Vacature Groepsleerkracht in Amsterdam

Onderwijs

Over 15e montessorischool van Maas en Waal

Naam school
15e montessorischool van Maas en Waal
Contactpersoon
Mevr. Karin Brandenburg
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Montessori
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
De 15e montessorischool school van Maas en Waal is een levendige openbare montessorischool, midden in de Rivierenbuurt in Amsterdam zuid. Onze school staat open voor iedereen, we hebben respect voor ieders culturele en/ of levensbeschouwelijke achtergrond én we geven onderwijs volgens het concept van Maria Montessori, waarin zelfstandigheid en onafhankelijkheid belangrijke waarden zijn. Het werken met materialen staat centraal in ons onderwijs. We staan open voor nieuwe ontwikkelingen en ons motto is ‘creatief leren leren’. De school heeft ruim 300 leerlingen en we werken in samengestelde groepen van 3 leerjaren (onderbouw, middenbouw, bovenbouw).
Leerkrachten begeleiden de leerlingen op een kindgerichte manier. Pijlers van ons pedagogisch klimaat zijn acceptatie, respect, vertrouwen en behulpzaamheid.
Wij bieden de vakken uit de wereldoriëntatie, natuur, techniek en kunstzinnige oriëntatie geïntegreerd en zonder methode aan in ons kosmisch onderwijs. Dit doen wij thematisch. Bij ons staat ‘onderzoekend leren’ en de 21e eeuwse vaardigheden centraal.
Daarnaast is passend onderwijs een onderdeel van onze visie. Waar het kan, doen we dat zoveel mogelijk in de klas, maar we zijn ook trots op onze twee ‘kleine klassen’; één voor kinderen met gedrags- en leerproblemen en één voor hoogbegaafde kinderen.

 

Vacature

Functietitel
Groepsleerkracht 
Plaatsingsdatum
3-6-2019
Met ingang van
1 augustus 2019
Soort vacature
Parttime
FTE
0,4
Omschrijving
Ben jij de leerkracht die ons team komt versterken? 
In een sprankelende bovenbouwgroep (groep 6-7-8) voor 2 dagen per week = 0,4 wtf met mogelijkheid tot uitbreiding. 
Dan zijn wij, De 15e Montessorischool van Maas en Waal - een goede, gezellige en groene basisschool in Amsterdam - op zoek naar jou!
 

 

Eisen

Functie-eisen
Wij vragen een afgeronde PABO opleiding, evt. aangevuld met een montessoricertificaat. Affiniteit met het montessorionderwijs is fijn.
Ervaring is niet belangrijk; je deelt de baan met een ervaren leerkracht.
We werken veel zonder methodes (wel rekenen Rekenrijk), maar wel met goede methodieken voor spelling, technisch- en begrijpend lezen. Aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek en kunstzinnige vorming bieden wij thematisch aan binnen ons kosmisch onderwijs.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
L10

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Meer informatie, een dag meekijken, telefonische afspraak of direct solliciteren?
Mail Karin Brandenburg, directeur Maas en Waalschool, directie@maas-waal.nl, 020-6447173.
Sollicitaties graag vóór 28 juni 2019.
www.montessorimaasenwaal.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.