Vacature Docent wiskunde 1e graads in Amsterdam

Onderwijs

Over Cygnus Gymnasium

Naam school
Cygnus Gymnasium
Contactpersoon
Mevr. Alida Burke
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Samenwerking
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving
De school
Het Cygnus Gymnasium is een jonge, eigenzinnige, goed presterende school met ongeveer 830 leerlingen, die midden in de samenleving staat. Ons gebouw, een monumentaal pand uit de vijftiger jaren, bevindt zich aan de Wibautstraat in Amsterdam.
We bieden uitdagend onderwijs, onze examenresultaten zijn uitstekend, de sfeer is goed en we zijn heel actief, zowel binnen als buiten de school. Er bestaat een laagdrempelige en goede relatie tussen leerlingen en docenten en onze Cygnianen hebben veel te kiezen: in de lessen, in vakoverstijgende projecten, in keuzemodules en tijdens buitenschoolse activiteiten. We werken vanuit een elektronische leeromgeving, iedere leerling beschikt over een laptop en docenten werken met een smartscreen.
 
Structuur
Op dit moment heroriënteert de school zich op een nieuwe organisatiestructuur en -cultuur. Tevens herijken we de onderwijsvisie voor de komende jaren. In de nieuwe organisatiestructuur is voorzien in een driehoofdige directie, bestaande uit een eindverantwoordelijke rector en twee conrectoren. Daarnaast experimenteren we binnen deze vorm vanaf komend schooljaar met leerjaarcoördinatoren.
 
Opdracht
Het Cygnus richt komend jaar nadrukkelijker zijn pijlen op het onderwijs van de toekomst. We formuleren nieuwe uitgangspunten voor lesinhoud en roosterbreedte. Hierdoor wordt het mogelijk onze getalenteerde leerlingen extra uitdaging op individueel niveau te bieden en meer ruimte en rust voor docenten te creëren. Dit past bij onze visie op de zelfstandige leerling die zich bewust is van zijn eigen rol in het leerproces.
 
Een tweede belangrijke verandering betreft de organisatie(cultuur) van de school. Veranderingen in de professionele organisatiecultuur, met als steekwoorden eigenaarschap en verantwoordelijkheid, dienen verder vorm te krijgen. Daarnaast verdient de verbetering van de organisatie aandacht: taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden willen we verhelderen en goed beleggen.
Bijzonderheden
Het Cygnus Gymnasium maakt deel uit van stichting ZAAM interconfessioneel voortgezet onderwijs met scholen in Zaanstad, Amsterdam en Monnickendam. Deze 23 scholen verzorgen voor ruim 11.000 leerlingen het onderwijs in deze regio, van praktijkschool tot gymnasium. Het zijn herkenbare, kleinschalige scholen met een eigen gezicht, oog voor de individuele leerling en met een sterke binding met de omgeving.

Vacature

Functietitel
Docent wiskunde 1e graads 
Plaatsingsdatum
13-5-2019
Referentienummer
130519/WIS/Abu
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0.8
Aantal uren
Circa 21
Omschrijving
We zoeken een enthousiaste en kundige docent wiskunde voor lessen in zowel de onder- als bovenbouw. Het betreft een tijdelijk dienstverband met uitzicht op een vaste aanstelling. De vacature is ontstaan door het vertrek van een van onze docenten. De betrekkingsomvang bedraagt 0.8 fte.


 

Eisen

Opleiding
1e graads
Functie-eisen
We zoeken een enthousiaste man of vrouw met een eerstegraads onderwijsbevoegdheid, die vooral:
 
· het gymnasium een warm hart toedraagt
· interdisciplinair kan werken
· communicatief sterk, ambitieus en leergierig is
. proactieve houding binnen de sectie heeft


 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
Conform CAO-VO
Arbeidsvoorwaarden
Inschaling conform ervaring en CAO-VO.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Mocht u geïnteresseerd zijn in deze vacature, dan ontvangen wij graag uiterlijk 26 mei via Meesterbaan uw sollicitatiebrief en CV, ter attentie van Alida Burke, directiesecretaresse.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.