Vacature SJC190522 Docent techniek 0,8 fte - 1,0 fte in Eindhoven

Onderwijs

Over Scholengroep Het Plein

Naam school
Scholengroep Het Plein
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Eindhoven
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
vmbo, havo, vwo
Beschrijving
Scholengroep Het Plein biedt alle vormen van onderwijs voor alle 12- tot 18-jarigen.
Sint-Joriscollege school voor gymnasium, atheneum, havo, mavo en het project Kunst & Cultuur en de Topsport Talentschool (LOOT).
   
Aloysius De Roosten een kleine mavo school met een eigen karakter en veel aandacht voor elke leerling. De onderbouw bestaat uit een determinatieperiode, zodat ook leerlingen met een gemengd schooladvies welkom zijn. Daarnaast verzorgt de school onderwijs voor leerlingen met een lwoo-indicatie.
   
Antoon Schellenscollege
 een school voor breed vmbo voor lwoo-leerlingen. Antoon Schellenscollege heeft uitsluitend onderbouw.
   
Vakcollege Eindhoven hier volgen leerlingen vmbo-b of vmbo-k. Leren in de praktijk staat centraal. Door een samenwerking met ROC Eindhoven gaan leerlingen uiteindelijk met een MBO diploma niveau 1 of 2 van school na 6 jaar.
   
Praktijkschool Eindhoven een school voor praktijkonderwijs met uitstroom naar de arbeidsmarkt en/of het MBO.
   
Pleinschool Helder een school voor leerlingen met een autisme spectrum stoornis (ASS) en/of AD(H)D op vwo/havo niveau. De school biedt leerlingen structuur en duidelijkheid door kleine groepen te hanteren (maximaal twaalf leerlingen), een goede zorgstructuur te creëren en individualiserend onderwijs te bieden. Pleinschool Helder wil bijdragen aan de vorming van leerlingen tot jongvolwassenen die in staat zijn om uiteindelijk een studie op een hbo of universiteit te volgen.
 
Bijzonderheden
Scholgengroep Het Plein maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Vacature

Functietitel
SJC190522 Docent techniek 0,8 fte - 1,0 fte 
Plaatsingsdatum
4-6-2019
Met ingang van
22-05-2019
FTE
0,8
Omschrijving
Omvang: 0,8 – 1,0 fte;
Periode: schooljaar 2019/2020 met uitzicht op een vast dienstverband;
Scholen: Sint-Joriscollege en Helder havo / vwo.

We zijn op zoek naar een kartrekker, die zijn enthousiasme voor techniek op leerlingen kan overbrengen en die vorm kan geven aan nieuwe ontwikkelingen.
Je gaat voor het grootste gedeelte werken op het Sint-Joriscollege. Daar word je ingezet op het vak techniek in de onderbouw en in de ontwikkeling en uitvoering van het vak Technologie & Design(ITTL) in mavo 3 en 4.
Op Helder ligt de vacature bij het vak techniek in klas 2 en 3 (havo/vwo).

Het Sint-Joriscollege is een school voor mavo, havo en vwo. Ons motto is: ontdek jezelf en de wereld.
We hebben een breed onderwijsaanbod, zowel in vakken als in activiteiten. Zo zijn wij Brainportschool en bieden we mogelijkheden op het gebied van sport en kunst. We staan ervoor om leerlingen het beste uit zichzelf te laten halen. De doorstroom van onze leerlingen evenals de examenresultaten zijn goed. We bieden veel buitenschoolse activiteiten en projecten aan. De begeleiding van leerlingen neemt een belangrijke plaats in. We zien onderwijsontwikkeling als een continu proces. Belangrijke lijnen in het onderwijs zijn het onderzoeken, ontwerpen en ondernemen. We werken toe naar meer keuzevrijheid en regie voor de leerlingen, gekoppeld aan een goede begeleiding en actieve werkvormen.

Het vak techniek wordt aangeboden in klas 1 en 2 van mavo, havo en vwo. Het vak heeft een sterk praktische invulling met een grote variatie aan onderwerpen, met korte opdrachten en langere projectjes. Tijdens de lessen maken de leerlingen kennis met technieken als zagen, solderen en boren, maar ook met programmeren, 3D-tekenen en lasersnijden. Na deze kennismaking krijgen ze in een keuzeprogramma aangeboden waarbij ze zich in hun favoriete thema’s verder kunnen verdiepen. We vinden het daarbij belangrijk dat de leerlingen hun talenten verder ontwikkelen en hun eigen creativiteit te gebruiken. De doelstelling is niet zozeer het aanleren van vaardigheden, maar meer om de veelzijdigheid van techniek te laten zien en leerlingen enthousiast te maken voor techniek.
In vervolg hierop willen we voor mavo 3 en 4 in het kader van loopbaanoriëntatie en voorbereiding op het mbo het vak Technologie & Design (ITTL) invoeren. Het vak omvat de volgende onderwerpen: ict-vaardigheden, maatschappij en innovatie, hardware, media-ontwerpen, it-ontwerpen, oriëntatie op leren en werken en professionele vaardigheden. In het schooljaar 2019 – 2020 moet dit programma ontwikkeld worden. Hierin speel je dus een belangrijke rol. In het schooljaar 2020 – 2021 willen we het vak in mavo 3 aanbieden, een jaar later ook in mavo 4.

Helder havo/vwo is een kleinschalige havo/vwo school die zich specifiek richt op leerlingen met een vorm van autisme en/of AD( H )D. Helder is een zelfstandige, reguliere middelbare school. We vallen dus niet onder het speciaal voortgezet onderwijs.
Op Helder wordt het vak techniek in klas 2 en 3 (havo/vwo) aangeboden. Het programma is vergelijkbaar met het programma op het Sint-Joriscollege.

Voor meer informatie over het Sint-Joriscollege verwijzen wij u graag naar onze website www.sintjoriscollege.info.
Voor meer informatie over Helder havo/vwo verwijzen wij u graag naar onze website www.helderhavovwo.info.

Solliciteren kan alleen via de website van OMO.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.