Vacature Docent scheikunde in Driehuis

Onderwijs

Over Ichthus Lyceum

Naam school
Ichthus Lyceum
Contactpersoon
Mevr. M.van Megen
Plaats
Driehuis
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
havo, vwo, gymnasium, technasium
Beschrijving
Het Ichthus Lyceum in Driehuis is een bloeiende school voor gymnasium-, atheneum- en havo-onderwijs. Ruim 1.200 leerlingen volgen onderwijs op het Ichthus Lyceum en dat aantal zal nog licht groeien. Sinds 2009 beschikt de school over een Technasium en is daarvoor ook officieel gecertificeerd. We beschikken over een fraai en modern gebouw, gelegen tegenover sportvelden en op loopafstand van station Driehuis.

Het Ichthus Lyceum is een school op algemeen christelijke grondslag. Dit komt tot uiting in de wijze waarop leerlingen en medewerkers elkaar respecteren en ruimte geven voor persoonlijke ontwikkeling. Ons onderwijs gaat dan ook uit van waarden, waarmee we onze leerlingen niet alleen toerusten met kennis voor een vervolgopleiding, maar hen ook begeleiden in hun ontwikkeling tot zelfbewuste en verantwoordelijke jongvolwassenen. We leggen daarbij de lat voor de leerlingen én voor onszelf hoog.

Onze onderwijsresultaten zijn goed (zie de vensters voor verantwoording). Tegelijk staan we aan de vooravond van een transitieperiode, van het klassikale onderwijsstelsel met een standaard vakkenaanbod naar meer maatwerk voor leerlingen. Wij hebben al mooie maatwerktrajecten voor leerlingen, onder andere in ons Ichthus Top Talent aanbod. Daarnaast voeren we pilots uit met verrijkt vwo, waarbij leerlingen een of meerdere vakken versneld doorlopen. Ons doel is om onze leerlingen nog beter te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Natuurlijk brengt dat nieuwe uitdagingen mee, zoals op het gebied van roostering en inrichting van de leerruimtes.

Vacature

Functietitel
Docent scheikunde 
Plaatsingsdatum
7-5-2019
Met ingang van
1 augustus 2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8000
Aantal uren
ong. 20 lesuren
Omschrijving
Met ingang van het nieuwe schooljaar zoeken wij:
een enthousiaste docent secheikunde

Onze voorkeur gaat uit naar een docent met ervaring in de onder- en bovenbouw havo/vwo; die vanuit een innovatieve grondhouding bereid is om het onderwijs voor het vak scheikunde vop het Ichthus Lyceum samen met de vaksectie verder te ontwikkelen. 

We zoeken een docent die aansluit bij de leefwereld van leerlingen, een goede band met hen opbouwt en die goed kan differentiëren. Je kunt de leerlingen coachen door kritisch en constructief feedback en feedforward te geven.

 

Eisen

Opleiding
1e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
De omvang van de baan is 0,8000 fte. Mocht je op een deel van deze baan willen solliciteren, dan staan wij hiervoor open.

Als je in het bezit bent van een lesbevoegdheid scheikunde, of als je in de afrondenende fase van de opleiding hiervoor bent, dan nodigen we je van harte uit te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB, LC of LD
Arbeidsvoorwaarden
Salarisinschaling is op basis van opleiding en relevante werkervaring in LB, LC of LD en is confrom de CAO VO.

Het Ichthus Lyceum is in ontwikkeling en wij willen ook graag dat jij als persoon blijft ontwikkelen. We bieden daar facilitering en ondersteuning bij, in de vorm van i-coaches, projectgroepen, maar ook overleg- en ontwikkeltijd. We doen het samen!

De volledige vacaturetekst kun je vinden op de website van het Ichthus Lyceum; www.ichthuslyceum.nl
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Je kunt via Meesterbaan je sollicitatie richten aan Myriam van Megen, P&O adviseur.
Vragen over de vacature kun je stellen aan de heer ir. D.A. Volmer, rector (a.volmer@ichtuslyceum)

 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.