Vacature Docent groen of PABO-er in Woerden

Onderwijs

Over Futura College, school voor praktijkonderwijs

Naam school
Futura College, school voor praktijkonderwijs
Contactpersoon
Dhr. A. Dokman
Plaats
Woerden
Denominatie
Oecumenisch
Type onderwijs
Regulier, Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
pro
Beschrijving
Het Futura College is een kleinschalige school met bijna 265 leerlingen, afkomstig uit Woerden en de omliggende plaatsen. De school heeft, net als iedere praktijkschool, de opdracht om de leerlingen op te leiden en te begeleiden naar arbeid. Zij bereikt dit door het onderwijsaanbod zoveel als mogelijk af te stemmen op de individuele leerbehoefte met veel aandacht voor praktijkleren en stages. Daarnaast zien wij het als onze taak dat wij de zelfredzaamheid van onze leerlingen dusdanig vergroten dat zij zo zelfstandig als mogelijk deel kunnen nemen aan de maatschappij. De domeinen 'wonen', 'vrije tijd' en 'burgerschap' zijn hierbij essentieel.
Onze leerlingen behalen branchegerichte certificaten en daarnaast ook vaak een entree-diploma. (goede samenwerking met het MBO Rijnland)
De doelgroep van het praktijkonderwijs leert het liefst en het gemakkelijkst in de praktijk. Het zijn meestal leerlingen die heel open en naturel reageren.
De sfeer op de school is veilig en prettig en het team is erg bevlogen met onze doelgroep.
Onze school geeft haar onderwijs vorm volgens de filosofie van "Big Picture Learning" waarbij de relatie, de resultaten en de relevantie drie kernbegrippen zijn. De passie van de leerling is het uitgangspunt; op deze manier maken wij de slag van aanbodgestuurd, naar meer vraaggestuurd onderwijs. 
De school is gehuisvest in een nieuw en goed geoutilleerd gebouw en is een leerKRACHTschool.
(google op stichting-leerkracht)
 
 
 
 

Vacature

Functietitel
Docent groen of PABO-er 
Plaatsingsdatum
10-5-2019
Met ingang van
01-08-2019
Soort vacature
Parttime
FTE
0,6-0,8
Aantal uren
Ongeveer 18-22
Omschrijving
Voor een verdieping van onze lessen 'groen' aan de onderbouwklassen zoeken wij een docent groen.
De lessen groen worden vooral op één of enkele locaties elders gegeven maar ook wel rondom de school. De school beschikt zelf echter niet over veel buitenruimte.
De afdeling groen is een belangrijke opleiding binnen onze school en het doel van de lessen in de onderbouw is vooral om leerlingen kennis te laten maken met de mogelijkheden van deze opleiding. Er is veel ruimte om zelf een lesprogramma op te zetten.

De groenlessen in de bovenbouw worden door een ervaren collega verzorgd. Dit in samenwerking met een docent van het Wellant College; onze leerlingen behalen dan het diploma assistent hovenier. 
Je staat er als beginnend docent groen bij onze school dus niet alleen voor, maar eigen initiatief in het opzetten van een goed lesprogramma is een must.

De baan betreft dus drie of vier dagen. Om welke dagen het precies gaat, is afhankelijk van het lesrooster.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding of Pabo
Functie-eisen
Onze droomkandidaat heeft een PABO-opleiding. Op deze manier ben je breed bevoegd voor het praktijkonderwijs en dus ook breed inzetbaar.
Je moet echter wel 'groene vingers' hebben; of op zijn minste een grote affiniteit met deze vakrichting.

En verder is affiniteit met onze doelgroep voorwaardelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
Schaal LB
Arbeidsvoorwaarden
Conform CAO VO.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Zo snel mogelijk na sluiting van de reactietermijn (eindigt op 26 mei) volgt een selectie van de brieven voor de eerste gesprekken.
Wij hopen eind mei, begin juni de procedure af te kunnen ronden.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.