MeesterBaan bestaat 10 jaar!

Lees hieronder onze geschiedenis.


In 2000 beginnen we met JufEls ...

In het jaar 2000 zijn wij nog student Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Naast alle studieverplichtingen willen we ook graag iets in de praktijk gaan ondernemen. Vanuit onze middelbare school het Emmauscollege te Rotterdam worden we benaderd om bij te springen op de school voor diverse ondersteunende werkzaamheden zoals het geven van bijles en surveilleren tijdens examens. Na het volgen van diverse mediaberichten over de grote onderwijstekorten wordt al snel het eerste idee bedacht: JufEls.

Promotie JufEls ...

Wekenlang en vaak tot in de late uren wordt er op een zolderkamer doorgewerkt om de eerste website te bouwen. Scholen kunnen nu via internet in contact komen met studenten voor diverse bijbanen. Met een eerste testversie wordt een presentatie gegeven op het Emmauscollege en de eerste klant is een feit. Vervolgens worden studenten met de website bekend gemaakt en staan we hiervoor vaak vroeg klaar bij de collegezalen om de flyers uit te delen.

De eerste successen ...

’s Avonds natuurlijk meteen achter de pc om te kijken of de eerste bezoekers binnenkomen. En jawel, de eerste avond kunnen wij al enkele studenten verwelkomen voor de bijbanen. Met dit succes gaan we vol goede moed verder om Jufels in Nederland verder te promoten. Vervolgens komen de eerste aanmeldingen van scholen binnen en de maanden daarna komen we via diverse media regionaal en landelijk onder de aandacht met JufEls.

In 2002 beginnen we met MeesterBaan ...

Na twee jaar is JufEls bekend bij vele scholen en studenten. Scholen raken door JufEls ook meer en meer thuis met de inzet van het internet voor het invullen van vacatures. Een aantal scholen komt met de suggestie of wij geen website kunnen bouwen voor ook alle reguliere vacatures op de scholen. Het is maart 2002, de start van MeesterBaan is een feit! Voor MeesterBaan besluiten we een compleet nieuwe website te ontwikkelen afgestemd op de wensen van de pz-managers binnen de scholen. Zo kunnen kandidaten snel benaderd worden per e-mail en kunnen vacatures volledig afgestemd op het onderwijs online worden geplaatst.

MeesterBaan lancering …

Het blijkt de eerste periode een uitdaging om scholen enthousiast te krijgen om naast het adverteren in de kranten ook via internet kandidaten te werven voor de vacatures. We kiezen voor een vernieuwde insteek als prijsmodel met adverteren op basis van no-cure-no-pay. Tot op de dag van vandaag blijkt dit een zeer gewaardeerde methode. De eerste scholen beginnen al snel met het plaatsen van vacatures en aan ons de taak om bekendheid te krijgen onder werkzoekenden in het onderwijs. De eerste sollicitaties stromen binnen en scholen loggen nieuwsgierig in om deze te bekijken. De eerste succesvolle bemiddeling wordt al snel gemeld!

Landelijk bereik …

Na 3 jaar doorwerken zetten steeds meer scholen internet in voor de werving en MeesterBaan helpt veel scholen met het invullen van de vacatures. We besluiten uit te breiden naar andere onderwijssectoren dan alleen het voortgezet onderwijs en weten MeesterBaan te positioneren als de specialist in onderwijsvacatures. De bezoekers blijven iedere maand toenemen en met MeesterBaan weten we een landelijk bereik te realiseren.

Grootste bereik in het onderwijs …

We blijven de website doorontwikkelen en het blijft een uitdaging om een steeds groter bereik te realiseren. Het idee ontstaat om samenwerkingen aan te gaan met onderwijs gerelateerde websites om daar de vacatures voor de desbetreffende vakgebieden in te laden. Op deze wijze weten we in een aantal jaren tijd een groot onderwijsnetwerk op te bouwen en het grootste bereik onder werkzoekenden in het onderwijs.

10 jaar MeesterBaan!

In 2012 heeft MeesterBaan zo’n 125.000 bezoekers per maand en hebben meer 1000 scholen de vacatures op MeesterBaan geplaatst. MeesterBaan is hierbij actief in vele onderwijssectoren. Dit jaar vieren wij het 10-jarig bestaan van MeesterBaan!Bedankt voor het vertrouwen in de afgelopen jaren. We blijven u graag van dienst.