Vacature Docent PIE in SLIEDRECHT

Onderwijs

Over Griendencollege

Naam school
Griendencollege
Contactpersoon
Dhr. M. Vork
Plaats
SLIEDRECHT
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier, Montessori, Dalton, Jenaplan
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
vmbo
Beschrijving
Het Griendencollege
Wij zijn een openbare en protestants-christelijke vmbo-school voor Sliedrecht en omgeving. Een gedisciplineerde school met heldere waarden en normen. Met een sterk team van docenten, mentor, leerjaarcoördinatoren en zorgcoördinator begeleiden wij onze leerlingen in een veilige, kleinschalige en overzichtelijke schoolomgeving.

Onze visie
Wij zien en kennen de leerling. Leerlingen ontwikkelen zich door een persoonlijke benadering binnen heldere structuren en grenzen.Het leren is gericht op het behalen van goede resultaten, het ontwikkelen van de eigen persoon en het kunnen innemen van een plek in een snel veranderende samenleving. Het leren in en met de praktijk motiveert de leerlingen en geeft hen inzicht in hun eigen mogelijkheden, zodat een leerling die het Griendencollege verlaat voldoende zelfsturend is en eigen regie kan nemen om vol zelfvertrouwen de volgende stap te kunnen zetten in het vervolgonderwijs.

Onze missie
Het Griendencollege is een kleine, zelfstandige school voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo). Wij verzorgen onderwijs met de nadruk op de 'V' van het vmbo; voorbereidend op de volgende stap die onze leerlingen zetten. Van oudsher geworteld in de Sliedrechtse samenleving en directe omgeving werken we nauw samen met de wereld om ons heen. Wij bouwen aan een nieuw soort 'schoolgebouw', namelijk een zeer goed en sterk netwerk door diverse dwarsverbindingen met onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en samenleving. Wij doen dat op basis van de volgende drie kernwaarden: betrokkenheid, gedegenheid en ontwikkeling. Kernwaarden van waaruit al ons beleid gestalte krijgt. De school is ontstaan uit fusies tussen protestants-christelijk en openbaar onderwijs en is daarmee een samenwerkingsschool, de ideale afspiegeling van de omgeving buiten de school.

Vacature

Functietitel
Docent PIE 
Plaatsingsdatum
15-5-2019
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,8/1,0 fte
Omschrijving
SPON zoekt voor de locatie Griendencollege in Sliedrecht met ingang van het nieuwe schooljaar kandidaten voor de functie van:

Docent PIE (= Produceren, Installeren en Energie), 0,8 tot 1,0 fte
U kunt leerlingen goed begeleiden en op hun eigen niveau laten werken, u bent enthousiast over techniek en wat je daarmee allemaal kunt worden. Daarnaast bent u de ontwikkelaar van het PIE -programma, u beschikt over een relevante onderwijsbevoegdheid en bent contactueel sterk vanwege de doelgroep en de buitenschoolse contacten met het bedrijfsleven. Uw werkplek wordt ons techniekplein.

 Profielschets docent PIE
  • HBO werk- en denkniveau
  • Ervaring en affiniteit met (vmbo-)leerlingen
  • Praktijkervaring met metaaltechniek, installatietechniek en/of elektrotechniek
  • (Zelfstandig) onderwijsontwikkelaar
  • Enthousiasme voor de techniek
  • In staat om profiel PIE te geven met accent op automatiseren, robotica en domotica
  • Relevante onderwijsbevoegdheid (2e graads). Ook als u hiervoor in opleiding bent, wordt u van harte uitgenodigd om te solliciteren.
  • Ervaring als mentor strekt tot aanbeveling
  • Onderhouden van relevante contacten met ouders, bedrijfsleven en vervolgonderwijs
Voor inhoud van PIE-programma, zie syllabus 2019 op de website: examenblad.nl

U hebt aantoonbare vakkennis en wil de overstap maken naar het onderwijs. Dan is zij-instromen wellicht iets voor u! Door zij-instromer te worden, brengt u de praktijk naar het klaslokaal. Meer informatie kunt u vinden op de website: www.werkeninhetonderwijs.nl

Voor vragen over de vacature kunt u contact opnemen met Els Hubers, tel. 0184-750200.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden u:
- een tijdelijke aanstelling van 0,8- 1,0 fte.
- goede arbeidsvoorwaarden, wij hanteren de cao VO

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie

Sollicitatieprocedure

Heeft u zin om bij ons aan de slag te gaan?
U kunt hieronder via de button 'Solliciteren' uw gegevens achterlaten en uw motivatiebrief en actuele C.V. uploaden. Uitsluitend rechtstreekse reacties van sollicitanten via onze website of via de site van meesterbaan worden door ons in behandeling genomen.
Acquisitie of bemiddeling wordt niet op prijs gesteld.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.