Vacature Financieel Adviseur in Rotterdam

Onderwijs

Over CVO Rotterdam

Naam school
CVO Rotterdam
Contactpersoon
Mevr. Lisette Kalis
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving

Vacature

Functietitel
Financieel Adviseur 
Plaatsingsdatum
14-5-2019
Met ingang van
z.s.m.
FTE
0.8-1 fte
Omschrijving
Wie zijn wij?
De Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Rotterdam en omstreken (CVO) verzorgt voortgezet onderwijs in de Rotterdamse regio. Er werken in totaal ongeveer 2350 medewerkers voor 39 scholen met in totaal ongeveer 21.000 leerlingen. Op het Henegouwerplein in Rotterdam is de centrale organisatie van CVO gevestigd. Deze bestaat uit een tweehoofdige Raad van Bestuur en een kleine Concernstaf. Ook de recent gevormde Shared Service Organisatie (HR, ICT, Financiën, Huisvesting en Facilitair, Juridische Zaken en Inkoop) huist op het Henegouwerplein. De Shared Service Organisatie (SSO) is een no-nonsense organisatie met een informele en professionele cultuur, die het woord ‘dienstverlening’ heel letterlijk neemt en altijd zoekt naar de beste oplossing. De SSO is in opbouw en draagt zorg voor de continuïteit en efficiëntie van de dienstverlening, is met kennis en kunde altijd actueel en ontzorgt de scholen. We werken samen, zijn aanspreekbaar op ons handelen, delen kennis en leren van elkaar en zijn transparant en integer. De mens staat bij de SSO centraal, dat geldt zowel voor haar klanten als voor haar medewerkers. 

Je maakt als financieel adviseur deel uit van het team Financiën het team bestaat uit ca.20 medewerkers waaronder de medewerkers financiële administratie en de financieel adviseurs. Als financieel adviseur ondersteun je een of meerdere interne klanten (de scholen(groepen)) op het terrein van de financiën. In het klantencontact heb je veelal te maken met een lid van de algemene directie en de schooldirecties. Behalve dat je affiniteit hebt met het type organisatie en haar maatschappelijke karakter, ben je voor het team een inspirerende persoon die mensen in beweging krijgt.

Wie ben jij?
• Je bent iemand die vertrouwd is met cijfermatige gegevens en als geen ander weet wat het belang is van een accurate en correcte financiële rapportage.
• Je weet vanuit je inzicht advies uit te brengen waar de klant verder mee kan en waarmee processen geoptimaliseerd kunnen worden.
• Je werkt mee aan de verdere professionalisering van het team financiën en de financiële producten en diensten en zorgt voor een proactieve attitude van het SSO naar de scholen als klant en partner.
• Je draagt, in een veranderende en dynamische omgeving, actief bij aan de koers van het team financiën en je bent in staat de medewerkers van de financiële administratie hierin mee te nemen.
• Als collega ben je toegankelijk en benaderbaar, je bent in staat om zelfstandig als samen te werken.
• Je handelen kenmerkt zicht door verantwoordelijkheid en oplossingsgerichtheid, zonder daarbij de eigen professionele grenzen uit het oog te verliezen. Je verwerft en deelt kennis, je wilt leren van elkaar en van daaruit wil je meewerken aan vernieuwing • Je kunt goed omgaan met deadlines en bent bereid indien nodig ook werkzaamheden buiten werktijd af te maken of op te pakken. Wat ga je doen? De kern van de functie is het vanuit de eigen expertise de klant(en) van gedegen advies te voorzien. Daarmee geef je ook vorm aan het financieel beleid dat mede vanuit de SSO ontwikkeld wordt. Je draagt zorg voor:
• De juistheid, tijdigheid en volledigheid van de financiële administratie;
• De kwaliteit en uitvoering van de financiële processen door de SSO;
• Het opstellen van de financiële meerjarenplannen, waaronder de begroting, prognose jaarrekening en investeringsplannen voor en het adviseren hierover van de Algemene Directies van scholengroepen en schooldirecties;
• Het opstellen/controleren van volledige en juiste rapportages voor scholen en scholengroepen;
• Het gevraagd en ongevraagd geven van (beleid)adviezen op financieel-economisch terrein aan de SSO;
• Het optimaliseren van de financiële planning & control cyclus binnen CVO en bij de klanten; • Inzichtelijk maken van de complexe bekostiging systematiek voor de klanten en het opstellen van businesscases;
• Het functioneel aansturen van de werkzaamheden van de medewerkers financiële administratie die werkzaam zijn voor de klanten. • Het in samenwerking met de overige financiële adviseurs samenstellen van de geconsolideerde jaarrekening.
Ten slotte volg je de financieel technische instructies van de concerncontroller op en voorzie je deze functionaris van adviezen over richtlijnen, bestaan en de opzet van planning & control instrumenten. Je signaleert knel- en verbeterpunten ten aanzien van financieel beheer, de informatievoorziening, de bedrijfsvoering en draagt bij aan de ontwikkeling en de implementatie van oplossingen daarvoor.

Eisen

Functie-eisen
Wat vragen wij?
  • Minimaal een afgeronde HBO opleiding bij voorkeur op financieel of bedrijfseconomisch gebied.
  • Ervaring met onderwijs en projectmatig werken is een pré.
  • Ervaring met Exact en BI of verregaande kennis van Excel. - 3 -
  • Tenminste 5 jaar relevantie werkervaring in een financiële adviesfunctie met het werken denkniveau op HBO(+) niveau. 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
Schaal 11
Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij? Een uitdagende en ontwikkelingsgerichte organisatie met veel potentieel. Je komt te werken in een dynamische en collegiaal respectvolle omgeving die zich kenmerkt door een informele en prettige en gedreven werksfeer. Deze functie wordt beloond volgens schaal 11 (afhankelijk van kennis en ervaring € 2.651 – € 4.878 bruto per maand van de cao VO. De cao VO kent prima secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. een eindejaarsuitkering van 7,4%, een opleidingsbudget en een budget voor levensfasebewust personeelsbeleid. Je werkt 1.659 uren per jaar bij een fulltime dienstverband. De aanstelling is voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Ben jij de nieuwe financieel adviseur bij de Shared Service Organisatie van CVO? Je kunt solliciteren door je CV met een korte motivatie voor 27 mei 2019 te sturen naar sollicitatie@cvo.nl onder vermelding van vacature SSO FA 11-adv-012.

Hoe gaat het verder? In de maanden mei en juni van 2019 zullen gesprekken met kandidaten worden gevoerd.
• 1e gespreksronde week 23
• 2e gespreksronde week 24
• Het arbeidsvoorwaardengesprek week 25 •
Datum indiensttreding is bespreekbaar, maar bij voorkeur op een zo kort mogelijke termijn.
en assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure

Meer weten? Neem dan contact op met de heer Leon Grootenboer, teamleider financiën of Marco Heemskerk, kwartiermaker SSO via telefoonnummer: (010) 217 13 99. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.