Vacature Coach Petje af Utrecht in Utrecht

Onderwijs

Over Petje af Utrecht

Naam school
Petje af Utrecht
Contactpersoon
Mevr. Esmé van Eijk
Plaats
Utrecht
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
Stichting Petje af zet zich in voor kinderen in (sociale) achterstandsituaties. Onze kinderen (10 t/m 14 jaar) komen uit buurten waar zorgen over bestaan. Bij Petje af zijn wij er allemaal van overtuigd; de plek waar een wieg heeft gestaan mag niet de kansen in de toekomst bepalen. Te veel kinderen groeien in Nederland  op met de gedachten; “ik hoor er niet bij” en “ik weet niet wat ik kan”. Stichting Petje af reikt een multitool aan om het talent van deze kinderen te ontwikkelen, het zelfvertrouwen en hun wereld te vergroten. Petje af schept de voorwaarden en de meest ideale omstandigheden om te bouwen aan de jonge talenten van vandaag en toekomstdromen van morgen.
Onze formule (ver)kent talent, ontwikkelt basisvaardigheden, beperkt schooluitval, opent deuren, creëert nieuwe ontmoetingen en inspireert (jonge) mensen.

Zo doen we het
Weekendschool Petje af werkt met een beproefde, praktijkgerichte methode gericht op de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voorgezet onderwijs. Een Petje af-jaar wordt opgebouwd uit 28 zondagen verdeeld over zeven blokken van vier weken. Per blok komt een verschillend beroep aan bod. Centraal hierin staan praktijkervaring en de ontmoeting tussen/met onze gastdocenten. De Petje af methode stimuleert de talentontwikkeling van onze kinderen. De kinderen komen in aanraking met nieuwe ervaringen, verfrissende ideeën en inspirerende rolmodellen. Daarnaast doen we activiteiten die aan kunst, cultuur en gezond gedrag gerelateerd zijn. Geen schoolboeken voor ons dus. Petje af opent deuren die voor veel kinderen anders gesloten blijven. De vrijwillige gastdocenten hebben bewezen interessante leerervaringen voor de kinderen tot stand kunnen brengen. Andersom raken de gastdocenten tijdens het werken bekend met het talent en doorzettingsvermogen van onze kinderen.

Vacature

Functietitel
Coach Petje af Utrecht 
Plaatsingsdatum
15-4-2019
Met ingang van
sept / okt 2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Vast
FTE
nvt
Omschrijving
Petje af
Bij Petje af ontvangen we nieuwsgierige kinderen tussen de 10-14 jaar die de wereld en daardoor hun talenten ontdekken. Als coach ben je dé schakel binnen het Petje af-programma. Het programma is op zondag vanaf 11:00 en vindt plaats in de periode van september t/m juni. Samen met een collega-coach begeleid je 30 zondagen per jaar de kinderen tijdens gastlessen, bedrijfsbezoeken en uitjes. Mocht je op oproepbasis aan de slag willen, ook dat is een mogelijkheid!
We zoeken coaches voor de nieuw op te zetten locatie in Leidsche Rijn

Wat doe je als coach?
 • Je begeleider de kinderen tijdens het Petje af-programma. Zowel op locatie als onderweg;
 • Je stimuleert en inspireert de kinderen om hun talenten en de wereld te ontdekken;
 • Je onderhoudt contact met ouders en kinderen;
 • Je ontvangt enthousiaste gastdocenten en ondersteunt hen tijdens de gastlessen;
 • Twee keer per jaar voer je een ‘talentgesprek’ met de kinderen en hun ouders;
 • Je houdt ontwikkelingen per kind bij in een kindvolgsysteem;
 • Je bent samen met een andere coach op de zondagen beschikbaar van september t/m juni. Circa 15 zondagen vinden plaats van 11.00 tot 15.00uur. De andere 15 zondagen zijn van 11.00 tot 17.00uur. Uitgaande van circa 1 uur voorbereiding per zondag komt het aantal uren per jaar uit op 180 uur.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
De coach die wij zoeken:
 • Is een enthousiast, sprankelend persoon die veel affiniteit heeft met kinderen en hun ontwikkeling;
 • Heeft een pedagogische achtergrond en/of ervaring met de doelgroep;
 • Is open, initiatiefrijk, werkt graag samen en weet structuur aan te brengen in een dag;
 • Heeft minimaal mbo werk- en denkniveau;
 • Is een inspirerend voorbeeld voor onze kinderen en blijft zichzelf graag ontwikkelen. 
 • Oftewel: een coach die de kinderen hun leven lang niet meer vergeten!
Ook studenten kunnen reageren op deze vacature!

Wij bieden:
 • Waardering van 18 nieuwsgierige kinderen;
 • Een inspirerende werkomgeving waarbinnen jij je kan ontwikkelen middels diverse, bijeenkomsten en trainingen met collega’s uit het hele land;
 • Een grotere wereld: zelf kom je namelijk in contact met inspirerende rolmodellen, vergroot je je netwerk en samen met de kinderen doe je nieuwe praktijkervaringen op;
 • Vrijwilligersvergoeding (netto max. €1.700 per jaar).

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
Vrijwilligersvergoeding

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Laat de missie van Petje af jouw hart ook sneller kloppen en ben jij de coach die wij zoeken? Stuur zsm een korte motivatie en jouw CV o.v.v. Coach Petje af Utrecht aan onze locatiemanager Esmé van Eijk via utrecht@petjeaf.nl (ook voor vragen over deze vacature).
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.