Vacature Ervaren Stagedocent in Uithoorn

Onderwijs

Over Praktijkschool Uithoorn

Naam school
Praktijkschool Uithoorn
Contactpersoon
Dhr. K Klok
Plaats
Uithoorn
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
pro
Beschrijving
Praktijkschool Uithoorn biedt praktijkonderwijs aan ruim 200 leerlingen uit Uithoorn en de omliggende regio. De nadruk ligt op de praktische vorming van de leerling uitgaande van de domeinen wonen, werken, vrije tijd en burgerschap.
Wij zetten in op het aanbieden van branchegerichte cursussen voor de richtingen algemene techniek, groentechniek, horeca, verzorging en handel & verkoop. In een aantal gevallen bereiden wij leerlingen voor op een vervolgopleiding binnen het mbo.
Wij streven een veilige sfeer na waarin het welzijn van de leerling voorop staat. Naast de praktische vakken ontvangen leerlingen onderwijs in de vakken uit de basisvorming.

Speerpunt in ons onderwijs is de personalisering van ons onderwijs, waarbij iedere leerling op zijn of haar niveau onderwijs volgt. De sleutel hiertoe wordt gevormd door differentiatie. Ook zetten wij een digitale leeromgeving in met de inzet van Profijt, dat speciaal voor het praktijkonderwijs is ontwikkeld.

De school kenmerkt zich door een veilig klimaat waar veel aandacht is voor leerlingen. Wij hechten aan een heldere structuur met duidelijke regels, waar iedere leerling, maar ook iedere medewerker, zich thuis mag voelen.

Vacature

Functietitel
Ervaren Stagedocent 
Plaatsingsdatum
15-5-2019
Met ingang van
1 augustus 2019
Soort vacature
parttime/fulltime
FTE
0,8-1,0
Aantal uren
12
Omschrijving
Praktijkschool Uithoorn zoekt voor de bovenbouw een ervaren stagedocent. Het betreft een aanstelling voor een jaar dat bij gebleken geschiktheid omgezet kan worden in een vaste aanstelling.
Van de kandidaten wordt verwacht dat zij 2 dagen algemeen vormend onderwijs aan hun klas geven en gedurende 2/3 dagen de eigen leerlingen begeleiden op hun stageplek. De stagedocent is ook verantwoordelijk voor het mentoraat en onderhoudt naast de contacten met de stagegevers ook contact met ouders en indien nodig hulpverlening.
De nieuwe collega wordt onderdeel van een enthousiast team en wordt door hen ondersteund in zijn of haar werkzaamheden.

Van de kandidaat wordt verwacht dat hij/zij bij voorkeur bekend is met het praktijkonderwijs en affiniteit heeft met de doelgroep.

Eisen

Opleiding
Pabo
Functie-eisen
Kandidaten met ervaring binnen het praktijkonderwijs genieten voorrrang. Kandidaten die werkzaam zijn in het MBO (entree) worden ook uitgenodigd om te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
De secundaire arbeidsvoorwaarden van de Dunamare Onderwijsgroep zijn van toepassing.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Wij ontvangen de sollicitatiebrief en het bijbehorend CV bij voorkeur per e-mail.

Verdere informatie over de inhoud van de functie kunt u opvragen bij de heer Gerrit Eindhoven, teamleider bovenbouw, bereikbaar op 0297-267018.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.