Vacature Groepsleerkracht voor een nieuwe basisschool in Rotterdam

Onderwijs

Over Nieuwe basisschool in oprichting in Rotterdam-Zuid

Naam school
Nieuwe basisschool in oprichting in Rotterdam-Zuid
Contactpersoon
Mevr. E. Schrijver
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Particulier
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
Wie zijn wij?      
Stichting De Verre Bergen         
Stichting De Verre Bergen (SDVB) is een Rotterdamse filantropische organisatie die kennis en kapitaal voor gedurfde ideeën beschikbaar stelt. Sinds 2011 zet SDVB zich in voor een sterker en beter Rotterdam door het bedenken, uitvoeren en onderzoeken van diverse maatschappelijke programma’s. De programma’s hebben met elkaar gemeen dat ze op een vernieuwende manier maatschappelijke vraagstukken aanpakken.

De basisschool in Zuidwijk         
Een nieuw programma is de basisschool in Zuidwijk in Rotterdam-Zuid. De school heeft extra aandacht voor de groei van iedere leerling en extra ruimte voor leerkrachten om zich verder te professionaliseren. Door een eigen school van de grond af op te bouwen, kan SDVB met meer bewegingsruimte zaken anders aanpakken.

De school wordt bekostigd door SDVB. De leerlingpopulatie zal een afspiegeling vormen van de wijk. De basisschool start kleinschalig met groep 1 en breidt jaarlijks uit met één nieuwe jaargroep en opent naar verwachting in het begin van 2020. Naast het starten van een basisschool breidt het programma de komende jaren mogelijk uit met andere organisatieonderdelen.

Vacature

Functietitel
Groepsleerkracht voor een nieuwe basisschool 
Plaatsingsdatum
16-5-2019
Met ingang van
1-08-2019
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,0 FTE
Omschrijving
Stichting De Verre Bergen (SDVB) is voor een basisschool in oprichting op zoek naar twee groepsleerkrachten met ervaring in onder- en/of middenbouw. Ben jij die gedreven en authentieke leerkracht met specialisme in taal- en onderwijsontwikkeling die graag werkt volgens de principes van co-teaching?

Wat ga je doen?
In de eerste maanden houd je je samen met het enthousiaste en gedreven team voornamelijk bezig met het ontwikkelen van een sterk curriculum, denk je mee over visie- en beleidsplannen, een doorlopende leerlijn en het aantrekken van leerlingen voor de school.  

Bij de start van de basisschool in begin 2020 ben je met tenminste één collega leerkracht gezamenlijk verantwoordelijk voor het verzorgen van uitstekend onderwijs aan groep 1. Je werkt volgens de principes van co-teaching. Dit betekent dat je samen de lessen voorbereidt, gezamenlijk de lessen geeft, evalueert en (door)ontwikkelt.

Als groepsleerkracht:
 • draag je met het team bij aan de ontwikkeling en begeleiding van een groep leerlingen. Je bent gezamenlijk verantwoordelijk voor hun onderwijsprestaties en welzijn;
 • lever je een actieve bijdrage aan onderwijsontwikkeling;
 • werk je teamgericht en ben je onderdeel van de professionele leergemeenschap binnen de school, waarin constant leren, professionele ontwikkeling en feedback geven centraal staat. Je bezoekt regelmatig elkaars lessen, volgt trainingen, gaat op onderzoek uit en blijft op de hoogte van de nieuwste inzichten vanuit de onderwijsliteratuur;
 • onderhoud je nauw contact met diverse stakeholders:
 • ouders van leerlingen, door ze bijvoorbeeld regelmatig te bellen om de voortgang van de leerling te bespreken;
 • de data-expert binnen de school, om zo de groei en ontwikkeling van leerlingen te monitoren, analyseren en jezelf en het onderwijs steeds verder te verbeteren;
 • de coördinator zorg en welzijn, om zo de optimale zorg voor leerlingen af te stemmen;
 • relevante stakeholders in de wijk die een rol spelen in het onderwijs.      

Eisen

Functie-eisen
Wie zoeken wij?
We zijn op zoek naar twee groepsleerkrachten. Eén groepsleerkracht met ruime ervaring met het lesgeven aan groep 1 en 2. De kandidaat heeft een sterke affiniteit en veel ervaring met deze doelgroep en heeft ruime kennis van curriculum en methoden voor groep 1 en 2.

