Vacature Intern begeleider(s) in Amsterdam

Onderwijs

Over Mgr. Bekkersschool

Naam school
Mgr. Bekkersschool
Contactpersoon
Mevr. Verkerk
Plaats
Amsterdam
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
Scholen en ouders: partners in opvoeding
De Mgr. Bekkersschool in de wijk Nieuwendam is een brede school. Dit houdt in dat de school met een voorschool en welzijnsvoorzieningen (waaronder oudercursussen, logopedie, schoolmaatschappelijk werk en motorisch remedial teaching) onder één dak is samengebracht. 

Lees- en taalmethodes
De Mgr. Bekkersschool is in een nieuw, modern gebouw gevestigd én is een klassieke school in de gunstige betekenis van het woord. Het pedagogisch klimaat kenmerkt zich door rust, reinheid en regelmaat, terwijl de school ook nieuwsgierig is naar nieuwe ontwikkelingen. De school gebruikt dan ook diverse innovatieve methodes bij lezen en taal. Hierdoor schiet het niveau van leerlingen omhoog en kunnen kinderen die al op niveau zijn, dat niveau goed vasthouden.
 
Soepel naar voortgezet onderwijs
De school bevordert een soepele overgang naar het voortgezet onderwijs met een specifieke werkwijze. Kortweg komt deze erop neer dat leerkrachten van groep 8 er niet alleen voor staan. Ook leerkrachten die kinderen vanaf groep 6 hebben lesgegeven, intern begeleiders en directieleden beslissen mee over de schoolkeuze van een leerling. Daarbij heeft de leerkracht van groep 8 een doorslaggevende stem. Dit werkt en levert succes op.

Vacature

Functietitel
Intern begeleider(s) 
Plaatsingsdatum
24-4-2019
Met ingang van
1 augustus 2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4 - 0,8
Omschrijving
IB’er gezocht met veel verstand van onderwijsbehoeften en een praktische hands-on mentaliteit!
 
In de briefing schoot een collega je aan om tijdens de rekenles even mee te kijken naar haar verlengde instructie. Ze wil haar leerlingen meer verantwoordelijkheid geven en vraagt jou om feedback.
Natuurlijk had je al iets in je agenda staan, maar zo’n kans om een collega te helpen en het onderwijs van deze school in Amsterdam-Noord verder te ontwikkelen, laat je niet lopen.
Verder zit de dag behoorlijk vol met een oudergesprek over een competentietraining voor zijn zoon, een MT-vergadering en een webinar over formatief assessment. Voor dat laatste heb je ook de leerkrachten en de IB’ers van collegascholen uitgenodigd. Het belooft druk te worden.
 
Het zijn pittige dagen, die veel flexibiliteit én focus van je vragen, maar gelukkig doe je het samen met je team. Je hebt juist voor deze baan gekozen omdat je toe was aan extra uitdaging: een school met ambities en leerlingen voor wie je veel verschil kunt maken. Ook het feit dat professionaliteit op deze school erkend wordt en autonomie en gezamenlijke verantwoordelijkheid hand in hand gaan, maakt dat je iedere dag met plezier naar je werkt komt.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
L11

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Nieuwsgierig? We nodigen je graag uit om bovenstaande in het echt te komen bekijken. Hoe?
* Meld je aan voor een rondleiding bij Riemke op telefoonnummer
* Kom eens praten met een collega om er nog meer feeling bij te krijgen.
* Of solliciteer direct.
* Er is in totaal 1,2 wtf beschikbaar
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.