Vacature Docent Nederlands Tweede graads in Rotterdam

Onderwijs

Over Mytylschool De Brug

Naam school
Mytylschool De Brug
Contactpersoon
Afdeling Werving
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet Speciaal Onderwijs
Niveau
vmbo, mavo, havo
Beschrijving
Mytylschool de Brug is een school voor leerlingen van 4 - 18 jaar met een lichamelijke beperking en functionerend op een cognitieve niveau van ZML tot normaal lerend.In samenwerking met Rijndam revalidatiecentrum bieden wij een compleet onderwijs-zorgarrangement waarbij het streven is de leerlingen vanuit een veilig klimaat toe te leiden naar een volwaardige plaats in de samenleving. Het onderwijsprogramma is daarom gericht op het uitstroomperspectief van de leerling.

Mytylschool De Brug biedt een veilige omgeving voor kinderen waar men niet alleen komt om te leren, maar ook om elkaar te ontmoeten en te spelen. De school is uiteraard toegankelijk gemaakt voor rolstoelen maar is ook voorzien van allerlei aanpassingen waardoor kinderen zo min mogelijk last zullen hebben van lichamelijke beperkingen. We hopen dat de school ook voor ouders een ‘thuisgevoel’ zal geven. De school heeft drie afdelingen: een basisafdeling SO (zml en normaal lerenden), een VSO Praktisch gericht onderwijs (zml) en een VSO vmbo-havo afdeling (normaal lerenden).

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands Tweede graads  
Plaatsingsdatum
16-5-2019
Omschrijving
ONS VERHAAL
Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het onderwijs. (speciaal) Basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Ongeveer 80 scholen vallen onder onze stichting, waaronder Mytylschool De Brug, een school voor lichamelijk of meervoudig beperkte leerlingen.
De Brug, een school voor fysiek beperkte leerlingen (LG/LZ), biedt vso diplomagericht onderwijs op vmbo- en/of havo niveau. De school streeft naar zo regulier mogelijk onderwijs waar mogelijk. De school is toegankelijk voor rolstoelen en is voorzien van aanpassingen waardoor leerlingen zo goed mogelijk begeleid worden. Verder heeft de school heeft drie afdelingen: basisschool, vmbo/havo en praktisch gericht voortgezet onderwijs. Het onderwijs op de afdeling vmbo-havo kenmerkt zich door de kleine klassen. Alle leerlingen willen zich graag verder ontwikkelen en als docent ben je in staat echt het verschil te maken!

ONS VERHAAL, JOUW VISIE ALS DOCENT
Je hebt hart voor leerlingen die een speciale aanpak nodig hebben en je maakt een bewuste keuze om met deze leerlingen te werken. Uiteraard is het een pré als je ervaring hebt met onze specifieke doelgroep. Je bent in staat om individuele programma’s samen te stellen voor de leerlingen en aan te sluiten op specifieke onderwijs- en ondersteuningsbehoeften. Je bent enthousiast en betrokken en je kunt prima zelfstandig en in teamverband werken. Je weet wat er in een resultaatverantwoordelijke setting van je verwacht wordt. Je bent eindverantwoordelijk voor het onderwijsprogramma binnen jouw vakgebied en verzorgt de lessen Nederlands van de onderbouw vmbo/havo. Daarnaast begeleidt je leerlingen tijdens huiswerk- en studie uren en begeleidt je projecten in de onderbouw. In de toekomst vervul je mogelijk het mentoraat van een groep.

WAT MAG JE VAN MYTYLSCHOOL DE BRUG EN STICHTING BOOR VERWACHTEN?
Kwaliteit waarborgen! Dat doen we vooral in samenwerking met al onze medewerkers. Door de mobiliteit en flexibiliteit van onze docenten en leerkrachten tussen de BOOR scholen en onderwijsvormen te bevorderen.
Naast jouw dagelijkse werkzaamheden als Leerkracht faciliteren en adviseren Stichting BOOR en de school om jouw carrière en ‘’work-life-balance’’ in het onderwijs te bevorderen. Zo biedt BOOR mogelijkheden jouw vaardigheden en ervaring verder te ontwikkelen, een organisatie dus waarbij jij je zelf zowel horizontaal als verticaal kunt ontwikkelen. Voor deze functie geldt een inschaling

volgens schaal L11 conform CAO-PO. Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 4228,- bruto per maand bij een volledige aanstelling. Het betreft een aanstelling van 1 jaar met bij geschiktheid de mogelijkheid tot verlenging.

WAT WE VAN JOU VERWACHTEN?
Dat onze doelgroep op je lijf geschreven is, want jij vindt dat alle kinderen recht hebben op goed onderwijs. Uiteraard beschik je over een afgeronde opleiding 2e graads Nederlands. Je bent beschikbaar voor 0.5 fte per week.

Nadere informatie en solliciteren:
Graag nodigen wij je uit om te solliciteren tot 24 mei 2019. We streven ernaar om je uiterlijk 31 mei 2019 van terugkoppeling te voorzien. Op basis van een brieven- en cv-selectie wordt een beperkt aantal kandidaten uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Werkzaamheden zullen aanvangen met ingang van start schooljaar 2019-2020.
De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.
Voor meer inhoudelijke informatie over de functie of de procedure kun je contact opnemen met dhr. R. schouten via het nummer 010-2111774 of via rsch@mytylschooldebrug.nl
Solliciteren kan uitsluitend digitaal voor 24 mei 2019 via bovenstaand mailadres.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.