Daarnaast zijn we op zoek naar een groepsleerkracht met ruime ervaring met het lesgeven aan groep 3 en 4. Deze kandidaat heeft affiniteit met de groepen 1 en 2 en gaat ook werken als leerkracht voor deze groepen bij de start van de school. Je houdt je naast het lesgeven aan groep 1, bezig met het ontwikkelen van het curriculum en de doorlopende leerlijn van groep 3 en 4. Je zal als groepsleerkracht later mogelijk les gaan geven aan de groepen 3 en 4.

Voor beide openstaande functies beschikken onze ideale kandidaten over de volgende kenmerken en eigenschappen:
 • een Pabo-diploma en eventueel een relevante master opleiding, academische Pabo is een pré;
 • ervaring met het werken in stedelijke context met relatief veel gewichtenleerlingen;
 • ervaring en/of specialisme in taalontwikkeling is een pré;
 • een onderzoekende houding, belangstelling voor data en onderzoek, nieuwsgierig en altijd op zoek naar hoe het nog beter kan; 
 • een growth mindset en geloof in de potentie van iedere leerling en collega;
 • graag teamgericht willen werken en delen in de verantwoordelijkheid voor de klas met een collega leerkracht, open staan voor het geven en ontvangen van feedback; 
 • didactisch onderlegd en een sterke pedagoog. Hij/zij heeft een duidelijk beeld van wat kinderen mee moeten krijgen op school;
 • uitstekend vermogen te differentiëren, goed volgens de methode kunnen werken maar ook in staat zijn om methoden te ontwerpen en van de methode af te wijken; 
 • flexibel en begrijpen dat werken in een nieuwe organisatie dynamisch is en dit leuk vinden;
 • humor, een authentiek persoon, met een energieke en open uitstraling.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden:
Wij bieden de unieke mogelijkheid om aan de basis te staan van het ontwikkelen van een geheel nieuwe school. Je krijgt de kans om onderdeel te zijn van een professionele leergemeenschap en deze mede inrichting te geven in een team van enthousiaste en gedreven collega’s. Je krijgt in je rol veel ruimte voor onderwijsverbetering en je eigen professionalisering.

Wij bieden een fulltime positie met goede arbeidsvoorwaarden, zoals onder meer:
 • een salaris gebaseerd op de cao, afhankelijk van kennis en ervaring;
 • 35 vakantiedagen waarvan een aantal flexibel in te zetten (verminderde aantal vakantiedagen gecompenseerd in het salaris);
 • een jaarcontract, bij goed functioneren gevolgd door een contract voor onbepaalde tijd;
 • goede trainingsmogelijkheden om je kennis en vaardigheden te vergroten;
 • coaching en intervisie;
 • reiskostenvergoeding;
 • een goede pensioenregeling.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Interesse?
Aan geïnteresseerde kandidaten wordt gevraagd om uiterlijk 2 juni 2019 CV, motivatiebrief en een kort essay te sturen naar sollicitatie@sdvb.com o.v.v. ‘Sollicitatie Leerkracht’ ter attentie van Evelien Schrijver. Vermeld hierbij of je voorkeur uitgaat naar groepsleerkracht voor groep 1 en 2 of voor groepsleerkracht met ervaring in groep 3 en 4. Uiterlijk 4 juni laten wij weten of je wordt uitgenodigd op gesprek.

Een onderdeel van de sollicitatieprocedure is het schrijven van een kort essay van maximaal 450 woorden waarin je jouw visie op een succesvolle professionele leergemeenschap uiteenzet en beschrijft welke rol jij hierin zou nemen. Wij zien in ieder geval graag het onderwerp co-teaching terugkomen in je essay. 

De sollicitatieprocedure bestaat uit drie rondes. De eerste ronde gesprekken vindt plaats op 6, 7, 11, 12 en 13 juni 2019 in de middag en avond op het kantoor van Stichting De Verre Bergen aan Parklaan 22 in Rotterdam. De tweede ronde gesprekken vinden plaats op 17, 19, 26, 27 juni in de middag en avond. Een take-home case is onderdeel van deze ronde. Wij verwachten de procedure eind juni af te ronden. De startdatum is in overleg en bij voorkeur per 1 augustus 2019.

Een assessment en/of referentiecheck kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature of vragen over het sollicitatieproces kan je contact opnemen met Evelien Schrijver via sollicitatie@sdvb.com of 010-2092000.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.