Vacature Docent Nederlands, 1e graads in Den Haag

Onderwijs

Over Montaigne Lyceum

Naam school
Montaigne Lyceum
Contactpersoon
Mevr. G. Buursink
Plaats
Den Haag
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving
Het Montaigne Lyceum: van gymnasium tot en met kader
 
Onder hetzelfde dak herbergen wij verschillende opleidingen: gymnasiumvwohavomavo en vmbo-kader.
Dat leerlingen met verschillende talenten samen naar dezelfde school gaan vinden wij een belangrijk sociaal streven. Daarnaast vergemakkelijkt het ook de doorstroom, voor leerlingen die bijvoorbeeld na de havo willen doorstromen naar het vwo. Of voor leerlingen die op enig moment in hun schoolloopbaan andere keuzes willen maken.

We vinden het belangrijk dat onze leerlingen midden in het leven staan en leren van zichzelf, met elkaar en in de wereld. Dat geldt voor al onze leerlingen of ze nou voor het gymnasium of het atheneum kiezen, onze havo doorlopen of helemaal op hun plek zijn in onze afdeling vmbo. De goede balans tussen lessen volgen en zelfstandig kunnen werken maakt het Montaigne Lyceum zo bijzonder. Het sluit ook uitstekend aan op het werken met weektaken en opdrachten dat op de meeste basisscholen inmiddels de gewoonste zaak van de wereld is. Als een leerling zich bij ons thuis voelt, zegt dat veel over uw kind: zelfstandig, sociaal, een doorzetter. Natuurlijk helpen wij uw kind deze kwaliteiten te ontwikkelen. In de eerste twee jaar investeren we veel tijd in het leren plannen en zelfstandig werken. Zo groeien de leerlingen gaandeweg in zelfstandigheid en zijn ze uitstekend voorbereid op hun vervolgopleiding.
Bijzonderheden
Op het Montaigne Lyceum werken we in leerdomeinen. Een belangrijk gevolg van de keuze voor werken in leerdomeinen is dat het werken met afzonderlijke vakken met aparte docenten tot het verleden behoort. Een vast team van 8 tot 10 docenten is verantwoordelijk voor alle leerlingen in het leerdomein. Zelfstandig werken en goed leren plannen is onlosmakelijk verbonden met het werken in leerdomeinen.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands, 1e graads 
Plaatsingsdatum
6-6-2019
Met ingang van
1 augustus 2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8-1,0 fte
Omschrijving
Ben jij een ervaren docent, die graag meer autonomie en ruimte krijgt in het vormgeven van onderwijs dat bij deze tijd en bij jou zelf past? Of ben jij juist een beginnend docent met frisse en moderne ideeën die staat te popelen om ze vorm en inhoud te geven op een eigentijdse school?
 

Eisen

Opleiding
1e graads

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Als je interesse hebt in één van deze vacatures, ontvangen wij graag je e-mail met motivatie en CV.
Stuur deze s.v.p. voor 19 juni 2019 naar het secretariaat van het Montaigne Lyceum, t.a.v. mevrouw Gerry Buursink, g.buursink@montaignelyceum.nl.
Informatie over de school vind je op www.montaignelyceum.nl.
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.