Vacature Leerkracht Middenbouw Cluster 4 Onderwijs in Rotterdam

Onderwijs

Over De Piloot 

Naam school
De Piloot 
Contactpersoon
Afdeling Werving
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Speciaal (Basis) Onderwijs
Beschrijving
De Piloot is een cluster 4 school.
Cluster 4 scholen plaatsen en begeleiden leerlingen met onderwijsbelemmeringen als gevolg van diverse vormen van gedragsproblematiek. Naast inhoudelijke toelatingsargumenten is een Toelatingsverklaring (TLV) van het Samenwerkingsverband van de huidige school van uw kind noodzakelijk.
Met betrekking tot de basisschoolvestigingen (S.O. afdelingen) van de Piloot kan gemeld worden dat de school in haar nu haast 50 jarige bestaan een uitgebreide expertise opgebouwd heeft in de opvang en begeleiding van kleuters en kinderen met:
  • Onderwijsbelemmeringen en leerproblemen.
  • Gedrags- en psychiatrische stoornissen, zoals kinderen met;
  • hyperactiviteit (ADHD),
  • kinderen met stoornissen binnen het autistisch spectrum (ASS) zoals PDD-NOS, syndroom van Asperger
  • hechtingsstoornissen.
  • oppositioneel opstandige gedragsstoornissen
Met betrekking tot de voortgezet onderwijsvestiging van het Passer College (V.S.O. afdeling van de Piloot): de  school heeft inmiddels een jarenlange expertise opgebouwd met leerlingen die een veilige en vertrouwde schoolomgeving vragen als gevolg van autisme, teruggetrokken gedrag of bijv. angsten.

Vacature

Functietitel
Leerkracht Middenbouw Cluster 4 Onderwijs 
Plaatsingsdatum
9-5-2019
Omschrijving
ONS VERHAAL
Stichting BOOR draagt zorg voor kwaliteit in het onderwijs. (speciaal) Basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Ongeveer 80 scholen vallen onder onze stichting, waaronder De Piloot, een cluster 4 school voor leerlingen van 4 tot 12 jaar.
De Piloot is een openbare school voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs. De school is direct verbonden aan het Pedologisch Instituut en heeft de hoofdlocatie in Rotterdam Ommoord.
De school biedt, vanuit kennis en ervaring, speciaal onderwijs en begeleiding aan kinderen met ontwikkelings- of gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Rekening houdend met de stimulerende en belemmerende factoren van de leerling wordt een positieve bijdrage geleverd aan de groei en ontwikkeling van de leerling. De school heeft een duidelijk sociaal en gestructureerd klimaat waarbinnen de leerling zich veilig en thuis kan voelen om op een positieve manier zich verder te ontwikkelen. Binnen de school wordt samengewerkt met diverse disciplines.

ONS VERHAAL, JOUW VISIE ALS LEERKRACHT
Voor jou is het werken op De Piloot een uitdaging en een boeiende werkplek als je affiniteit hebt met deze doelgroep leerlingen. Het creëren van een rustig, ondersteunend en individueel vormgegeven klimaat, waarbinnen didactische en persoonlijkheidsbegeleiding hand in hand gaan, is een mooie opgave die aan veel leerlingen weer schoolplezier geeft, en dat is natuurlijk jouw doel, want jij vindt net als wij dat ieder kind recht heeft op goed onderwijs. Natuurlijk heb je hierbij al de steun van je collega’s, samen zijn we immers een team en de betrokkenheid met elkaar en de kinderen is dan ook bijzonder groot.

WAT MAG JE VAN DE PILOOT EN STICHTING BOOR?
Kwaliteit waarborgen! Dat doen we vooral in samenwerking met al onze medewerkers. Door de mobiliteit en flexibiliteit van onze docenten en leerkrachten tussen de BOOR scholen en onderwijs-vormen te bevorderen.
Naast jouw dagelijkse werkzaamheden als Leerkracht faciliteren en adviseren Stichting BOOR en de school om jouw carrière en ‘’work-life-balance’’ in het onderwijs te bevorderen. Zo biedt BOOR mogelijkheden jouw vaardigheden en ervaring verder te ontwikkelen. Ben je bijvoorbeeld net klaar met de PABO, dan bieden wij een traject voor startende leerkrachten waarbij je regelmatig inspiratie sessies hebt met gelijkgezinden zodat je niet alleen van elkaar leert, maar ook je eigen netwerk opbouwt. Ben je al wat verder in je carrière en wil je graag je expertise inzetten om andere scholen of teams te helpen dan biedt BOOR ook hier mogelijkheden toe. Kortom een organisatie waarbij jij je zelf zowel horizontaal als verticaal kunt ontwikkelen. Maar er is meer:

• Een uitdagende groep 5 met een ervaren onderwijsassistent;
• Het betreft een tijdelijke aanstelling, met uitzicht op vast;
• Voor minimaal 0.4 fte voor de donderdag en vrijdag;
• We zoeken een leerkracht die (bij voorkeur) bekend is met de doelgroep en het werken in een speciale onderwijssetting als een voorrecht beschouwd;
• De salarisschaal is L11.

WAT WE VAN JOU VERWACHTEN?
Dat je een duidelijk visie hebt op onderwijs aan leerlingen met gedragsproblematiek en dat je weet af te stemmen op de behoefte aan structuur en duidelijkheid van deze kinderen. Je staat stevig in je schoenen, bent duidelijk en consequent in je benadering. En altijd op zoek naar manieren om het gedrag van een kind positief te beïnvloeden en veranderen. Vol enthousiasme werk je mee aan de zich verder ontwikkeling van onze school voor Speciaal Onderwijs. Daarnaast:

• Een afgeronde PABO
• Enige tijd ervaring in het speciaal onderwijs is een pré, maar is niet direct noodzakelijk.
• Duidelijk, geduldig, enthousiasmerend en oplossingsgericht.
• Zelfstandig en flexibel.
• Goede communicatieve vaardigheden en ICT-Vaardigheden.
• Teamspeler.
• Is er op gericht om met collega’s en leerlingen te komen tot gemeenschappelijk gedragen doelen.

Nadere informatie en solliciteren:
Zie jij aansluiting met ons verhaal? Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Leuk! Stuur dan je C.V. en motivatie naar ons toe en aan de hand daarvan nodigen wij je uit voor een kennismakingsgesprek met één van onze Recruiters, dit kan overigens ook telefonisch. Zijn we allebei enthousiast, dan nodigen we je graag uit voor een gesprek op de school zelf en gaan we inhoudelijk dieper in op de functie en de visie van de school. Uiteraard zijn we daarna nog enthousiaster geworden van elkaar en dan is het slechts een kwestie van formaliteiten afhandelen en start jij als nieuwe aanwinst op onze school. De kinderen kijken in ieder geval al uit naar jouw komst.
Wil je eerst meer informatie? Dat kan natuurlijk ook. Neem daarvoor contact op met Inge van Aarsen
E-mail: i.vanaarsen@depiloot.nl  of via  010-4205314
Reageren op deze vacature?  Neem contact op via sollicitatie@stichtingboor.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.