Vacature docent Klassieke Talen in Bergen op Zoom

Onderwijs

Over Gymnasium Juvenaat

Naam school
Gymnasium Juvenaat
Contactpersoon
Dhr. Robert van Schaik
Plaats
Bergen op Zoom
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
gymnasium
Beschrijving
Gymnasium Juvenaat is een categoraal gymnasium. Vanuit de ontstaansgeschiedenis van de school is er veel aandacht voor ‘humaniora’, de studie die iemand tot mens maakt. De school heeft dan ook als motto cogita corde, conduce mundum of te wel denk met je hart, leid de wereld.
Gymnasium Juvenaat biedt een beschermde leeromgeving met uitdagingen en kansen op zowel cognitief, cultureel en sociaal gebied.
Gymnasium Juvenaat wordt door leerlingen, ouders en medewerkers getypeerd als een veilige en tolerante school. ‘Iedereen mag zijn wie hij/zij is’, is een uitspraak die past bij de school. Medewerkers, leerlingen en ouders leggen nauwelijks nadruk op de verschillen. We vinden elkaar in de overeenkomsten. Dit klimaat kan alleen worden gewaarborgd door verbondenheid en betrokkenheid tussen leerlingen/ouders en medewerkers.
 
Bijzonderheden
Het gymnasium Juvenaat is hoogbegaafdenprofielschool, olympiadeschool en biedt versterkt talenonderwijs; Niet alleen met Latijn en Grieks, maar ook door het aanbieden van programma's Cambridge, Delf-scolaire Goethecertificirumg.

Groep-8 leerlingen kunnen elk jaar zich inschrijven voor het pre-gymnasium en kunnen dan een speciaal voor hen opgesteld verrijkingsprogramma volgen.

Er wordt gewerkt met een 60-minutenrooster waardoor er een goede balans is tussen welfwerkzaamheid en instructie. Verder zijn er ruime mogelijkheden om te compacten en te verrijken. Er wordt maatwerk geleverd.

Vacature

Functietitel
docent Klassieke Talen 
Plaatsingsdatum
13-4-2019
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
vanaf 0.8 tot 1
Omschrijving
(Dit is het verslag van mijn onderzoek naar de Bergenaren in het land der Brabanders en hun zeden en karakter. In het westen van Brabant is het landschap groen en enigszins heuvelachtig en de aarde is er vruchtbaar.
(…)
De stad Bergen op Zoom ligt er op de grens van land en water. Van het land der Bergenaren wordt beweerd dat het vroeger deels water was en dat de Bergenaren, na zware en lange strijd, grote gebieden op Poseidon veroverd hebben. Daar hebben ze hun stad Bergen op Zoom gesticht.
(...)
Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de Bergenaren vriendelijk zijn en hardwerkend en dat ze hun rijkdommen ruimhartig delen.
 
pseudo-Herodotos, Historia Brabantica

Klassieke Talen op Het Gymnasium Juvenaat
  • Veel mogelijkheden voor eigen inbreng
  • methodes digitaal en portfolio
  • Italiëreis in leerjaar 5
  • project Klassieken in leerjaar 3
  • zelfstandig gymnasium
  • lessen van 60 minuten
  • De school ontwikkelt zich in de richting van gepersonaliseerd leren
  • Toetsing gebaseerd op R.T.T.I. 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
1e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen

methode
Latijn
onderbouw SPQR
bovenbouw Parnassus

Grieks
ARGO/Palladium
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.