Vacature Medewerker Contentcreatie (redactie/verslaggeving) in Rotterdam

Onderwijs

Over Grafisch Lyceum Rotterdam

Naam school
Grafisch Lyceum Rotterdam
Contactpersoon
Mevr. Desiree Bijvoets
Plaats
Rotterdam
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar Beroepsonderwijs
Beschrijving
Het Grafisch Lyceum Rotterdam ontwikkelt en verzorgt opleidingen voor de wereld van media, entertainment en technologie; de creatieve industrie. Het GLR heeft 400 medewerkers in dienst en zo'n 4500 studenten en leerlingen volgen een opleiding bij ons. De organisatie telt 420 medewerkers en wekelijks volgen circa 4500 deelnemers een opleiding aan ons instituut. Deze opleidingen worden verzorgd in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Daarnaast maakt een vmbo-afdeling deel uit van de instelling met leerwegen voor vormgeven en media.

De instelling kenmerkt zich door innovatie, creativiteit, techniek, kwaliteit en een voortdurend streven naar verbetering in een uitdagende en evenwichtige omgeving voor medewerkers, leerlingen en studenten. Zowel aan medewerkers als leerlingen worden hoge eisen gesteld om gezamenlijke doelen te bereiken, maar ze kunnen tevens rekenen op een brede ondersteuning om aan de eisen te voldoen. Op het gebied van onderwijsvernieuwing in relatie tot nieuwe vormen van leren, informatie- en communicatietechnologie, het leveren van maatwerk en kwaliteit maakt het Grafisch Lyceum Rotterdam een snelle ontwikkeling door gebaseerd op een hoog ambitieniveau.

Vacature

Functietitel
Medewerker Contentcreatie (redactie/verslaggeving) 
Plaatsingsdatum
8-5-2019
Met ingang van
1-9-2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8000
Omschrijving
Over Bureau Communicatie
Bureau Communicatie houdt zich bezig met de in- en externe communicatie van het Grafisch Lyceum Rotterdam in zijn volle breedte. De afdeling is onder meer verantwoordelijk voor de content op sociale media, website, intranet en beeldschermen in de school. Steeds meer van deze content is in videovorm. Ook houdt de afdeling zich bezig met de invulling en publicatie van brochures, advertenties, persberichten, personeelsmagazine, nieuwsbrieven en andere communicatiemiddelen. Andere belangrijke taken zijn: het vloggersproject GLR Insiders; organisatie van open dagen, beurzen en scholenmarkten; organisatie van events, zoals de eindexpositie en diploma-uitreikingen; huisstijlbewaking; het geven van voorlichting en rondleidingen aan aankomend studenten en andere belangstellenden.
 
Bureau Communicatie van het GLR zoekt een enthousiaste, creatieve medewerker Contentcreatie (redactie/verslaggeving) (0,8 fte)
 
De functie:
Voor het nieuwe contentteam van Bureau Communicatie zijn we op zoek naar een Medewerker Contentcreatie (redactie/verslaggeving). Binnen het contentteam ben jij de razende reporter: altijd op zoek naar nieuws en informatie, die je vervolgens snel deelt via social media, website, intranet, beeldschermen of andere media. Omdat video een steeds belangrijker onderdeel wordt van onze communicatiestrategie, is veel (en steeds meer) van deze content in videovorm. Jij hebt dan ook geen enkele moeite om te interviewen en verslag te doen voor de camera, en om daarmee ‘het gezicht’ van het GLR te worden in onze videoreportages. 
Je bedenkt creatieve invalshoeken voor content en samen met je collega’s maak je veel videoproducties, zoals nieuwsreportages, korte documentaires en vlogs. Daarnaast schrijf je korte en lange(re) artikelen voor onder meer de website, het personeelsblad en nieuwsbrieven. Dagelijks monitor je de social media van het GLR, start en volg je discussies hierop en zorg je dat de content actueel en aansprekend is. Je houdt je ook bezig met het beheer van alle media: het categoriseren en de opslag van video’s, animaties, foto’s, afbeeldingen, etc.
 
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
We zijn op zoek naar een enthousiaste en creatieve Medewerker Contentcreatie met een afgeronde mbo-opleiding op het gebied van mediaredactie of communicatie. Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, hebt een neus voor nieuws en je kunt goed schrijven. Je stapt makkelijk op mensen af en je hebt geen moeite om te presenteren voor de camera (verslaggeving/interviewen). Social media hebben geen geheimen voor je en bij voorkeur heb je ook (basis)kennis hebt van fotografie, filmen en video-editing. Je hebt passie voor de wereld van media, entertainment en technologie en interesse in onderwijs. Je bent een teamspeler met een flexibele instelling, die goed in staat is het eigen werk te plannen en te organiseren en die uit eigen initiatief werkzaamheden oppakt. Je zit boordevol ideeën en kunt prima werken onder tijdsdruk.
 
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
CAO MBO schaal 6
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een leuk team met enthousiaste collega’s; veel eigen verantwoordelijkheid; een dynamische werkplek met afwisselende werkzaamheden; de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen in het vakgebied. Verder bieden we onder meer een uitstekende verlofregeling, 13e maand en diverse andere secundaire arbeidsvoorwaarden. Je honorering is afhankelijk van leeftijd en ervaring en bedraagt maximaal €  2.714,00 bruto per maand excl. Vakantiegeld bij een voltijdsaanstelling (schaal 6 CAO MBO).
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met Robert van der Lek, Hoofd Bureau Communicatie, telefoon (088) 200 15 00. De oriënterende gesprekken worden gevoerd op donderdag 6 juni a.s. De vervolggesprekken zijn ingepland op woensdag 12 juni a.s. Je schriftelijke sollicitatie kun je tot uiterlijk 26 mei indienen via het online sollicitatieformulier van het Grafisch Lyceum Rotterdam/Meesterbaan. Ga naar de vacature op www.glr.nl en klik op ‘Solliciteren’. Sollicitaties via e-mail kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.
 
Acquisitie naar aanleiding van de vacature worden niet op prijs gesteld.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.