Vacature Docent MVI in Zaandam

Onderwijs

Over Zuiderzee College

Naam school
Zuiderzee College
Contactpersoon
Mevr. L. Klip
Plaats
Zaandam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
vmbo, mavo
Beschrijving
Op het Zuiderzee College in Zaandam krijgen 662 leerlingen les in een modern en licht gebouw. We ontwikkelen talenten van onze leerlingen én onze medewerkers; onze leerlingen, medewerkers en ouders leren samen en we zijn verbonden met onze omgeving. Zo halen we het beste uit onszelf en elkaar.
 
Hoofd, hart en handen
Leerlingen ontwikkelen zich door denken, voelen én doen. Onze leerlingen leren daarom niet alleen ín de school, maar ook daarbuiten, met excursies, stages en bedrijfsbezoeken. Zo bereiden we onze leerlingen voor op de samenleving van vandaag en morgen.
 
Structuur biedt ruimte
We bieden onze leerlingen keuzes langs een duidelijke structuur. Daarbij kiezen ze de verbreding, verdieping of herhaling die bij hen past of volgen ze een vak op een hoger niveau. We geloven namelijk dat leerlingen gemotiveerd raken als ze zelf kunnen kiezen.
 
Docent als lerende professional
We bieden onze medewerkers de ruimte om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leerproces. We delen onze kennis met elkaar en helpen elkaar zo steeds een beetje verder. Studenten zien we als volwaardige collega’s: wij leren van hen en zij leren van ons.
 
Onze extra’s
Doedagen, tekenen als examenvak, gymvoorziening met klimmuur, gezonde schoolkantine, multiculturele leerlingpopulatie.
Bijzonderheden
Het Zuiderzee College is onderdeel van OVO Zaanstad. OVO Zaanstad staat voor buitengewoon goed onderwijs voor iedereen. We verbinden theorie met praktijk, we bieden onderwijs op maat en we willen dat onze medewerkers zich voortdurend blijven ontwikkelen. Zo bereiden we onze leerlingen voor op hun plek in de maatschappij.
 
In totaal heeft OVO Zaanstad zeven scholen voor openbaar voortgezet onderwijs in Zaanstad, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Onze 800 medewerkers zijn samen verantwoordelijk voor het onderwijs aan bijna 6300 leerlingen. Elke leerling uit de regio bieden we een passende plek.

Kijk voor meer informatie over OVO Zaanstad op www.ovo-zaanstad.nl.

Vacature

Functietitel
Docent MVI 
Plaatsingsdatum
7-6-2019
Met ingang van
1 augustus 2019
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6 tot 0,8
Aantal uren
15 tot 20
Omschrijving
Buitengewoon goed onderwijs voor iedereen. Daar staan wij voor bij het Zuiderzee College. Als docent Media, vormgeving en ICT (MVI) lever jij daaraan een bijdrage met creatieve, actieve en inspirerende lessen voor de bovenbouw van de basisberoepsgerichte leerweg. Je hebt daarbij altijd oog voor het kind achter de leerling en weet iedereen in de klas aan te spreken op zijn of haar talent.

Het Zuiderzee College is de enige school in Zaanstad die het profiel MVI aanbiedt. In een wereld waarin we niet meer zonder computers, games en smartphones kunnen, is MVI voor veel vmbo-leerlingen een interessant profiel. In dit profiel komen vakken als fotografie, gamedesign en vormgeven aan bod. Onze leerlingen leren omgaan met foto- en videocamera en hoe je een flyer ontwerpt. Ook de technische kant staat op het programma: van het installeren van software tot het oplossen van computerstoringen.

De vernieuwing van het onderwijs heeft je aandacht en daar wil je graag actief aan meewerken. Zo denk je binnen de sectie mee over de ontwikkeling van leermiddelen, lesmateriaal en toetsen, alsmede het bevorderen van een herkenbaar pedagogisch klimaat heeft je aandacht en daar wil je graag actief aan meewerken.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
We zijn op zoek naar een enthousiaste, professionele collega die gevarieerde lessen geeft die aansluiten bij de diverse doelgroepen op het Zuiderzee College. Een collega die goed in staat is om contact te maken met leerlingen en ouders van verschillende culturele en sociale achtergronden. Iemand die graag wil samen werken en wil leren van elkaar en met elkaar. Een docent die talentontwikkeling hoog in het vaandel heeft en die breed inzetbaar wil zijn voor de school.

Je hebt een creatief profiel en affiniteit met media, vormgeving en ICT. Je beschikt aantoonbaar over relevante werkervaring en bent op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op het gebied van vormgeving en grafisch ontwerp.

Verder verwachten wij:
  • Een tweedegraads lesbevoegdheid;
  • Bekwaamheid voor MVI (post-bachelor), of bereidheid om deze te halen;
  • Affiniteit en ervaring met de doelgroep;
  • Teamgeest;
  • Empathisch vermogen;
  • Sterk klassenmanagement;
  • Goede sociale vaardigheden;
  • Beschikbaarheid van maandag tot en met vrijdag.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Het gaat om een tijdelijke aanstelling voor de duur van een het schooljaar. De functie wordt gewaardeerd in schaal LB (min. € 2747, max. € 4186).

Voor alle medewerkers van OVO Zaanstad zijn de afspraken over hun arbeidsvoorwaarden vastgelegd in de cao VO. Ook bieden we een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bedrijfsfitness, een fietsenplan en een collectieve verzekering. Kijk voor meer informatie op www.ovo-zaanstad.nl.

Daarnaast heeft OVO Zaanstad de 8ste school: de drijvende kracht achter innovatie op onze scholen. Enthousiaste teams en ambitieuze docenten ontmoeten en inspireren elkaar in de 8ste school. We nodigen ook jou uit om in de 8ste school jouw visie te delen op buitengewoon goed onderwijs.

Voor en door alle OVO-medewerkers is er de OVO Academie. De academie ondersteunt het leren en floreren van onze medewerkers, met een uitgebreid aanbod op het gebied van na- en bijscholen en (persoonlijke) ontwikkeling. Onderwijs van de toekomst vraagt om vaardigheden en kennis van de toekomst.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Eventuele vragen over deze vacature kun je stellen aan Mia de Graaf (afdelingsleider), via m.degraaf@zuiderzee-college.nl of 075 6166069. Ben jij de enthousiaste docent MVI die wij zoeken en sta jij voor dezelfde waarden als het Zuiderzee College? Dan zien wij je graag bij ons voor de klas. Stuur je sollicitatie met duidelijk cv uiterlijk vrijdag 21 juni naar Lilian Klip, via info@zuiderzee-college.nl. Je kunt ook reageren via onderstaande button.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.