Vacature Senior Onderwijskundig Beleidsadviseur in Rotterdam

Onderwijs

Over Olympia College

Naam school
Olympia College
Contactpersoon
Afdeling Werving
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier, Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving
Doel van Olympia College is het maximale uit leerlingen halen. Leerlingen komen naar onze school als het leren niet volgens de standaardpaden verloopt. Vaak is het door problemen in het heden of verleden noodzakelijk dat de leerlingen extra aandacht krijgen. Die aandacht is afhankelijk van hun mogelijkheden. Wij bereiden leerlingen voor op een succesvolle afronding van het VMBO, op het succesvolle behalen van een MBO-diploma of op (al dan niet gesubsidieerde) arbeid. Het onderwijs vindt plaats in een kleinschalige setting. Kernbegrippen zijn zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en zelfstandig werken. Door individuele leertrajecten halen wij het optimale talent uit de leerling.

De brugperiode:
In het brugjaar ligt de nadruk op een veilige overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs. Een kleine klas, een eigen mentor die de meeste lessen verzorgt en een ‘eigen’ gedeelte van de school zorgen voor een veilig klimaat. Tijdens dit jaar stellen we een traject samen dat past bij de ontwikkelingsmogelijkheden van de leerling. Door de opzet van het onderwijs en het goede pedagogisch klimaat op het Olympia College krijgt iedere leerling onderwijs op maat.

Bijzonderheden:
Wij vinden sociale vaardigheden erg belangrijk. Hier wordt dan ook extra aandacht aan besteed. Wij zorgen ervoor dat de begeleiding van uw kind aansluit bij zijn of haar individuele doelen. Daarnaast bieden wij onderwijs in kleine klassen met extra aandacht, gespecialiseerd personeel en een prettig pedagogisch klimaat.

• Modulair en op de praktijk gericht onderwijsaanbod
• Veilig klimaat
• Kleine klassen
• Intensieve, individuele begeleiding

Vacature

Functietitel
Senior Onderwijskundig Beleidsadviseur 
Plaatsingsdatum
11-6-2019
FTE
0,6 - 0,8 fte
Omschrijving
Scholengroep Nieuw Zuid in Rotterdam wordt gevormd door het Einstein Lyceum, OSG Hugo de Groot, RVC de Hef en het Olympia College. Samen zijn wij het hart van het openbaar voortgezet onderwijs in Rotterdam Zuid en onderdeel van Stichting BOOR.
De scholengroep heeft een kleine hoogwaardige staforganisatie die de rector ondersteunt. De senior onderwijs beleidsadviseur is binnen deze stafdienst werkzaam en is de rechterhand voor de rector op onderwijskundig gebied.

Nadere informatie en solliciteren:
Nadere informatie bij drs. M.P. Smale, rector Scholengroep Nieuw Zuid, mobiel 06 385 40 643.
Uw schriftelijke sollicitatie via mevrouw E. van Dijk, managementassistente, e-mailadres e.vandijk@nieuw-zuid.nl. 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
11/12
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.