Vacature Groepsleerkrachten praktijkonderwijs in Enschede

Onderwijs

Over Bonhoeffer College

Naam school
Bonhoeffer College
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Enschede
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving
Meer informatie over het Bonhoeffer College in Enschede vind je op: www.bc-enschede.nl.

Bonhoeffer College is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier.

Vacature

Functietitel
Groepsleerkrachten praktijkonderwijs 
Plaatsingsdatum
11-6-2019
Met ingang van
01-08-2019
Referentienummer
3434
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
1,9
Omschrijving
Ben jij op zoek naar een prachtige baan in het praktijkonderwijs? Werk jij vanuit het principe eerst relatie, dan prestatie? Maak jij je graag sterk voor de toekomst van jongeren in het praktijkonderwijs? Maak dan werk van deze vacature!

Jouw verantwoordelijkheden
Je gaat werken als groepsleraar / mentor en geeft zoveel mogelijk lessen aan jouw eigen klas. Als groepsleraar ben je breed inzetbaar en daarmee werkzaam binnen de onder- en bovenbouw van het praktijkonderwijs van het Bonhoeffer College. Je geeft les in diverse AVO-vakken en daarnaast ben je bereid om praktijklessen te geven, bij voorkeur in eigen interessegebied. In je lessen besteed je veel aandacht aan de persoonlijkheid van leerlingen en het omgaan met elkaar. 

Door jouw ervaring met de doelgroep van het praktijkonderwijs weet je precies hoe je leerlingen met een leerachterstand, soms in combinatie met gedragsproblematiek, goed kunt begeleiden. Voor de leerlingen ben je dan ook een goede coach en werk je echt vanuit het principe eerst relatie, dan prestatie. 

Je geeft leerlingen vertrouwen en biedt ze kansen. Je hebt hart voor de leerlingen, ziet ze graag groeien en bereidt ze met geduld, maar vol enthousiasme, voor op een passende plek in de samenleving. 

Jouw profiel
Onze leerlingen verdienen een leerkracht die goed om kan gaan met de doelgroep van het praktijkonderwijs. Daarom geven we de voorkeur aan kandidaten die duidelijk kiezen voor werken met deze doelgroep en/of ervaring hebben met deze doelgroep. 
We vinden het belangrijk dat je beschikt over een tweedegraads lesbevoegdheid voor het voortgezet onderwijs of een Pabo-diploma. 

Een master SEN of andere pedagogische scholing strekt tot aanbeveling. 

Verder staan collegialiteit en teamspirit bij jou hoog in het vaandel. Zo pas je goed binnen ons team waar de onderlinge samenwerking sterk is. 

Jouw werkplek
Het Bonhoeffer College is een interconfessionele scholengemeenschap die alle onderwijsvormen aanbiedt. De school is gevestigd op zes locaties in Enschede. Hierdoor zijn kleinschaligheid en persoonlijke aandacht voor elke leerling gewaarborgd.

Op locatie Vlierstraat is het Praktijkonderwijs gevestigd. We kennen al onze leerlingen en ontdekken samen hun sterke punten. We leren leerlingen vertrouwen te hebben in hun eigen mogelijkheden. Zo laten we ze groeien als persoon en begeleiden we hen naar een passende plek in de samenleving. 

Ons aanbod
Het betreft een parttime of fulltime baan. In totaal is er 1,5 fte beschikbaar en ruimte voor twee docenten. Het gaat in eerste instantie om tijdelijke aanstellingen tot einde van het schooljaar 2019 – 2020. 

De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO. Je ontvangt een salaris van maximaal 4.186 euro bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal LB). Dit salaris is conform de CAO VO.

Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering en diverse andere voordelen. 

Het Bonhoeffer College maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Werken bij Carmel betekent werken bij een werkgever met een aantrekkelijk loopbaanbeleid.

Meer weten?
Meer informatie over de inhoud van de functie is te verkrijgen bij Frans Coehorst, locatiedirecteur, 053 - 751 24 00.

Reageren
Wij ontvangen jouw sollicitatie graag zo spoedig mogelijk. 
(Bij voldoende reacties wordt de vacature offline gehaald en is het niet meer mogelijk te reageren.)

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.
 

Eisen

Functie-eisen
2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Schaal LB, maximaal 4.186,- euro bruto per maand bij een volledige baan. 2e graads of pabo
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.