Vacature docent natuurkunde in Spijkenisse

Onderwijs

Over PENTA college CSG Scala

Naam school
PENTA college CSG Scala
Contactpersoon
Mevr. Diane Reijnhout - van den Berg
Plaats
Spijkenisse
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
mavo, havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
Het PENTA college CSG is een brede scholengemeenschap met vestigingen in de regio Voorne-Putten-Rozenburg-Rotterdam. Op onze scholengemeenschap leveren ongeveer vijfhonderd personeelsleden vanuit de inspiratie door het evangelie en in een sfeer van openheid en respect dagelijks hun bijdrage aan kwalitatief goed onderwijs aan ruim vijfduizend leerlingen.

Zeven vestigingen
Het PENTA college CSG bestaat uit zeven vestigingen voor christelijk voortgezet onderwijs. De scholen staan in Spijkenisse, Hellevoetsluis, Brielle, Rotterdam-Rozenburg en Rotterdam-Hoogvliet. PENTA is een organisatie met een breed onderwijsaanbod, van vmbo tot gymnasium. Al onze vestigingen, ook de grote, hebben we naar 'de menselijke maat' georganiseerd. Hierdoor kennen docenten en leerlingen elkaar en dat vormt een belangrijke voorwaarde om je op school thuis te voelen.

Ontwikkeling
Ons onderwijs is degelijk, uitdagend en gericht op leren en ontwikkelen. Naast een stevig basisprogramma is er veel ruimte voor de ontwikkeling van talent en vorming van de hele mens. We streven ernaar om onze leerlingen op het hoogste niveau te laten slagen. Daarnaast staan we de leerlingen bij in hun persoonlijkheidsontwikkeling en ontwikkeling van zelfredzaamheid. We doen dat vanuit onze christelijke traditie en bieden onze leerlingen een stevig fundament voor het ontwikkelen van een eigen levensbeschouwelijke visie op geloof, mens en samenleving.

Kansen en mogelijkheden
We zijn ervan overtuigd dat onder regie en verantwoordelijkheid van de docent de rol van de technologie in het onderwijsproces de komende jaren verder zal toenemen. We zien daarbij volop kansen en mogelijkheden om met de inzet van technologie het onderwijsproces verder te verbeteren en uitdagender te maken. Er zullen meer mogelijkheden ontstaan om maatwerk te leveren. Binnen PENTA is onze communicatie erop gericht om iedereen tijdig en goed te informeren, zowel intern (personeel) als extern (leerlingen, ouders, andere belanghebbenden). Contact met de ouders vinden we belangrijk. We weten dat de succeskans van leerlingen door actieve betrokkenheid van hun ouders aanzienlijk wordt vergroot.
 
Bijzonderheden
– Locatie Molenwatering
Curieweg 25,
3208 KJ Spijkenisse
Website: www.scala.mw.penta.nl
Onderwijsaanbod: atheneum, gymnasium, havo, leerjaar 2 en 3
Aantal leerlingen: 664
Aantal fte medewerkers: 50
T 0181 617588
F 0181 613816

– Locatie Rietvelden
J.A. Heijwegenlaan 2
3201 KH Spijkenisse
Website: www.scala.rv.penta.nl
Onderwijsaanbod: mavo, havo
Aantal leerlingen: 935
Aantal fte medewerkers: 64
T 0181 617588
F 0181 613816
E scala.rv@penta.nl
E scala.mw@penta.nl

Vacature

Functietitel
docent natuurkunde 
Plaatsingsdatum
13-5-2019
Met ingang van
01-08-2019
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,7 - 0,8
Aantal uren
10 - 12
Omschrijving
Het PENTA college CSG Scala is voor schooljaar 2019/2020 op zoek naar een enthousiaste tweedegraads docent natuurkunde voor de vestiging Rietvelden. De vacature betreft een omvang van 0,7– 0,8 fte. Het betreft tussen 10 en 12 lessen van 80 minuten in met name de mavo.
 
Het betreft een tijdelijk dienstverband in verband met vervanging. Einddatum is nog onbekend.
 
Visie en kenmerken van Scala  
De vestiging Rietvelden heeft een mavo en havo en is gevestigd in Spijkenisse op het eiland Voorne Putten. De kernwaarden zijn kennis en kunde op niveau, jezelf in brede zin leren kennen en iets voor een ander leren betekenen. Vanuit deze waarden willen we jonge mensen begeleiden in het proces van volwassen worden.

Op Scala Rietvelden werken we met een flexrooster. Dit betekent dat we werken met lessen van 80 minuten en in de ochtend en middag met flexuren van 40 minuten. Zo hebben we voldoende tijd om tijdens en naast de lessen te begeleiden, doelgericht te werken, het leerproces van de leerlingen te monitoren en gerichte feedback te geven. Leerlingen schrijven zich in voor de flexuren of worden uitgenodigd voor extra begeleiding.
 
De inhoud van de functie
Het verzorgen van lessen natuurkunde in met name onder- en bovenbouw van de mavo.
 
Dit zijn jouw kwaliteiten
Je bent:
  • een enthousiaste tweedegraads docent natuurkunde die affiniteit heeft met mavoleerlingen
  • een docent die tijdens zijn lessen doelgericht werkt, het leerproces van de leerlingen monitort  d.m.v. formatieve toetsen en gerichte feedback geeft en naar aanleiding daarvan differentieert
  • een docent die goed is in samenwerken in zowel team- als in vakgroepsverband en andere samenwerkingsvormen
  • een docent die in een lerende organisatie met en van elkaar wil leren en die ontwikkeling centraal stelt
  • een docent die in de pedagogische relatie met de leerlingen de rol van gids en rolmodel kan vervullen
  • een docent die betrokken is bij de school als christelijke instelling
 
Wat bieden wij?
We bieden een uitdagende en afwisselende functie in een school waar teamgeest samengaat met een grote mate van individuele verantwoordelijkheid. Inschaling en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform cao VO.


Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met mevrouw Tanja Kuller, afdelingsleider mavo, van PENTA college CSG Scala Rietvelden, telefoonnummer 0181-616722
 
 

Eisen

Opleiding
2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.