Vacature Groepsleerkracht in Rotterdam

Onderwijs

Over De van Oldenbarneveltschool

Naam school
De van Oldenbarneveltschool
Contactpersoon
Mevr. A. van der Kooi
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving

De van Oldenbarneveltschool is een school voor algemeen bijzonder onderwijs, gesitueerd in een karakteristiek schoolgebouw in de wijk het Nieuwe Westen. De school telt ongeveer 250 leerlingen en rond de 25 teamleden waaronder een adjunct-directeur, een intern begeleider, een remedial teacher en verschillende coördinatoren. Daarnaast werken er ook diverse vakleerkrachten (gym, muziek, beeldende vorming & techniek en ICT). Wij vinden het belangrijk dat kinderen binnen een veilige omgeving hun talenten op alle gebied maximaal kunnen ontplooien.
Er heerst binnen het team een prettige, collegiale sfeer. Het team is een mix van jongere en oudere leerkrachten. Daarnaast is er een grote ouderbetrokkenheid. De school is een zogenaamde eenpitter waarbij ouders het bestuur vormen.
 

Vacature

Functietitel
Groepsleerkracht 
Plaatsingsdatum
15-5-2019
Met ingang van
01-08-2019
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4-1,0
Omschrijving
De van Oldenbarneveltschool is een kleine, sfeervolle school in Rotterdam met uitstekende resultaten. We hebben 240 leerlingen die samen een goede afspiegeling vormen van de stadsbevolking. De school heeft een stabiel en collegiaal team (25 personen). Samen met het bestuur – bestaande uit ouders – werken we aan eigentijds onderwijs, gestoeld op een traditionele aanpak. We passen bewezen effectieve vernieuwingen toe als ze aansluiten bij de visie en de doelen van de school. Zo differentieert elke leerkracht op minimaal drie niveaus en werken de leerlingen regelmatig zelfstandig op chromebooks. Gecombineerd met ons uitgebreide programma voor sport en cultuur stelt ons dit in staat goed in te spelen op de talenten van elk kind. Het binnen- én buitenschoolse sport- en cultuurprogramma wordt aangeboden door vakdocenten voor bewegingsonderwijs, beeldende vorming en techniek, muziek en ict. Extra handen in de klas ondersteunen dit alles: er zijn onderwijsassistenten en co-teachers, en er is een remedial teacher. Kortom, De van Oldenbarneveltschool streeft naar een rijke en plezierige leer- en werkomgeving waar leerlingen en teamleden elke dag graag naartoe gaan. (Gratis parkeren voor personeel!)
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
De van Oldenbarneveltschool is op zoek naar een leerkracht voor groep ½ die:
- in het bezit is van een PABO-diploma;
- 2 tot 5 dagen beschikbaar is (werkdagen in overleg);
- bij voorkeur ervaring heeft met lesgeven aan kleuters;
- iemand die een kleuter kan volgen, observeren en prikkelen om zo tot leren te komen;
- oprecht betrokken is bij de ontwikkeling en het welzijn van de leerlingen en door middel van o.a. goed klassenmanagement alle kinderen écht ziet;
- positief is ingesteld en enthousiasme uitstraalt naar de kinderen;
- een flexibele instelling heeft;
- beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel richting ouders, leerlingen als het team;
- in staat is om groepsplannen op te stellen en deze uit te voeren om zo aan uiteenlopende onderwijsbehoeften van leerlingen tegemoet te komen;
- kan reflecteren op eigen handelen en wil blijven ontwikkelen;


 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
conform cao
Arbeidsvoorwaarden
De van Oldenbarneveltschool is één van de leukste scholen van Rotterdam door zijn kleinschaligheid en  betrokken ouders.  Er is een fijne samenwerking met de vakleerkrachten en er zijn regelmatig ‘extra handen’ in de klas ter ondersteuning. Je komt terecht in een enthousiast, betrokken en professioneel team waarin zowel startende als zeer ervaren leerkrachten werkzaam zijn. Er is ruim budget voor nascholing en er is een coach om jou te begeleiden en wegwijs te maken op onze school zodat je je snel thuis zult voelen. Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden; geen parkeerkosten en een gunstige reiskostenvergoeding.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Je motivatiebrief met curriculum vitae en eventueel referenties zien we graag tegemoet via de sollicitatiebutton op deze pagina / a.vanderkooi@oldenbarneveltschool.nl . Je kunt je brief richten aan Anita van der Kooi, directeur van De van Oldenbarneveltschool.  De uiterste datum om te reageren is 7 juni. De gesprekken zullen plaatsvinden in week van 17 juni.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.