MAVO Doorn. De scholen willen hun leerlingen ruimte en uitdaging bieden om hun talenten optimaal te ontwikkelen en daarbij uitstekende prestaties te leveren. Tegelijkertijd wil de scholengroep leerlingen stimuleren mondige burgers te worden die verantwoordelijkheid kunnen nemen voor zichzelf en voor hun medemensen. De scholen spannen zich actief in voor verdraagzaamheid in de samenleving en tegen discriminatie van personen of groepen. Leerlingen kunnen binnen de context van een regulier onderwijsaanbod, de profielen expressie of sport volgen. De organisatie is sterk in ontwikkeling. Verantwoordelijkheden worden zoveel mogelijk gespreid. Voor nieuwe collega's zijn er volop mogelijkheden de onderwijskundige koers van de school mede te bepalen. Alle scholen zijn gecertificeerde opleidingsscholen. Wij hechten aan kwaliteit en leggen 'de lat' daarom hoog: zowel in de eisen die wij aan leerlingen stellen als in de verwachtingen aan ons personeel. Van kandidaten verwachten wij naast vakinhoudelijk en pedagogische competenties ook het vermogen op het eigen handelen te reflecteren, de bereidheid tot samenwerking en een probleemoplossende houding.
Bijzonderheden
Vakcollege Maarsbergen is een VMBO scholengemeenschap met ongeveer 400 leerlingen en heeft een regionale functie. De school is goed geoutilleerd en is gelegen op de Utrechtse Heuvelrug in een mooie natuurlijke omgeving.

Vacature

Functietitel
Docent Economie 2e graads 
Plaatsingsdatum
12-6-2019
Met ingang van
1 augustus 2019
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 1,0
Aantal uren
20-24 x 50 min
Omschrijving
Wie wil er ook komen werken op één van de mooiste plekken in Nederland: midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug.
Het Vakcollege Maarsbergen is een kleinschalige school met ongeveer 400 leerlingen en een enthousiast team van professionals. Bij ons staat “Leren door doen” en de “6 rollen van de leerkracht” centraal.
De vacature voor het komende schooljaar betreft lessen Economie en het praktijkvak Economie & Ondernemen aan BBL-, KBL- en mavoklassen.  We zoeken een collega die niet alleen met enthousiasme inhoud en vorm wil geven aan de lessen maar ook een pro-actieve bijdrage wil leveren aan het geheel in taken, zoals bijvoorbeeld het mentoraat of deelname aan  onze ontwikkelgroepen.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
Er wordt gewerkt met de methode Economisch Bekeken.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
In overleg

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Je kunt jouw motivatiebrief en CV tot en met zondag 23 juni opsturen.
De eerste gesprekken vinden plaats in week 26 (24 t/m 28 juni)
Een proefles kan deel uit maken van de procedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.