Vacature Leerkracht middenbouw in Capelle aan den IJssel

Onderwijs

Over sbo De Bouwsteen

Naam school
sbo De Bouwsteen
Contactpersoon
Mevr. Elenoor Meijer
Plaats
Capelle aan den IJssel
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Speciaal (Basis) Onderwijs
Beschrijving
BLICK staat voor Boeiend Leren in Capelle en Krimpen. En dat is precies waar we voor staan: aanbieden van uitdagend onderwijs aan leerlingen van 4 tot 18 jaar van alle niveaus. We kunnen veel van elkaar leren en veel voor elkaar en dus voor de leerlingen betekenen. De kernwaarden van onze stichting zijn van invloed op de keuzes die we maken: bevlogen, dichtbij, kwaliteit en verbinden. Onze missie is niet voor niets: een gelukkig kind op een fantastische school.
 
De Bouwsteen is er speciaal voor kinderen met specifieke onderwijsbehoeften. We bieden intensieve ondersteuning en stemmen het onderwijs af op de onderwijs- en ondersteuningsbehoeften van onze leerlingen.  De leerling krijgt bij ons het onderwijs en de structuur diehet nodig heeft. We zetten ons in om ieder kind succesvol te laten zijn.
Bij deze school hoort ook een expertisecentrum: Bouwsteen Expertise. De medewerkers van Bouwsteen Expertise hebben specifieke kennis op het gebied van lezen, rekenen en gedrag. Zij ondersteunen leerlingen op reguliere basisscholen die op cognitief of emotioneel vlak extra aandacht nodig hebben. Ook bieden zij trainings- en begeleidingsprogramma’s aan (teams van) leerkrachten.

Vacature

Functietitel
Leerkracht middenbouw 
Plaatsingsdatum
15-5-2019
Met ingang van
1-8-2019
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1.0
Omschrijving
Wat ga je doen
Als leerkracht ga je fulltime lesgeven aan (zeer) moeilijk lerende leerlingen van de middenbouw. Jij weet deze doelgroep iedere les te boeien door op een afwisselende manier les te geven. Jij vindt het een uitdaging om deze leerlingen trots te laten zijn op zichzelf en op hun talenten. Jij weet een veilig pedagogisch leerklimaat te creëren waardoor onze kinderen vol vertrouwen in de klas zitten. Differentiëren binnen de groep is jou niet onbekend en door structuur en duidelijkheid te bieden krijg jij, als leerkracht, de ruimte om in te spelen op de leerbehoeften van de leerlingen.
Reflecteren maakt dat jij open staat voor verbetering en ontwikkeling: een prettige eigenschap voor jouw leerkrachten team. Je legt verantwoording af aan de directeur.
 
Dit bieden wij
De functie wordt gehonoreerd als leraar L11, conform de cao-po. Daarnaast hanteren we ook vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. We hebben een reiskostenvergoeding, pensioenregeling en een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering en je kunt gebruik maken van een collectiviteitskorting op een zorgverzekering. Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Ook daarin willen we initiatieven graag honoreren.
 
Wie ben jij
Weet je nog, die leerling die aan het begin van het schooljaar niet vooruit te branden was, maar die mede dankzij jouw hulp het toch heeft volbracht? Ben jij degene die onze leerlingen een helpende hand kan toereiken op het moment dat, bijvoorbeeld door een thuissituatie, de leerresultaten verminderen? Die leerkracht die verder kijkt dan het stoere gedrag tegenover de klasgenoten? Hier ben je niet zomaar een leraar, maar ook een mentor voor de leerlingen. Ben jij die doorzetter en beschik je over een gezonde dosis lef en herken je jezelf in hetgeen wij vragen, aarzel dan niet en solliciteer!
Naast dat je stevig in je schoenen staat en je zowel op pedagogisch als op didactisch niveau een talent bent voel je je ook thuis in een omgeving die continue in beweging is. Onderwijs is continue in beweging en door jouw sturende en motiverende rol als leerkracht ben je in staat een sterke binding met de leerlingen op te bouwen. Daarnaast werk je graag in een enthousiast en collegiaal team en vind je het prettig om samen te werken.
 
Verder nog in het kort
  • Je beschikt over een basis bevoegdheid om les te geven;
  • Ervaring met zeer moeilijk lerende kinderen is een pré;
  • Je hebt affiniteit met ICT. 

Meer informatie en sollicitatie
Herken je je in wat hierboven geschreven is, past dat bij jouw ambities en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Motiveer jouw ambities en reageer dan via de “solliciteren” button.
 
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met mevrouw Caroline Spoorenberg, Adjunct directeur telefoonnummer 010-4511907 of via de mail c.spoorenberg@blickoponderwijs.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
 
 

Eisen

Opleiding
Pabo
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.