Vacature Docent Klassieke Talen 1e graads in Den Haag

Onderwijs

Over Christelijk Gymnasium Sorghvliet

Naam school
Christelijk Gymnasium Sorghvliet
Contactpersoon
Dhr. S. Zuiderwijk
Plaats
Den Haag
Denominatie
Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
gymnasium
Beschrijving
Sorghvliet is een categoriaal gymnasium met ongeveer 800 leerlingen en 70 docenten. Kernwoorden: kleinschalig, korte lijnen, geheel zelfstandig, christelijk, erg actief, hoge kwaliteit.

Sorghvliet leidt leerlingen op tot betrokken, onderzoekende en autonoom denkende wereldburgers. Onze leerlingen hebben besef van de eigen identiteit, cultuur en tradities, beschouwen de steeds veranderende wereld en dragen actief bij aan het verbeteren ervan. Onze leerlingen trekken de wereld in en voor onze leerlingen halen we de wereld ook binnen. Een Sorghvliet-diploma is niet een droge optelsom van je resultaten voor schoolexamens en examens; docenten op Sorghvliet bieden dan ook meer dan een standaardprogramma. 
 
Bijzonderheden
Wij zoeken naar docenten die enthousiast worden van kritische en leergierige leerlingen, die graag wat extra's doen om de leerlingen te motiveren en die houden van een actieve school waarin ook naast de lessen heel veel gebeurt. We bieden een plezierige werkomgeving met een prima sfeer en ondersteuning waar dat nodig mocht zijn. 
Op Sorghvliet rekenen we erop dat elke docent zichzelf ontplooit. Ons uitgangspunt is dat onze leerlingen goed en boeiend les krijgen. We bieden docenten daarom gelegenheid zich verder te ontwikkelen door onder meer intervisie en coaching. 
Vanaf het schooljaar 2017-2018 werken leerlingen op Sorghvliet in de klassen 2, 3 en 4 met een chromebook, in het schooljaar 2018-2019 zullen klas 1 t/m 5 met een chromebook werken. Docenten krijgen op die manier een extra hulpmiddel om gevarieerde en gedifferentieerde lessen te verzorgen.
Sorghvliet is een christelijk gymnasium. Van sollicitanten verwachten wij dat zij de christelijke identiteit van de school onderschrijven, door mee te werken aan activiteiten rond onze identiteit.

Vacature

Functietitel
Docent Klassieke Talen 1e graads 
Plaatsingsdatum
14-5-2019
Met ingang van
01-08-2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,5200
Aantal uren
13
Omschrijving
Op Sorghvliet is het gebruikelijk dat docenten in meerdere jaarlagen werken. Gezien de al aanwezige know-how in de sectie zal het niet aannemelijk zijn dat de nieuwe collega in het eerste jaar gelijk examenklassen toebedeeld krijgt. Volgens CAO is voor deze vacature een beschikbaarheid op 3 dagen noodzakelijk.

Eisen

Opleiding
1e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB/LC
Arbeidsvoorwaarden
Nieuwe docenten worden in beginsel het eerste jaar bezoldigd in een LB-functie. Bij gebleken geschiktheid voor de functie volgt promotie naar een LC-functie. Sorghvliet kent een LD-beleid op basis van competenties. De helft van het docententeam heeft een LD-functie.

Iedere docent krijgt een Chromebook in bruikleen van de school.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Een selectiecommissie bestaande uit minimaal een sectielid, een schoolleider, een lid van de personeelsraad en een leerling selecteert maximaal vier kandidaten voor een gesprek. Doorgaans voeren twee commissies bestaande uit leden van de selectiecommissie een gesprek met de kandidaat.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.