Vacature Docent OPDC LB/LC in Rotterdam

Onderwijs

Over Eenheid Zorg

Naam school
Eenheid Zorg
Contactpersoon
Dhr. W. van Starrenburg
Plaats
Rotterdam
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving
De stichting LMC Voortgezet Onderwijs voert het bevoegd gezag over 24 scholen voor voortgezet onderwijs in Rotterdam en omstreken. In kleinschalige en veilige leeromgevingen bieden we onderwijs dat aansluit op het ontwikkelingsniveau van de leerlingen, varierend van gymnasium tot praktijkonderwijs. Zorgzaamheid en schoolklimaat zijn daarbij even belangrijk als leerprestaties. De individuele capaciteiten van de leerlingen en hun veelzijdigheid staan centraal. LMC wil deze talenten verhelderen en verzilveren. LMC streeft naar het allerhoogste leerrendement dat bereikbaar is voor de individuele leerling, onder het motto: er uit halen wat er in zit. Bij LMC werken ca. 1.000 medewerkers die lessen verzorgen en ondersteuning bieden aan 8.000 leerlingen. LMC Rotterdam is daarmee een van de grotere onderwijswerkgevers in de regio.
Bijzonderheden
Eenheid Zorg is een Onderwijs Opvang Voorziening en Expertise Centrum voor het VO

Vacature

Functietitel
Docent OPDC LB/LC 
Plaatsingsdatum
14-5-2019
Met ingang van
01-08-2019
Soort vacature
parttime/fulltime
FTE
1,0
Aantal uren
25
Omschrijving

Voor sommige kinderen heeft de reguliere vo-school niet altijd voldoende tijd en expertise om passende ondersteuning te geven. De school kan er dan voor kiezen om het kind tijdelijk op het OPDC Rotterdam te plaatsen in de verwachting dat het kind daar zodanige ondersteuning krijgt dat het daarna succesvol de schoolloopbaan in het voortgezet onderwijs kan vervolgen.

De verblijfsduur op OPDC Rotterdam varieert van enkele weken tot meerdere maanden. Binnen het onderwijs- en ondersteuningsprogramma, waarbij de leerlingen bezig zijn met de verschillende theorievakken, is ook aandacht voor de sociale ontwikkeling en talenten.

Individuele en groepstrainingen, sport en spel, zijn belangrijke onderdelen van het lesprogramma.

Voor een docent op het OPDC Rotterdam is geen dag hetzelfde. Je geeft les aan leerlingen variërend van pro- tot vwo-niveau, hebt gesprekken met ouders, scholen en instanties, overlegt met jeugdhulpverleners, schrijft verslagen en bent betrokken bij gedragstrainingen.

Het OPDC, in de Rotterdamse wijk Kralingen, verwacht veel van je, maar als nieuwe collega word je hierbij begeleid en ondersteund en maak je deel uit van een zeer ervaren kwaliteitsteam. 
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads
Functie-eisen

Functie-eisen:
- Je beschikt over een tweedegraads lesbevoegdheid.
- Je hebt ruime ervaring in het voortgezet onderwijs.
- Je bezit uitstekende pedagogische en didactische kwaliteiten.
- Je kunt (individueel) lesgeven aan leerlingen van pro- tot vwo-niveau die op het OPDC het werk van hun eigen school maken.
- Je hebt affiniteit met leerlingen die (tijdelijk) meer aandacht nodig hebben om te kunnen terugkeren naar regulier onderwijs.
- Je communiceert op een open en professionele wijze met collega's, leerlingen en ouders.
- Je hebt een goede taalvaardigheid en kunt heldere doelen en adviezen formuleren.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB/LC
Arbeidsvoorwaarden

Het OPDC Rotterdam maakt deel uit van Stichting LMC Voortgezet Onderwijs, één van de drie grote onderwijsbesturen in Rotterdam.

LMC Voortgezet Onderwijs zet in op de professionalisering van haar medewerkers en biedt verschillende professionaliseringstrajecten en activiteiten ter ondersteuning aan de ontwikkeling van docenten en de docententeams. Nieuwe docenten (van studerenden tot en met bekwame docenten) krijgen binnen LMC extra begeleiding op maat middels het driejarige LMC inductieprogramma.

Inschaling en arbeidsvoorwaarden vinden plaats conform de CAO Voortgezet Onderwijs en de Rotterdamse Leraren C.A.O. Zo is er een aanvullende lerarenbeurs beschikbaar in Rotterdam en krijg je bij een vaste aanstelling een Rotterdam-pas om Rotterdam (nog beter) te leren kennen.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Heb je nog vragen over deze vacature, neem dan gerust contact op met Wim van Starrenburg, locatieleider van het OPDC, via het e-mailadres wvstarrenburg@lmc-vo.nl of via telefoonnummer 06-29526358.

De sluitingsdatum voor deze vacature is 31 mei 2019. Gesprekken zullen plaatsvinden in de eerste week van juni.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.