Vacature Docent Duits 1e of 2e graads in Hoofddorp

Onderwijs

Over Kaj Munk College

Naam school
Kaj Munk College
Contactpersoon
Afdeling HR
Plaats
Hoofddorp
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
mavo, havo, vwo, technasium
Beschrijving
“ Ruimte voor jouw talent!” op het Kaj Munk College

Samen met alle collega’s hebben wij deze slogan bedacht. Ruimte bieden voor een ieder om zich verder te ontwikkelen. “Ruimte voor jouw talent!” is wat wij bieden. In alles wat wij doen, houden wij ons hieraan vast. Dat geldt voor ons werk met leerlingen. Dat geldt ook voor jou, als potentiele nieuwe medewerker op onze school.

Talent, Relatie, Invloed en Veiligheid zijn sleutelwoorden waarmee de ambities op onze school worden gekenmerkt. Wij gebruiken deze als handvat tijdens ons werk, zowel in de klas als in de omgang met elkaar. Hierdoor weten wij een warm en duidelijk leerklimaat te creëren.
Onze school staat bekend om dit warme en duidelijke leerklimaat. Dat merk je in de klas, in de medewerkerskamer, in de gangen en aula’s en op de pleinen van de school.
Ouders zijn op een positieve manier betrokken in klankbordgroepen. We werken in lerende teams aan steeds weer kwalitatief hoogwaardig onderwijs. Collega’s zijn betrokken op elkaar. Het denken over leren van leerlingen staat centraal.
Onderwijskenmerken als Kunst, Media en Cultuur zijn speerpunten: alle leerlingen krijgen elk jaar extra’s op dit gebied. Daarnaast profileren wij ons als Bèta-school met ons Technasium voor de havo, onze Science-Technasiumstroom in het vwo en bètadesign voor de mavo.

Vacature

Functietitel
Docent Duits 1e of 2e graads 
Plaatsingsdatum
15-4-2019
Met ingang van
01-08-2019
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1
Aantal uren
24
Omschrijving
Met ingang van 1 augustus 2019 zij wij op zoek naar een collega Duits om de vakgroep te versterken.
Kernpunten in het talenonderwijs op het Kaj Munk College zijn differentiatie en ontwikkeling op het gebied van communicatieve vaardigheidstraining. Kwaliteit in de les, door middel van formatieve evaluatie en leren met plezier staan centraal.
De collega die wij zoeken is sociaal en communicatief vaardig, werkt graag samen in een team, is ontwikkelingsgericht en innovatief. De toekomstig docent Duits zet de leerling in zijn/haar kracht en heeft oog voor het individuele leerproces.
 
De functie beslaat ca. 1,0 fte (bij een volledige aanstelling worden 24 lesuren gegeven). Wij vinden het belangrijk dat onze docenten breed inzetbaar zijn en les kunnen geven op alle niveaus. Ervaring met examenklassen is een pré. Voor deze vacature zoeken wij een docent met een 1e of een 2e graads bevoegdheid.
 
Het betreft een reguliere vacature waarbij na een tijdelijke aanstelling bij goed functioneren en voldoende beschikbare lesuren een vaste aanstelling volgt.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
1e graads of 2e graads
Functie-eisen
Voor deze vacature zoeken we docenten die enthousiast zijn en inspiratie vinden in het onderwijs, waarbij leerlingen een groter deel van de verantwoordelijkheid voor het leren op zich nemen en ruimte krijgen om eigen keuzes te maken. Leerlingen verschillen van elkaar, ook in de manier waarop zij leren. In ons onderwijs staan we open voor die verschillen en bevorderen we dat elke leerling tot zijn/haar recht komt. Van docenten op het Kaj Munk College verwachten we dat het geven van leerlinggerichte feedback en feed forward een soort tweede natuur is en dat zij goed kunnen samen werken, ook over de grenzen van het eigen vak heen.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Het Kaj Munk College maakt onderdeel uit van Stichting IRIS. Binnen deze stichting zijn op alle scholen voor zowel eerste als tweede graads docenten royale doorgroeimogelijkheden. Wij kennen daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder uitgebreide interne en externe scholingsmogelijkheden. Opleiden en ontwikkelen staat bij Stichting IRIS, en dus op alle scholen centraal.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.