Vacature verzuimcoördinator / leerlingbegeleider (0,6792 fte). in Schoonhoven

Onderwijs

Over Willem de Zwijger

Naam school
Willem de Zwijger
Contactpersoon
Dhr. W.J. Krajenbrink
Plaats
Schoonhoven
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
mavo, havo, vwo
Beschrijving
CSG Willem de Zwijger is een streekschool voor vmbo-t, havo en vwo met 950 leerlingen. De school is gelegen in Schoonhoven, in het groene hart van Zuid-Holland. Het is onze missie dat wij leerlingen, vanuit een christelijke identiteit, actief betrokken leren zijn bij hun eigen ontwikkeling, die van anderen en de omgeving. Een WZ-leerling leert op zichzelf te reflecteren en wordt goed voorbereid op het diploma, het vervolgonderwijs en een plek in de samenleving. Dit bereiken we in een veilige en uitdagende schoolomgeving.
 
Kenmerkend voor onze school zijn de sfeer en het onderlinge vertrouwen tussen leerlingen en docenten. Typerend zijn ook de tweejarige brugperiode en het keuzeaanbod voor de leerlingen. In de afdelingen is er aanbod met extra vakken zoals LO2, BSM, Cambridge Engels en de Business School. Elk jaar nemen leerlingen deel aan internationale uitwisselingen, excursies en maatschappelijke stages. Maatschappelijke betrokkenheid van leerlingen wordt ook bevorderd door deelname aan Eco-schools en andere projecten.
 
In aansluiting op onze missie en visie ontwikkelen we het onderwijs verder, zodat leerlingen meer op individuele basis flexibel en maatwerkgericht kunnen leren. Een aantal docenten fungeert hierbij als ontwikkelgroep en kwartiermakers.
Naast het onderwijs geven we leerlingen de mogelijkheid hun eigen talenten te ontwikkelen. Een school is namelijk meer dan alleen een plek om te leren. Leerlingen kunnen buiten de les om meedoen in de schoolband of de dansgroep. Ook wordt begeleiding gegeven door training in sociale vaardigheden of het overwinnen van faalangst.
 
Van onze medewerkers verwachten we een professionele houding en een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van onze organisatie. Zij maken het verschil voor onze leerlingen.

Vacature

Functietitel
verzuimcoördinator / leerlingbegeleider (0,6792 fte). 
Plaatsingsdatum
11-6-2019
Met ingang van
1-9-2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6792
Omschrijving
De WZ zoekt voor het komend schooljaar een verzuimcoördinator / leerlingbegeleider voor ca. 27 uur per week (0,6792 fte).
Als verzuimcoördinator registreert u het verzuim en absentie van leerlingen en onderneemt u actie door met hen en/of hun ouder(s)/verzorger(s) in gesprek te gaan en eventueel sancties uit te delen. U betrekt hierbij de mentor en indien nodig heeft u contact met de interne zorgorganisatie, de leerplichtambtenaar of andere externe organisaties.
Als leerlingbegeleider bent u naast de mentor het aanspreekpunt voor leerlingen als zij problemen of conflicten op of buiten school ervaren met medeleerlingen of in andere situaties. U heeft hierbij een begeleidende en eventueel een bemiddelende rol.
U werkt in het zorgteam met een zorgcoördinator, -begeleiders en een orthopedagoog. Wekelijks heeft u overleg om situaties te analyseren en gezamenlijke acties te plannen.

De functie is gewaardeerd in schaal 6.
 
Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met de sectordirecteur onderbouw/vmbo-t, de heer A.T. Seton via telefoonnummer 0182-390539.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
De WZ zoekt een collega die:
  • beschikt over goede communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht en dat inzet in de omgang met leerlingen;
  • beschikt over pedagogische kennis en vaardigheden;
  • kennis heeft van de geldende wet- en regelgeving;
  • in staat is om op het eigen handelen te reflecteren en dit ook bij leerlingen bewerkstelligt;
  • een zinvolle bijdrage levert aan het zorgteam;
  • de christelijke identiteit van de school onderschrijft en in staat is dit in woord en daad uit te dragen.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
6

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Uw sollicitatie voorzien van een curriculum vitae kunt u tot 24 juni a.s. sturen naar:
CSG Willem de Zwijger, t.a.v. de heer A.T. Seton,
Postbus 119, 2870 AC Schoonhoven.
Mailen kan ook: secretariaat@csgwillemdezwijger.nl
 
De school is aangesloten bij Stichting Perspectief, een samenwerkingsverband van 7 protestants-christelijke scholen in de regio Zuid-Holland.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.