Vacature docent Nederlands in Driehuis

Onderwijs

Over Ichthus Lyceum

Naam school
Ichthus Lyceum
Contactpersoon
Mevr. M.van Megen
Plaats
Driehuis
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
havo, vwo, gymnasium, technasium
Beschrijving
Het Ichthus Lyceum in Driehuis is een bloeiende school voor gymnasium-, atheneum- en havo-onderwijs. Ruim 1.200 leerlingen volgen onderwijs op het Ichthus Lyceum en dat aantal zal nog licht groeien. Sinds 2009 beschikt de school over een Technasium en is daarvoor ook officieel gecertificeerd. We beschikken over een fraai en modern gebouw, gelegen tegenover sportvelden en op loopafstand van station Driehuis.

Het Ichthus Lyceum is een school op algemeen christelijke grondslag. Dit komt tot uiting in de wijze waarop leerlingen en medewerkers elkaar respecteren en ruimte geven voor persoonlijke ontwikkeling. Ons onderwijs gaat dan ook uit van waarden, waarmee we onze leerlingen niet alleen toerusten met kennis voor een vervolgopleiding, maar hen ook begeleiden in hun ontwikkeling tot zelfbewuste en verantwoordelijke jongvolwassenen. We leggen daarbij de lat voor de leerlingen én voor onszelf hoog.

Onze onderwijsresultaten zijn goed (zie de vensters voor verantwoording). Tegelijk staan we aan de vooravond van een transitieperiode, van het klassikale onderwijsstelsel met een standaard vakkenaanbod naar meer maatwerk voor leerlingen. Wij hebben al mooie maatwerktrajecten voor leerlingen, onder andere in ons Ichthus Top Talent aanbod. Daarnaast voeren we pilots uit met verrijkt vwo, waarbij leerlingen een of meerdere vakken versneld doorlopen. Ons doel is om onze leerlingen nog beter te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Natuurlijk brengt dat nieuwe uitdagingen mee, zoals op het gebied van roostering en inrichting van de leerruimtes.

Vacature

Functietitel
docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
13-5-2019
Met ingang van
1 augustus 2019
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,800
Aantal uren
ong. 20
Omschrijving
Wij zoeken per ingang van het nieuwe schooljaar een:
enthousiaste docent Nederlands 

Onze voorkeur gaat uit naar een docent met ervaring in de onder- en bovenbouw havo/vwo, die vanuit een innovatieve grondhouding bereid is om het onderwijs voor het vak Nederlands op het Ichthus Lyceum samen met de vaksectie verder te ontwikkelen.

We zoeken een docent die aansluit bij de leefwereld van leerlingen, een goede band met hen opbouwt en die goed kan differentiëren. Je kunt leerlingen coachen door kritisch en constructief feedback en feedforward te geven.

Eisen

Opleiding
1e graads of 2e graads
Functie-eisen
De omvang van de baan is 0,8000 fte.
Ook op een deel van deze baan (minimaal 0,3000 fte) kun je solliciteren.

Als je in het bezit bent van een (eerstegraads) lesbevoegdheid Nederlands, of hiervoor aan het studeren bent, nodigen wij je van harte uit te solliciteren.

De uren die wij aanbieden betreffen allemaal lessen in de bovenbouw havo/vwo. Onze voorkeur gaat uit naar een 1ste graads docent.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB, LC of LD
Arbeidsvoorwaarden
Salarisischaling is op basis van opleiding en werkervaring, conform de CAO VO.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor vragen over de functie kun je terecht bij de heer ir. D.A. Volmer (a.volmer@ichthuslyceum)

Je sollicitatie kun je, via Meesterbaan, richten aan Myriam van Megen, P&O adviseur
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.