Vacature Docent Nederlands in Rotterdam

Onderwijs

Over Young Business School Rotterdam

Naam school
Young Business School Rotterdam
Contactpersoon
Dhr. P van Dijk
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier, Vrijeschool
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
lwoo, vmbo, mavo
Beschrijving
De Young Business School Rotterdam staat bekend als een kleinschalige, veilige en ondernemende school. Een warm-zakelijke aanpak is voelbaar binnen het gebouw. Creativiteit, kwaliteit en talentontwikkeling staan centraal. Het curriculum is veelzijdig en uitdagend met onder meer vakken als Spaans, Wereldoriëntatie en de profielen Zorg & Welzijn en Economie & Ondernemen. Veelvuldige (op talentontwikkeling en het bedrijfsleven gerichte) projecten, het denken in kansen & mogelijkheden, aandacht voor het individuele kind en het verzorgen van betekenisvol onderwijs, zijn kenmerkend voor de school.
 
YBSR is een onvervalst Rotterdamse school. Pro-actief, sociaal, flexibel en ondernemend; een school met de blik naar buiten gericht.  Ons gezamenlijke uitgangspunt wordt gevormd door de vraag wat is er nodig om onze leerlingen succesvol te laten zijn in het vervolgonderwijs, in hun privéleven en in de maatschappij? Ewelke leerling leveren wij af
Het antwoord geven wij met elkaar door het curriculum te vormen rondom de leerling. De leerling die weet wat er van hem verwacht wordt binnen de school, op zijn stageplaats en op zijn vervolgopleiding. De leerling die zich krachtig en capabel beweegt in de maatschappij én in zijn persoonlijke leven. Deze leerling is immers pro-actief, sociaal competent, weerbaar, assertief, empatisch, creatief, flexibel en ondernemend, houdt zich aan afspraken, kan goed samenwerken, komt op tijd en benadert zaken met humor en relativeringsvermogen. 

Vanaf schooljaar 2017-2018 werken wij samen met het Rudolf Steiner College en is de afdeling vrijeschool De Kaap opgericht. Een onderdeel van de YBSR waarbij de leerlingen VMBO onderwijs krijgen volgens het vrijeschool principe. 
 
Young Business School Rotterdam (YBSR) is onderdeel van de stichting LMC Voortgezet Onderwijs. LMC voert het bevoegd gezag over 24 scholen voor voortgezet onderwijs in Rotterdam en omstreken. In kleinschalige en veilige leeromgevingen bieden we onderwijs dat aansluit op het ontwikkelingsniveau van de leerlingen, varierend van gymnasium tot praktijkonderwijs. Zorgzaamheid en schoolklimaat zijn daarbij even belangrijk als leerprestaties. De individuele capaciteiten van de leerlingen en hun veelzijdigheid staan centraal. LMC verheldert en verzilvert deze talenten. LMC streeft naar het allerhoogste leerrendement dat bereikbaar is voor de individuele leerling, onder het motto: er uit halen wat er in zit. Bij LMC werken ca. 1.000 medewerkers die lessen verzorgen en ondersteuning bieden aan in totaal 8.000 leerlingen. LMC Rotterdam is daarmee een van de grotere onderwijswerkgevers in de regio.
 

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
17-4-2019
Met ingang van
01-08-2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6
Aantal uren
12
Omschrijving
De Young Business School Rotterdam (YBSR) staat bekend als een kleinschalige, veilige en ondernemende school.
Net als onze wijk, Katendrecht, zijn wij booming, growing & hiring! :-)
Binnen het gebouw is een warm-zakelijke aanpak voelbaar. Creativiteit, kwaliteit en talentontwikkeling staan centraal. Het curriculum is veelzijdig en uitdagend met onder meer vakken als Spaans, Wereldoriƫntatie en de profielen Zorg & Welzijn en Economie & Ondernemen. Veelvuldige (op talentontwikkeling en het bedrijfsleven gerichte) projecten, het denken in kansen & mogelijkheden, aandacht voor het individuele kind en het verzorgen van betekenisvol onderwijs, zijn kenmerkend voor de school.
 
I.v.m. de groei van de school zijn wij per 01-08-2019 op zoek naar:
- een bevoegd (of studerende) docent Nederlands
- voor lessen in de onder- of bovenbouw van het vmbo ( bbl / kbl / gl / tl )
- met een inzetbaarheid op 3 of 4 dagen per week

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding of Pabo
Functie-eisen
Een YBSR docent is;
  • Aantoonbaar pedagogisch en didactische vaardig;
  • Intrinsiek gemotiveerd om onze leerlingen verder te helpen;
  • In staat om de leerling te enthousiasmeren en te motiveren;
  • Heeft affiniteit en/of ervaring met vmbo leerlingen;
  • Bekend met het grootstedelijk onderwijs;
  • Ondernemend, pro-actief en hands-on;
  • Flexibel;
  • Proffesioneel;
  • Teamplayer;
  • Communicatief sterk

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Conform CAO VO
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.