Vacature Ondersteuningscoördinator in Hoorn

Onderwijs

Over Tabor College

Naam school
Tabor College
Contactpersoon
Mevr. M.H.L. Scholten
Plaats
Hoorn
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
Het Tabor College te Hoorn is een brede scholengemeenschap en biedt als college onderwijs aan ruim 3900 leerlingen op drie verschillende scholen: d’Ampte, Oscar Romero en Werenfridus.

d’Ampte biedt alle leerwegen van het vmbo en kent een groot aantal beroepsvoorbereidende uitstroomprofielen. Naast de reguliere mavo en Tech-mavo  zijn dat de gemengde leerweg (GL), de kaderberoepsgerichte leerweg (KBL) en de basisberoepsgerichte leerweg (BBL). Binnen de bbl en kbl heeft de school een vakcollege Techniek&Ondernemen, vakcollege Gezondheidszorg&Welzijn en een vakcollege Gezondheid&Sport.
Oscar Romero is een school voor mavo, havo en vwo, die leerlingen kansen biedt op een optimale ontplooiing in een prettige en veilige omgeving.
Werenfridus is een school voor havo, atheneum, gymnasium en tweetalig onderwijs. Dé school voor slimme leerlingen met ambitie.

De leiding van het Tabor College is in handen van het College van Bestuur, verantwoordelijk voor de strategie van het Tabor College. De drie scholen binnen het College geven op eigen wijze invulling aan de doelstellingen van het Tabor College. De scholen binnen het Tabor College kunnen gekenmerkt worden als scholen waar niet ‘slechts’ op de winkel gepast wordt, maar waar onderwijsontwikkeling nadrukkelijk op de agenda staat. 
 

Vacature

Functietitel
Ondersteuningscoördinator 
Plaatsingsdatum
12-4-2019
Met ingang van
19 augustus 2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
circa 0,80
Omschrijving
In verband met het vertrek van één van onze medewerkers zijn wij voor het Tabor College, locatie Oscar Romero, per 19 augustus 2019 op zoek naar een ervaren

                                             Ondersteuningscoördinator m/v (circa 0,8 wtf)

De functie
De belangrijkste taak van de ondersteuningscoördinator is het aansturen van medewerkers binnen de ondersteuning en het coördineren van de best passende ondersteuning voor leerlingen. Hij/zij coördineert, ontwikkelt en evalueert de uitvoering van het ondersteuningsbeleid rondom de leerlingen en geeft leiding aan het ondersteuningsteam en de verzuimmedewerkers.
Daarnaast kan hij/zij de lijnen voor passend onderwijs binnen de school uitzetten en processen aansturen door het motiveren, inspireren en aanspreken van de verschillende betrokken professionals, binnen en buiten de school.

De werkzaamheden:
  • Coördineren van interne en externe deskundigheid voor leerlingen die (extra) ondersteuning nodig hebben;

  • Functioneel leidinggeven aan het ondersteuningsteam, trajectvoorziening(en) en de medewerkers van de afdeling verzuim;

  • Het adviseren en coachen van collega’s, de schoolleiding en de ouders en leerlingen met betrekking tot passend onderwijs;
  • Het volgen en analyseren van interne en externe ontwikkelingen met betrekking tot passend onderwijs en het vertalen hiervan in beleidsadviezen aan de directie;
  • Toezicht houden op de informatiestroom m.b.t. de extra ondersteuningsbehoefte van leerlingen;
  • Het monitoren, evalueren en borgen van de kwaliteit van de ondersteuning;
  • Proactief deelnemen aan projecten/initiatieven op het gebied van passend onderwijs en het voorkomen van (ziekte)verzuim van leerlingen.
 
 

Eisen

Opleiding
Overige
Functie-eisen
Persoonlijkheid
U bent een stevige persoonlijkheid met kennis van zaken en ervaring op het gebied van passend onderwijs. U bent vaardig in het analyseren, plannen en organiseren; u bent proactief, initiatiefrijk en u heeft coördinerende capaciteiten. U beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en bent wendbaar in diverse soorten gesprekken. Daarnaast bent u stressbestendig en creatief in het inzetten van maatwerktrajecten.
 
Functie-eisen
-  Diploma orthopedagogiek op HBO/WO-niveau of vergelijkbaar; 

-  Aanvullende opleiding tot ondersteuningscoördinator of de bereidheid deze te gaan volgen;
-  Brede kennis en inzichten op het gebied van passend onderwijs; 

-  Brede kennis van de diversiteit aan voorzieningen binnen de regio; 

-  Regionaal netwerk met personen en instanties op het gebied van ondersteuning

Sollicitatieprocedure
U kunt uw brief inclusief CV tot uiterlijk 6 mei a.s. richten aan: vacatures@tabor.nl ter attentie
van mevr. M.H.L. Scholten (P&O adviseur).
Voor een volledig overzicht van de werkzaamheden kunt u bij haar de functieomschrijving* opvragen.

Meer informatie kunt u telefonisch verkrijgen via de heer Van Berge (conrector), tel. 0229 – 285641. De eerste gespreksronde vindt plaats vanaf 13 mei 2019. Het streven is de procedure uiterlijk 1 juni 2019 af te ronden. 

 
* nb. de functieomschrijving ‘Ondersteuningscoördinator’ heeft als oorspronkelijke  functienaam ‘teamcoach Zorgondersteuning’ zoals sinds medio 2015 is opgenomen in ons functiebouwwerk.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
OOP schaal 11
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.