Vacature Taalexpert Nederlands 1fte en Papiamentu 1 fte in Kralendijk, Bonaire, CN

Onderwijs

Over Scholengemeenschap Bonaire

Naam school
Scholengemeenschap Bonaire
Contactpersoon
Dhr. Jurrian Burgers
Plaats
Kralendijk, Bonaire, CN
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving

Vacature

Functietitel
Taalexpert Nederlands 1fte en Papiamentu 1 fte 
Plaatsingsdatum
28-5-2019
Met ingang van
bij voorkeur augustus 2019
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
1
Aantal uren
nvt
Omschrijving
Wij zoeken 2 specialisten die zich in willen inzetten om het taalonderwijs op Bonaire naar een hoger plan te brengen.  Experts die onze docenten kunnen coachen, voor de schoolbesturen Po een referentiekader Papiamentu kunnen ontwikkelen, en taalleerlijnen Nederlands vanuit het basisonderwijs tot en met het voortgezet onderwijs kunnen uitzetten. Daarmee worden niet alleen onze leerlingen geholpen en uitgedaagd vanuit het Papiamentu Nederlands als (Vreemde) Taal op niveau machtig te worden, maar worden ook onze docenten gecoacht om Nederlandse taal geïntegreerd als vreemde taal aan te bieden in hun lessen.    
 
Wat ga je doen?
Je onderzoekt en analyseert de wijze waarop leerlingen taal verwerven in het basisonderwijs en de aansluiting van de taalniveaus in het voortgezet onderwijs. Je schrijft daarover met jouw collega Taalexpert een Plan van Aanpak voor de schoolbesturen. In dit plan van aanpak is een referentiekader opgenomen dat inzichten geeft over de huidige situatie omtrent de taalverwerving Nederlands in relatie tot de moedertaal Papiamentu  dat de basis legt voor een gemeenschappelijke aanpak of zienswijze. Je onderzoekt wat er op dit moment aan leerlijnen aanwezig is voor adequaat onderwijs Papiamentu op Curaçao, Aruba of op de andere eilanden en implementeert dit zo mogelijk op Bonaire in het Primair Onderwijs. Je adviseert over de (extra) uren die er nodig zijn aan taalonderwijs in de verschillende onderwijssoorten om te voldoen aan de examen- of eindeisen met als doel leerlingen goede kansen te bieden om te presteren in hun vervolgonderwijs.
Om het onderzoek vorm te geven worden er lesbezoeken afgelegd, interviews afgenomen met de schoolleiding en verder onderzoek gedaan waarvoor jijzelf de expertise in huis hebt.  Naast onderzoeksvaardigheden coach je docenten om taalonderwijs in de klassen te verbeteren. Je kunt draagvlak creëren voor jouw zienswijze en je weet complexe materie om te zetten tot in de praktijk handzame werkwijzen.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
1e graads of 2e graads of Overige
Functie-eisen
Wat vragen wij van je?
Je hebt ruime ervaring in het onderwijs, bezit bewezen coachvaardigheden en werkt vanuit een heldere onderwijskundige visie.
Je hebt minimaal HBO + werk en denkniveau (WO is een pre)  en je hebt bij voorkeur ervaring als taaldocent (Nederlands of Papiamentu) aangevuld met ervaring met Nederlands als Vreemde Taal.
We zijn op zoek naar iemand die docenten inspireert tot het bieden van boeiend en praktijkgericht taalonderwijs. Taalexperts die een duidelijke visie hebben op het leren van leerlingen en op open, inspirerende wijze kunnen coachend en sturen. Betrokken collegae die duidelijk, doortastend en resultaatgericht zijn. Je hebt hart voor de leerlingen, taalonderwijs en beschikt over creatieve, innoverende wijzen om Taal te onderwijzen en het niveau van de leerlingen te verhogen.
We zoeken voor deze functies denkers en doeners die zich verdiepen in de ontwikkelingen in het onderwijs op Bonaire en die de schoolbesturen vanuit enthousiasme en vakkennis kunnen adviseren over structurele verbeteringen in het taalonderwijs ten bate van onze leerlingen!
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
11
Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij?
Deze functies zijn tot stand gekomen naar aanleiding van een gemeenschappelijke subsidieaanvraag. Voor deze aanvraag is de Scholengemeenschap Bonaire (SGB) penvoerder. De subsidie wordt voor 3 jaar verstrekt. We bieden daarom een contract voor 3 jaar bij SGB met een salaris dat past bij de functie en taken (schaal LC met een max. van 4460 USD) en goede arbeidsvoorwaarden, zoals  een eindejaarsuitkering.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Is jouw interesse gewekt?
Wij ontvangen dan graag jouw sollicitatiebrief vergezeld van een  Curriculum Vitae en (gescande) kopieën van diploma’s per mail uiterlijk  9 juni as.  Door op de beneden vermelde link te drukken  (of te kopiëren in uw adresbalk) wordt u doorverwezen naar onze Sollicitanten Self Service met verdere instructies om te solliciteren.
https://werkenbij.sgbonaire.info
 
Heb je vragen, neem dan contact op met drs. F. van Efferink, Algemeen directeur  van de SGB:
Tel +599-7178120 extensie toestel 108 of: Frans.van.Efferink@sgbonaire.com
 
De Scholengemeenschap Bonaire werkt vanuit het Nederlandse onderwijssysteem en hanteert bijvoorbeeld de Wet Beroepen in het Onderwijs. Wil je een stap maken in jouw loopbaan en een uitdaging aangaan op Bonaire schroom dan niet om te reageren!
 
Gelieve geen sollicitaties naar de directeur te sturen, maar via de website te reageren.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.