Vacature Docent economie en bedrijfseconomie in Driehuis

Onderwijs

Over Ichthus Lyceum

Naam school
Ichthus Lyceum
Contactpersoon
Mevr. M.van Megen
Plaats
Driehuis
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
havo, vwo, gymnasium, technasium
Beschrijving
Het Ichthus Lyceum in Driehuis is een bloeiende school voor gymnasium-, atheneum- en havo-onderwijs. Ruim 1.200 leerlingen volgen onderwijs op het Ichthus Lyceum en dat aantal zal nog licht groeien. Sinds 2009 beschikt de school over een Technasium en is daarvoor ook officieel gecertificeerd. We beschikken over een fraai en modern gebouw, gelegen tegenover sportvelden en op loopafstand van station Driehuis.

Het Ichthus Lyceum is een school op algemeen christelijke grondslag. Dit komt tot uiting in de wijze waarop leerlingen en medewerkers elkaar respecteren en ruimte geven voor persoonlijke ontwikkeling. Ons onderwijs gaat dan ook uit van waarden, waarmee we onze leerlingen niet alleen toerusten met kennis voor een vervolgopleiding, maar hen ook begeleiden in hun ontwikkeling tot zelfbewuste en verantwoordelijke jongvolwassenen. We leggen daarbij de lat voor de leerlingen én voor onszelf hoog.

Onze onderwijsresultaten zijn goed (zie de vensters voor verantwoording). Tegelijk staan we aan de vooravond van een transitieperiode, van het klassikale onderwijsstelsel met een standaard vakkenaanbod naar meer maatwerk voor leerlingen. Wij hebben al mooie maatwerktrajecten voor leerlingen, onder andere in ons Ichthus Top Talent aanbod. Daarnaast voeren we pilots uit met verrijkt vwo, waarbij leerlingen een of meerdere vakken versneld doorlopen. Ons doel is om onze leerlingen nog beter te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Natuurlijk brengt dat nieuwe uitdagingen mee, zoals op het gebied van roostering en inrichting van de leerruimtes.

Vacature

Functietitel
Docent economie en bedrijfseconomie 
Plaatsingsdatum
6-5-2019
Met ingang van
01-08-2019
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,30 t/m 1,0
Aantal uren
6 tot en met 25
Omschrijving
Wij zoeken per het nieuwe schooljaar een enthousiaste
docent economie en bedrijfseconomie
die graag met nieuwsgierige leerlingen werkt. 

Onze voorkeur gaat uit naar een docent met ervaring in de onder- en bovenbouw van het havo en vwo; die vanuit een innovatieve grondhouding bereid is om het onderwijs voor het vak economie op het Ichthus Lyceum samen met de vaksectie verder te ontwikkelen.

We zoeken een docent die aansluit bij de leefwereld van leerlingen, een goede band met hen opbouwt en die goed kan differentiëren. Je kunt de leerlingen coachen door kritisch en constructief feedback en feedforward te geven.

De sectie is opzoek naar ee nteamplayer met een open houding en gevoel voor humor, die tegelijkertijd een kritische houding bezit naar leerlingen en collega's, initiatief neemt en communicatief vaardig is. Speerpunten in de sectie zijn de toetsing en de invulling van het nieuwe curriculum.

 

Eisen

Opleiding
1e graads
Functie-eisen
De omvang van de baan is flexibel, je kan solliciteren naar minimaal 0,300 en maximaal 1,000 fte. 
Als je in het bezit bent van een lesbevoegdheid, of als je in de afrondende fase van de opleiding hiervoor bent, nodigen we je van harte uit te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB, LC of LD
Arbeidsvoorwaarden
Salarisinschaling is op basis van opleiding en ervaring in LB, LC of LD conform de CAO VO.

We willen samen werken in een professionele werkcultuur. We bieden hiervoor facilitering en ondersteuning bij, in de vorm van         i-coaches, projectgroepen, maar ook overleg- en ontwikkeltijd. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Je sollicitatie kun je via Meesterbaan richten aan Myiram van Megen, P&O adviseur.
Vragen met betrekking tot deze vacature kun je via mail stellen aan de rector, de heer ir. D.A. Volmer (a.volmer@ichthuslyceum.nl)

De volledige vacaturetekst kun je vinden op de website van het Ichthus Lyceum: www.ichthuslyceum.nl


 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.