Vacature Docent Nederlands 2e graad vmbo in Goes

Onderwijs

Over Het Goese Lyceum Bergweg

Naam school
Het Goese Lyceum Bergweg
Contactpersoon
Mevr. E.M. Hooijdonk
Plaats
Goes
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
pro, lwoo, vmbo
Beschrijving
Pontes: Een brug naar de toekomst !

Stichting Scholengroep Pontes is een scholengroep die sinds 1 september 1999 bestaat. In Zeeland is ‘Pontes’ de enige combinatie van middelbare scholen die alle opleidingsvormen in huis heeft: lwoo, vmbo (basisberoeps, kaderberoeps, gemengd, theoretisch), havo, vwo, tweetalig vwo (Engels), gymnasium, kunst- en cultuurklassen, technasium en sportklassen. Pontes heeft meerdere locaties: Het Goese Lyceum (locaties Bergweg en Oranjeweg) te Goes en Pieter Zeeman te Zierikzee.

In Goes zijn alle opleidingen te volgen, in Zierikzee evenzo, minus tweetalig vwo en gymnasium. Met ingang van schooljaar 2018-2019 biedt Het Goese Lyceum locatie Bergweg tevens het profiel GROEN aan. De centrale administratie is in Goes gevestigd. De contacten tussen Goes en Zierikzee zijn optimaal. Dit is nodig, bijvoorbeeld om de naam van de scholengroep eer aan te doen (‘Pontes’ is Latijn voor ‘bruggen’). Het is dus niet alleen de Zeelandbrug die ervoor zorgt dat de locaties verbonden zijn...

Onze kijk op het onderwijs:
Een krachtige, uitdagende en veilige leeromgeving voor de leerlingen met aandacht voor hoofd, hart en handen. Goede examenresultaten en doorstromingsmogelijkheden. Het gebruik van moderne leermiddelen. Aandacht voor sociale, culturele en creatieve vaardigheden.

Een openbare scholengroep:
Pontes is er dus voor iedereen; het maakt niet uit welke godsdienst of levensovertuiging een leerling heeft. Niet alleen de leerlingen, ook de medewerkers verschillen van achtergrond. In zo'n omgeving leert een leerling respect te hebben voor de ideeën, normen en waarden van de ander.

Een veilige school:
Een schoolklimaat dat gekenmerkt wordt door orde, rust en structuur. Een warme sfeer en betrokkenheid.

Een zorgzame school:
Veel tijd en aandacht voor de ontwikkeling van de individuele leerling. Loopbaanoriëntatie en loopbaan-begeleiding. Een team van gespecialiseerde docenten voor een gedegen en professionele leerlingbegeleiding. Hulp- en ondersteuningslessen, faalangstreductie en examentraining.

Een school voor uitdagend onderwijs:
Pontes houdt rekening met de interesses en capaciteiten van leerlingen.
 

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2e graad vmbo 
Plaatsingsdatum
15-4-2019
Met ingang van
01-08-2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6
Aantal uren
12-15
Omschrijving
Het betreft een structurele vacature voor het schooljaar 2019-2020 op de locatie Bergweg te Goes. Verlenging van de aanstelling behoort tot de mogelijkheden.
De lessen (ca 12-15) worden gegeven in de bovenbouw vmbo basis/kader en gemengde leerweg (klas 3 en 4). de lessen worden verspreid over de week gegeven, mogelijk op 3 dagen, waaronder in ieder geval de maandag.

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Wij zoeken een docent die past bij de kernwaarden van de organisatie:
 • Klantgerichtheid.
  Identificeren van wensen, behoeften en belangen van de klant en hierop handelend inspelen.
 • Ambitie.
  De bereidheid en het vermogen hebben om te blijven verbeteren, doelstellingen te realiseren en een bijdrage te leveren aan de ambitie van Pontes.
 • Samenwerken.
  De bereidheid en het vermogen hebben om samen te werken met anderen aan een gemeenschappelijk doel.
De kandiddat beschikt over een 2e graads bevoegdheid Nederlands of PA en heeft ervaring in het vmbo basis, kader en gemengd.De gebruikte lesmethode is Nieuw Nederlands. Ervaring met examenklassen is gewenst.

De ideale kandidaat kan goed samenwerken en afstemmen met collega's. Heeft oog voor de vmbo leerling, werkt vakoverstijgend met de andere afdelingen en kijkt verder dan alleen de eigen lessen en taken.

Samengevat:
 • co-teaching
 • samenwerken met collega's
 • affiniteit met de vmbo-leerling

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
docent LB
Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van 1 schooljaar. Verlenging van de aanstelling behoort tot de mogelijkheden.
De functie is conform het functieprofiel van docent LB. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-VO, afhankelijk van opleiding en ervaring.


 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor meer inhoudelijke informatie over de vacature kunt u contact opnemen met mevrouw L. Vos, teamleider vmbo, tel. 0113-212930.
Na de sluitingsdatum (10 mei 2019) krijgt u z.s.m. bericht.als u wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De gesprekken staan vooralsnog gepland op 17 mei 2019.

 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.