Vacature Docent Nederlands in Rotterdam

Onderwijs

Over Montfort College

Naam school
Montfort College
Contactpersoon
Mevr. van Lent
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
mavo, havo, vwo
Beschrijving

Het Montfort College is een school voor vwo - havo - mavo.

Op het Montfort College werken we met het zogenaamde Inclusieve Rooster. Dit rooster staat voor minder lessen op een dag, die langer duren. Daarnaast bieden we onze leerlingen huiswerkbegeleiding onder schooltijd. Binnen het rooster wordt een deel van de lessen als keuzewerktijd aan de leerlingen aangeboden. We vinden het belangrijk dat de leerlingen leren nadenken over de keuzes die ze maken en hierop leren reflecteren. Binnen de keuzewerktijd is er keuze uit ondersteuningslessen voor alle vakken, projecten en cursussen en daarnaast kunnen leerlingen deze tijd inzetten om aan een werkstuk of presentatie te werken in bijvoorbeeld de goed uitgeruste mediatheek van de school.

Het Montfort College is sinds 2016 gesitueerd in een modern pand, dat voorzien is van moderne faciliteiten als goede wifi door het hele gebouw, een lift en rolstoelvriendelijke toiletten.

Het Montfort biedt op de drie niveaus alle sectoren en profielen aan. Daarnaast kunnen leerlingen zich aanmelden voor het programma Chinees, dat een eindexamenvak is op het vwo. Ook kunnen leerlingen zich aanmelden voor de cursus Cambridge- en Business English, die resulteert in een officieel erkend certificaat van de Cambridge University.
Bijzonderheden
Het Montfort College werkt met een docententeam dat veelvuldig samenwerkt en overlegt. De school vindt deze samenwerking belangrijk en zoekt nieuwe collega's die, naast het verzorgen van een interessant en aansprekend lesprogramma, graag een bijdrage willen leveren aan deze onderlinge samenwerking. 

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
15-5-2019
Met ingang van
01-08-2019
Soort vacature
parttime/fulltime
FTE
1,0 fte
Omschrijving
Het Montfort College zoekt per 1-8-2019 een nieuwe collega voor het vak Nederlands in de onderbouw en/of de bovenbouw van de mavo, havo en het vwo. De omvang van de vacature is 1,0 fte. Eventuele roosterwensen kunnen tijdens het gesprek worden meegenomen.
Het Montfort College werkt met het flexrooster, wat inhoudt dat de vaklessen 80 minuten duren en dat er van de docenten ook wordt verwacht een aanvullende bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de kinderen in de vorm van huiswerkbegeleiding en ondersteuningslessen.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
1e graads of 2e graads

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Uitsluitend solliciteren via Meesterbaan.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.