Vacature Docent Nederlands 1e graads in Amsterdam

Onderwijs

Over Comenius Lyceum Amsterdam

Naam school
Comenius Lyceum Amsterdam
Contactpersoon
Dhr. F. Op 't Einde
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Interconfessioneel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
havo, vwo
Beschrijving
Het Comenius Lyceum: de havo/vwo- school in Nieuw-West.
Onze school heeft circa 555 leerlingen waarvan de meeste uit onze kleurrijke wijk komen. We werken elke dag met een zeer betrokken team heel hard om onze leerlingen een goede basis te geven, hun kwaliteiten naar boven te laten komen en goede resultaten te laten behalen.
Dit doen we met veel passie voor onderwijs en onze doelgroep. We besteden veel aandacht aan vorming van onze leerlingen. We nemen deel aan diverse projecten zoals Pre-University College, Giving Back, Jongerenrechtbank en IndeMix.
We bieden een duidelijke structuur en een goede organisatie. Zowel extra ondersteuning bij leerproblemen als extra uitdaging geven kenmerken ons onderwijs.
Extra ondersteuning bieden we bijvoorbeeld in de vorm van steunlessen, huiswerkbegeleidingsuren, motivatietrainingen en examentrainingen. Taal (Nederlands en Engels) krijgt bijzonder aandacht in de onderbouw.
Extra uitdaging is er bijvoorbeeld met ons Econasium. Ons Econasium is een uniek programma gericht op duurzaamheid en ontwikkeling van 21th century skills. In de onderbouw maken leerlingen hiermee kennis in de vorm van projecten per schooljaar in klas 1 t/m 3. In de 2e fase kunnen leerlingen het unieke vak O3 kiezen (Onderzoeken, Ontwerpen, Ontwikkelen).
We zijn gehuisvest in een geheel gerenoveerd gebouw in de Jacob Geelstraat . Het gebouw is licht met veel ruimte voor onze leerlingen en medewerkers, faciliteiten voor ons Econasium-programma (eco-kas en eco-lab) en voorzien van een goede ICT-infrastructuur.

 
 
Bijzonderheden
Het Comenius Lyceum is onderdeel van Zaam interconfessioneel voortgezet onderwijs, een bestuur met 23 scholen in Amsterdam, Zaandam en Monnickendam.
Wordt je uitgedaagd door onze missie: hoogwaardig onderwijs bieden in een fijne, veilige en positieve leeromgeving waarbinnen onze kleurrijke leerlingen hun talenten maximaal kunnen ontwikkelen tot betrokken en verantwoordelijke wereldburgers?
Reageer dan op onze vacature en ga het gesprek met ons aan.
 

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 1e graads 
Plaatsingsdatum
29-5-2019
Met ingang van
01-08-2019
Referentienummer
vacature Nederlands
Soort vacature
Parttime
FTE
0,6 fte
Omschrijving
Het Comenius Lyceum in Amsterdam Nieuw-West zoekt voor de bovenbouw Vwo en Havo een eerstegraads docent Nederlands. Het gaat om ongeveer 12 lessen van een uur. Je geeft ook les aan examenklassen in een nieuw gebouw in de Jacob Geelstraat met goede faciliteiten.

Kijk voor een indruk van de school naar DEZE VIDEO. Of ga naar de website van onze school.

Eisen

Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Functie-eisen:
- Eerstegraads lesbevoegdheid
- Ervaring met examenklassen
- Affiniteit met onze doelgroep

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LD

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Bij vragen: bel de rector op 0625770315.

Graag middels motivatiebrief en CV per e-mail reageren naar f.opteinde@comeniuslyceum.nl.
Vóór dinsdag 11 juni 2019. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.