Vacature Docent Maatschappijleer in Rotterdam

Onderwijs

Over Montessori Lyceum Rotterdam

Naam school
Montessori Lyceum Rotterdam
Contactpersoon
Mevr. Erica Blaak
Plaats
Rotterdam
Type onderwijs
Montessori
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
Het Montessori Lyceum Rotterdam is een neutraal bijzondere school voor havo en vwo. Voor leerlingen een veilige, open en gezellige school, voor medewerkers een werkplek waar betrokkenheid en onderwijskundig vakmanschap de toon zetten. De school kenmerkt zich door te blijven streven naar een hoge kwaliteit. En dat lukt, getuige de inspectierapporten en de kwaliteitskaarten. Tot ziens op het RML!

Vacature

Functietitel
Docent Maatschappijleer 
Plaatsingsdatum
17-4-2019
Met ingang van
1-8-2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
ca. 0.5
Aantal uren
10-12
Omschrijving
Het Montessori Lyceum Rotterdam is een neutraal bijzondere school voor voortgezet onderwijs en heeft drie afdelingen: havo, vwo en gymnasium. Wij zijn een dynamische school waar collegiale samenwerking even vanzelfsprekend is als ruimte voor individuele ontplooiing. De docent speelt een cruciale rol in het onderwijsproces, waarbij de leerling centraal staat. Wij bevorderen de ontwikkeling van talent: het Montessori Lyceum is een Universumschool met een duidelijk beta-profiel, neemt deel aan het Pre-University College (Universiteit Leiden) en biedt daarnaast veel aandacht aan sport en cultuur. Drama, tekenen en muziek zijn eindexamenvakken. De school telt 1000 leerlingen, 84 docenten en 20 onderwijsondersteunende personeelsleden. Het Montessori lyceum Rotterdam onderhoudt nauwe contacten met het Iclon in Leiden en de Hogeschool Rotterdam en biedt opleidingsplaatsen aan docenten-in-opleiding. Heeft u interesse naar deze vacature? Solliciteer direct via MeesterBaan. U kunt uw sollicitatie, gelieve met curriculum vitae,  richten aan mevrouw W.E. Blaak bij wie u ook nadere informatie kunt inwinnen.

Eisen

Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Bevoegd en ervaren is belangrijk voor deze functie. 
Opleiding zou, behalve docent Maatschappijleer met een aanvulling van Maatschappijwetenschappen, ook Sociologie of Politicologie kunnen zijn aangevuld met een 1ste graads lesbevoegdheid.
Ervaring in het verzorgen van Montessori onderwijs is een pré.


 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
volgens CAO VO
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.