Vacature Docent Praktijkonderwijs 0,5-1,0 fte (181911) in Boxtel

Onderwijs

Over Baanderherencollege

Naam school
Baanderherencollege
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Boxtel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving
Het Baanderherencollege onderscheidt zich als een eigentijdse school; een school die leerlingen uitstekend voorbereidt op vervolgonderwijs, beroep en een goede plaats in de maatschappij. De leer- en leefomgeving is zodanig dat de leerling zich er thuis voelt. Hij wordt aangesproken op zijn talenten en begeleid naar een zelfstandige wereldburger. Respect voor elkaar en een veilige schoolomgeving zijn daarbij belangrijk. Onze slogan voor leerlingen, ouders en personeel is: Je telt mee op het BHC.
Bijzonderheden
Het Baanderherencollege maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Vacature

Functietitel
Docent Praktijkonderwijs 0,5-1,0 fte (181911) 
Plaatsingsdatum
18-4-2019
Met ingang van
18-04-2019
FTE
1
Omschrijving
Het Baanderherencollege Praktijkonderwijs onderscheidt zich als een eigentijdse school; een school die leerlingen uitstekend voorbereidt op beroep, eventueel vervolgonderwijs en een goede plaats in de maatschappij. Wij vinden het van belang dat onze leerlingen zich gekend en erkend voelen. De kwaliteit van de leerling- en mentorbegeleiding is zeer belangrijk. Dit profiel leidt tot twee kernwaarden;
- De leerling gekend. Deze kernwaarde gaat over de veilige sfeer op school, de centrale rol voor de mentor en de korte lijnen tussen school, leerling en ouders. Onze slogan ‘Je telt mee op het BHC’ appelleert aan een sterk punt van de school, namelijk dat leerlingen zich gekend en erkend voelen.
- Persoonlijk presteren. Deze kernwaarde gaat over het onderwijs, waarbij persoonlijke prestaties tellen. Gepersonaliseerd leren gaat om differentiëren, talentontwikkeling, leren door doen en de inzet van technologische hulpmiddelen. Er valt veel te kiezen en er is ruim aandacht voor LOB.

Wij bieden leerlingen veel uitstroommogelijkheden. Zo worden leerlingen begeleid naar de reguliere arbeidsmarkt, maar ook naar een beschermde arbeidsplaats. Uitstroom naar vervolgonderwijs op een ROC/AOC behoort tot de mogelijkheden, evenals begeleiding naar dagbesteding.
Het Baanderherencollege maakt onderdeel uit van de OMO Scholengroep Boxtel en resulteert onder het bestuur van de vereniging OMO.
Wij bieden een uitdagende werkomgeving in een school die zich constant ontwikkelt met vernieuwende onderwijsprocessen en inspirerende leeromgevingen.

We zijn op het Baanderherencollege per 1 augustus 2019 op zoek naar een enthousiaste, leerlinggerichte docent Praktijkonderwijs (0.5 – 1.0 fte).

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor één jaar. Bij voldoende formatie en bewezen geschiktheid behoort een vast dienstverband tot de mogelijkheden.
- Een Pabo diploma of een 2e graads lesbevoegdheid geldt als vereiste; je geeft lessen in alle avo-vakken en hebt affiniteit met beroepsgericht onderwijs
- Je bent breed inzetbaar in alle leerjaren
- Affiniteit met de doelgroep PrO-leerlingen is een must;
- Bij voorkeur heb je al enige jaren ervaring opgedaan binnen het Pro en/of het VSO of vmbo
- Je kunt goed zelfstandig zowel als in teamverband functioneren;
- Je bent meer pro- dan reactief;
- De werkdagen worden in overleg bepaald.


Voor meer informatie over het Baanderherencollege verwijzen we je graag naar onze website www.bhcpraktijkonderwijs.nl

Heb je interesse? Dan ontvangen we jouw motivatiebrief en curriculum vitae graag voor 1 juni 2019 via de website van OMO www.omo.nl. Gesprekken zullen begin juni ingepland worden.

Voor vragen over deze vacature kun je terecht bij de heer Bart Strikkers (teamleider Praktijkonderwijs) op telefoonnummer 0411 - 676 924 of mailadres b.strikkers@bhc.nl

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.