Vacature Docent Horti (Teelt) in Naaldwijk

Onderwijs

Over Lentiz MBO Westland

Naam school
Lentiz MBO Westland
Contactpersoon
Mevr. M. Metselaar
Plaats
Naaldwijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar Beroepsonderwijs
Beschrijving
Lentiz | MBO Westland in Naaldwijk is een moderne school die nauw samenwerkt met bedrijven uit de omgeving. Het MBO Westland is te vinden in het splinternieuwe gebouw, het World Horti Center! Een unieke samenwerking tussen bedrijven, brancheorganisaties, onderwijs en overheden. Het wordt een ontmoetingsplaats tussen werkgevers en toekomstige werknemers. Hier gebeurt het. Hier ontmoet je het bedrijfsleven, hier leg je internationale contacten, hier word je misschien wel ontdekt. Dit wordt de broedplaats van talent, hier ontstaat de toekomst.

De leerlingen worden door ons persoonlijk begeleid. Je vindt er opleidingen op verschillende niveaus en leerwegen op het gebied van Plantenteelt, Bloemsierkunst, Greenport Business & Management, Living & Design, Watermanagement en Horti Technics & Management. De opleidingen kenmerken zich door veel praktijk, excursies en stage. Je treft bij ons een goede balans tussen theorie en praktijk aan. Door deze combinatie zijn onze leerlingen na afronding van hun opleiding flexibel en direct inzetbaar. Precies wat het bedrijfsleven zoekt!

De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het onderwijs wordt aangeboden zowel in voltijd- als in deeltijdopleidingen en ook in de vorm van contractactiviteiten. Het ontwikkelen van de mogelijkheden en het benutten van capaciteiten van de leerlingen en studenten staan hierbij hoog in het vaandel. De Lentiz onderwijsgroep streeft er niet alleen naar dat iedere leerling aansluitend bij zijn mogelijkheden een diploma haalt, maar ook een goede kans van slagen heeft in het vervolgonderwijs. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs op interconfessionele grondslag met algemene toegankelijkheid en onderwijs op algemeen bijzondere grondslag waarbij ruimte wordt geboden voor het karakter van het openbaar onderwijs.

De Lentiz onderwijsgroep bestaat uit totaal 11 scholen. Het onderwijs binnen de Lentiz onderwijsgroep is divers van aard, waarbij ieder onderwijssoort zijn specifieke kenmerken binnen de eigen omgeving heeft: - Vmbo en mbo in onder andere de groene sector worden verzorgd in het Westland en Schiedam; - Vmbo (Zorg & Welzijn, Techniek en Economie), havo en vwo worden verzorgd in de regio Nieuwe Waterweg Noord.

Lentiz | cursus & consult is een nieuw en dynamisch onderdeel van de Lentiz onderwijsgroep en verantwoordelijk voor alles wat met niet gesubsidieerd onderwijs te maken heeft, zoals bedrijfstrainingen, vakdemonstraties e.d. Daarnaast worden allerlei leuke en leerzame cursussen aangeboden. De beroepssectoren waar Lentiz | cursus & consult zich op richt zijn de voedingsindustrie, bloemsierkunst, hoveniers- en loonbedrijven, metaal- en voertuigtechniek en de dierensector. De missie en de visie van de Lentiz onderwijsgroep vormen het uitgangspunt voor de werkwijze.

Vacature

Functietitel
Docent Horti (Teelt) 
Plaatsingsdatum
30-4-2019
Met ingang van
1-8-2019
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,8 - 1,0
Omschrijving
Lentiz onderwijsgroep is een innovatieve scholengroep met veertien scholen voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. De scholen bevinden zich in de economische regio’s Greenport, Mainport, Midden-Delfland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en zijn verspreid over zeven gemeenten. We bieden zowel vmbo-, havo- en vwo-onderwijs als mbo-opleidingen. Met onze mbo-opleidingen bekennen we duidelijk kleur: zij bevinden zich in de groene sector. We richten ons op thema’s zoals flora en fauna, natuurbeheer en milieu, maar ook op commercieel ondernemen in het groene domein.

Voor Lentiz | MBO Westland in Naaldwijk zoeken wij per 1-8-2019 een:

Docent Horti  (Teelt)                     

Werktijdfactor: 0,8 - 1 fte; tijdelijke aanstelling

De opleidingen van Lentiz | MBO Westland zijn gevestigd in een splinternieuw gebouw in het Westland, het World Horti Center. Een unieke samenwerking tussen onderwijs, overheid, onderzoek en bedrijfsleven. Lentiz | MBO Westland werkt op het gebied van onderwijs in dit gebouw samen met ROC Albeda en ROC Mondriaan.  De school is ondernemend en ontwikkelt innovatieve onderwijsprojecten in samenwerking met de vele (tuinbouw)bedrijven regio. Lentiz | MBO Westland verzorgt kleinschalige opleidingen in de richtingen Business & Management, Horti Technics & Management, Watermanagement, Bloem & Design en Masters of Food. Een aantal van deze opleidingen wordt tweetalig aangeboden omdat veel bedrijven in de regio in een internationale context werken.

Taakomschrijving:
 • Verzorgen van de teeltvakken.
 • Bij dragen aan de verdere ontwikkeling van het onderwijscurriculum.
 • Contacten met diverse partijen om praktijkgericht onderwijs mogelijk te maken.
 • Studenten begeleiden als mentor ook in de stages.
 • Ieder teamlid heeft een team of vakgroep taak, afhankelijk van jouw ervaring en/of affiniteit wordt er na gegaan welke taak passend is.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
Benodigde competenties
Voor deze functie ben je:
 • in staat om een pedagogisch verantwoorde relatie op te bouwen met studenten van de diverse opleidingsniveaus en studierichtingen;
 • voldoende didactisch wendbaar om invulling te kunnen geven aan beroepsgericht onderwijs;
 • in staat om flexibel te opereren in een dynamische werkomgeving;
 • in staat didactische variatie toe te passen;
 • in staat binnen een groep te differentiëren;
 • resultaat- en klantgericht;
 • gepassioneerd, bevlogen en gericht op samenwerken;
 • georganiseerd, accuraat en efficiënt;

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Voor informatie over arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Gilbert Riet, senior HRM-adviseur (010 - 434 99 25).

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Heb je belangstelling voor deze functie?
Mevrouw Atie de Gier, directeur van de vestiging Lentiz | MBO Westland (06 54 22 87 71 of adgier@lentiz.nl) geeft je graag meer inlichtingen over de vacature.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Reageren
Solliciteer per mail via sollicitatie-GRP@lentiz.nl. Stuur je cv mee als bijlage.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.