Vacature Docent wiskunde in Deventer

Onderwijs

Over Etty Hillesum Lyceum

Naam school
Etty Hillesum Lyceum
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Deventer
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving
Meer informatie over het Etty Hillesum Lyceum vind je op: ettyhillesumlyceum.nl.

Etty Hillesum Lyceum is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier

 

Vacature

Functietitel
Docent wiskunde 
Plaatsingsdatum
12-6-2019
Met ingang van
01-08-2019
Referentienummer
3467
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6 - 0,8
Omschrijving
Wil jij vmbo leerlingen leren hoe ze de vaardigheden bij wiskunde kunnen toepassen in de praktijk? Ben jij tweedegraads docent én heb je affiniteit met het vmbo? Heb je ervaring in het onderwijs en bedrijfsleven? Wil je een baan in Deventer en ken jij vmbo-leerlingen als de beste? Reageer dan direct!

Jouw verantwoordelijkheden
Je geeft lessen wiskunde aan onze vmbo-leerlingen. Jouw lessen laten leerlingen zien en ervaren welke rol wiskunde in ons dagelijks leven speelt. Jij weet de link te leggen met Deventer, de stad waarin een groot deel van onze leerlingen zal blijven wonen en werken. Je maakt de lessen smeuïg en gebruikt praktijkvoorbeelden die leerlingen aanspreken. Je lessen zijn dus theoretisch én praktisch. Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding en verzorging van lessen en voorbereiding van deze leerlingen op hun eindexamen vmbo basis, kader of gemengd/theoretisch.

Je past diverse pedagogische en didactische methoden toe om leerlingen zelfstandig te "leren leren". Je creëert daarbij een leerklimaat waarin zij zich veilig en gewaardeerd voelen én vertrouwen ontwikkelen in eigen kennen en kunnen. Jij ziet het goede in elke leerling en ontdekt wat hen beweegt. Jij laat het vak wiskunde leven voor de leerlingen, zodat ze plezier ervaren in het vakgebied. Je helpt de leerlingen uiteindelijk een goede keuze te kunnen maken voor een vervolgopleiding.

Jouw profiel
Je beschikt over een relevante tweedegraads onderwijsbevoegdheid wiskunde. Bij voorkeur heb je ervaring in het bedrijfsleven én met examenklassen.

Als docent zie en neem je je verantwoordelijkheden. Je bent bewezen collegiaal, professioneel en je bouwt mee aan de school. Vanuit je vakgebied lever je een waardevolle bijdrage aan het ontwikkelen en begeleiden van projecten. Je speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling en vernieuwing van ons onderwijs. Je legt contacten met de andere locaties/collega's en onderhoudt deze.  

Je deelt je inhoudelijke kennis met anderen en kunt goed samenwerken, onder andere met jouw collega's uit jouw vakgroep. Samen met je collega's werk je aan de versterking van ons onderwijs. Je werkt graag in een professionele setting binnen het VMBO. Je bent bedreven in het gebruiken van ICT-toepassingen en weet deze in te zetten in de lespraktijk. 

Jouw werkplek
Je geeft les op De Marke, een school voor vmbo en onderbouw havo/vwo. Op De Marke (circa 1300 leerlingen en 180 collega's) ontdekken de leerlingen wat hen beweegt. De collega's zijn gericht op het goede en het mooie en zijn blijvend op zoek naar wat werkt voor de leerling. 

Het onderwijs van De Marke bestaat uit de leerroutes basis/kader, mavo/havo en Het Corberic (een leerroute gebaseerd op de principes van vrijeschoolonderwijs). Als docent werk je in één van de zes onderwijsteams. Binnen deze onderwijsteams werken we op dit moment aan de thema's praktisch en actief leren, interdisciplinair werken, verbinding zoeken met Deventer en maatwerk in de klas. De leerroute basis/kader vindt plaats op 2 locaties, die tegenover elkaar gevestigd zijn. 

Als docent in de leerroute gemengd/theoretisch werk je in een team onderbouw of bovenbouw. Binnen deze onderwijsteams werken we op dit moment aan een nieuw profiel, waarbij de beroepsgerichte vaardigheden en persoonsvorming centraal staan. Leerlingen leren keuzes maken, verantwoordelijkheid nemen en worden gestimuleerd om samen en zelfstandig te werken. Als team zoeken we de verbinding met het bedrijfsleven en het MBO in de regio Deventer. 

De Marke is één van de 5 scholen van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer. Het Etty Hillesum Lyceum in Deventer is een Algemeen Bijzondere onderwijsinstelling met de kenmerken van het openbaar onderwijs. Het Etty Hillesum Lyceum telt ruim 5.200 leerlingen en ruim 550 medewerkers. De organisatie bestaat uit vijf relatief autonome scholen die samen het onderwijsaanbod voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs in en rond de gemeente Deventer aanbieden.

Ons aanbod
Het betreft een tijdelijke functie, voor de duur van vier maanden, wegens een zwangerschapsverlofvervanging van 0,6 – 0,8 fte. De Marke vindt het belangrijk dat je als nieuwe collega goed en warm wordt ontvangen. Je kunt rekenen op goede begeleiding door een docentcoach en vaksectie.

De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO. Je ontvangt, afhankelijk van opleiding en ervaring, een salaris van maximaal 4.186 euro bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal LB). Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, is er een uitstekende pensioenregeling, 8% vakantietoeslag, reiskostenvergoeding, korting op de premie ziektekostenverzekering en een laptop voor gebruik op school en thuis. 

Meer weten?
Meer informatie over de school vind je op www.ettyhillesumlyceum.nl/de-marke.

Voor meer informatie over de inhoud van de vacature kun je contact opnemen met de heer M.A. Kuijper, bereikbaar via mail: m.kuijper@ettyhillesumlyceum.nl.
(LET OP: sollicitaties die binnen komen via dit mailadres worden niet in behandeling genomen. Solliciteren doe je via de 'solliciteren' button op de website.)

Reageren
Past deze baan perfect bij jou? Solliciteer dan direct! Wij ontvangen jouw sollicitatie graag zo spoedig mogelijk. Bij voldoende reacties wordt de vacature offline gehaald en is het niet meer mogelijk te reageren.
De gesprekken vinden plaats in de weken van 24 juni t/m 5 juli 2019. 

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.

Eisen

Functie-eisen
1e en/of 2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB of LC
Arbeidsvoorwaarden
Schaal LB of LC, maximaal bruto maandsalaris is afhankelijk van de salarisschaal
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.