Vacature Docent Biologie/NLT 1e graads in Amsterdam

Onderwijs

Over JSG Maimonides

Naam school
JSG Maimonides
Contactpersoon
Mevr. L. Licher
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Joods
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
mavo, havo, vwo
Beschrijving

JSG Maimonides kent alle voorwaardes voor goed onderwijs en goede resultaten. Het Maimonides wil een kwaliteitsschool zijn die er naar streeft kwalitatief hoogstaand onderwijs te verzorgen. JSG Maimonides is door Elsevier in 2019 verkozen tot beste school van Noord-Holland. Door de kleinschaligheid zijn de klassen klein en de resultaten hoog. We focussen op de leerling en kijken wat de leerling nodig heeft. Het onderwijs is erop gericht jonge mensen in staat te stellen zelf keuzes te maken en zelfstandig hun weg in de maatschappij te vinden. Verder vindt de school het belangrijk een bijdrage te leveren aan de algemene vorming van de leerlingen.

 

Bijzonderheden
JSG Maimonides is een Joodse school. Docenten hoeven niet Joods te zijn of zich aan bijzondere regels te houden. Wel wordt er verwacht om respect op te brengen voor de eigenheid van de Joodse cultuur. Dat laatste is uiteraard veel breder dan alleen de Joodse godsdienst. Het hoofddoel van het onderwijs op het Maimonides is het toerusten van jonge mensen om optimaal te kunnen deelnemen aan de joodse en niet-joodse samenleving en met grote kans op goede resultaten kunnen deelnemen aan het (joodse) vervolgonderwijs en het beroepenveld waartoe het diploma hen toegang verleent.
 

Vacature

Functietitel
Docent Biologie/NLT 1e graads 
Plaatsingsdatum
11-6-2019
Met ingang van
01-09-2019
Soort vacature
Parttime
FTE
0,25
Aantal uren
6 in 2 dagdelen
Omschrijving
Wij zijn op zoek naar een docent Biologie/NLT voor onze bovenbouw havo en vwo.

Wij hebben ons beta-onderwijs vormgegeven op een leerplein in de bovenbouw, waarop leerlingen 3 lesuren per dag aan het werk zijn. Het eerste uur van het betaplein is ingeroosterd voor instructies en leerlingen beginnen elke dag met hun vaste klas, waarin ze de invulling van het plein die dag bespreken. De docent Biologie heeft iedere week twee keer 40 minuten instructietijd voor een gecombineerde groep van 5havo en 5vwo. De rest van de tijd is vooral bedoeld voor verdieping of extra begeleiding voor een bepaald vak. Op het betaplein werken leerlingen zelfstandig op hun eigen niveau en tempo. Vakdocenten zijn beschikbaar voor vragen van leerlingen. Wanneer de docent dit nodig vindt, plant deze binnen een blok een klassikaal instructiemoment in. Dit is soms verplicht, maar soms ook alleen ter ondersteuning voor leerlingen die dit willen. 

Ook starten we in September 2019 met het vak NLT (Natuur, Leven en Technologie) in de bovenbouw, dat geïntegreerde bètavakken zijn met onderwerpen op de grensvlakken van de disciplines biologie, natuurkunde, fysische geografie, scheikunde en wiskunde, waarin de samenhang tussen verschillende bètavakken beter aansluiten op nieuwe ontwikkelingen in de samenleving. 

 

Eisen

Opleiding
1e graads
Functie-eisen
minimaal 1e graads Biologie, aanvulling met overige kennis of bevoegdheden van andere betavakken is een pré.
Ervaring met leerpleinonderwijs, projectonderwijs en de ontwikkeling van NLT projecten heeft de voorkeur!

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
conform CAO VO

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Op 25-6 sturen wij de sollicitanten een uitnodiging voor gesprek of een afwijzing. Een proefles kan onderdeel uitmaken van de procedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.