Vacature Enthousiaste docent Duits (2e graads) in Amsterdam

Onderwijs

Over IVKO

Naam school
IVKO
Contactpersoon
Mevr. Kim Wesselman
Plaats
Amsterdam
Type onderwijs
Montessori
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
mavo, havo
Beschrijving
Het IVKO is een kunstvakschool voor mavo en havo met zo’n 470 leerlingen. Sinds het ontstaan in 1962 is leren van en door kunst het uitgangspunt. Kunstvakken staan daarom centraal in het onderwijs. De leerlingen worden gestimuleerd hun individuele talenten te ontplooien en zich verder te ontwikkelen. In een breed cultureel en kunstzinnig programma komen alle disciplines niet alleen in de lessen, maar ook in buitenschoolse activiteiten verzorgd door professionals, aan bod. Dit vormt de basis van de vakschool en maakt het IVKO bijzonder en onderscheidend in Amsterdam en omstreken.

Naast kunstvakschool is het IVKO ook een montessorischool. De leerlingen worden gestimuleerd zelfstandig te werken en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leerproces. Daartoe worden de talen en de zaakvakken aangeboden in open leerdomeinen dit biedt leerlingen de ruimte om keuzes te maken in dat eigen leerproces.

Het IVKO is een opleidingsschool (NOA) en is lid van de Vereniging Cultuur Profielscholen. Het IVKO maakt deel uit van de Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (MSA), een scholengroep met vier scholen en zes locaties. Samen tellen deze scholen zo’n 4.000 leerlingen. Binnen de MSA-scholen zijn het onderwijs en de organisatie gebaseerd op het gedachtegoed van Maria Montessori: ‘Help mij het zelf te doen, vrijheid in gebondenheid en de school als leef - en leergemeenschap.’

 
Bijzonderheden
Wij verwachten van iedereen die bij het IVKO werkt affiniteit met kunst (en/of kunstonderwijs). Daarnaast verwachten wij van docenten enige kennis van en/of ervaring met het montessori-onderwijs en de wil om bij te dragen in onderwijsvernieuwing.

Vacature

Functietitel
Enthousiaste docent Duits (2e graads) 
Plaatsingsdatum
14-4-2019
Met ingang van
01-08-2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,3 - 0,4 fte
Aantal uren
6 - 12
Omschrijving
Gezocht: een enthousiaste en pedagogsch sterke docent Duits.

Essentieel is dat je leerlingen kunt enthousiasmeren voor het vak en kunt motiveren om de taal te oefenen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je goed kunt samenwerken en plezier hebt in het ontwikkelen van eigen materiaal dat goed aansluit bij de belevingswereld van onze leerlingen. We zoeken uitdrukkelijk een docent die flexibel is en pedagogisch sterk. 

De kern van de opdracht is lesgeven aan 3 en 4 mavo. In overleg zijn er ook andere klassen beschikbaar en het begeleiden van keuzewerktijd. De lessen worden meestal in blokuren geroosterd. In de onderbouw werken we met Neue Kontakte (6e editie). En in de bovenbouw veelal met eigen materiaal.

Belangrijk om te vermelden is dat er een grote kans is dat bij de start van het jaar ook een ziektevervanging binnen de sectie Duits nodig is. Bij aanvang van het schooljaar zijn er dus hoogstwaarschijnlijk meer uren beschikbaar.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
1e graads of 2e graads
Functie-eisen
Voor deze vacature zijn we op zoek naar een bevoegd docent of iemand die op korte termijn in het bezit zal zijn van een eerste- of tweedegraads bevoegdheid. Wij verwachten van de kandidaat affiniteit met kunst en enige kennis en/of ervaring met het montessori-onderwijs of in ieder geval belangstelling voor dit type onderwijs. We vinden het belangrijk dat de kandidaat veel oog heeft voor het individuele kind, goed kan differentiëren tegelijkertijd een prettig werkklimaat kan scheppen in de gehele klas. We werken deels met eigen materiaal. Onderwijsvernieuwers welkom!

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB/LC
Arbeidsvoorwaarden
Persoonlijke begeleiding door een zeer ervaren collega, een montessori-basiscursus en ruime mogelijkheden tot verdere professionalisering. Het IVKO docententeam is erg warm en we gaan gelijkwaardig met elkaar om. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Je  sollicitatiebrief met motivatie, cv en referenties kunt je per e-mail richten aan k.wesselman@msa.nl onder vermelding van: sollicitatie Duits. 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.