Vacature Docent Klassieke Talen 0,5fte in Den Haag

Onderwijs

Over Dalton Den Haag

Naam school
Dalton Den Haag
Contactpersoon
Mevr. K. van de Gevel
Plaats
Den Haag
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Dalton
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
havo, vwo
Beschrijving

De Dalton Den Haag is een school voor openbaar onderwijs, met een HAVO-, Atheneum- en Gymnasiumafdeling. De school heeft een rijke traditie, en staat garant voor een brede en veelzijdige opleiding. Zo kent de school een theaterklas en is er ook de mogelijkheid om tweetalig onderwijs te volgen.
De Dalton Den Haag is een dynamische school waar collegiale samenwerking even vanzelfsprekend is als ruimte voor individuele ontplooiing. De school is voor onze leerlingen een veilige, open en gezellige school, voor medewerkers een werkplek waar betrokkenheid en onderwijskundig vakmanschap de toon zetten. De school kenmerkt zich door te blijven streven naar een hoge kwaliteit. En dat lukt, getuige de inspectierapporten en de kwaliteitskaarten.

De Dalton Den Haag onderhoudt nauwe contacten met het ICLON in Leiden en de Hogeschool Rotterdam en biedt opleidingsplaatsen aan docenten-in-opleiding.

Tot ziens op Dalton Den Haag!

Bijzonderheden

Dalton Den Haag biedt een tweetalige vwo-opleiding aan. Een goede beheersing van de Engelse taal strekt tot aanbeveling.

Vacature

Functietitel
Docent Klassieke Talen 0,5fte 
Plaatsingsdatum
12-4-2019
Met ingang van
01082019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,5
Omschrijving
De sectie Klassieke Talen bestaat uit drie docenten. In de brugklas krijgen alle leerlingen het vak oudheidkunde. In de onderbouw wordt gewerkt met de methodes SPQR en Argo. In de bovenbouw combineren we SPQR en Argo met Zover de speren reiken en andere originele teksten. We werken met onze eigen vertaalstrategie en gebruiken RTTI-toetsing. We organiseren diverse activiteiten die met de klassieke oudheid te maken hebben. Zo is er jaarlijks een gymnasiumdag met excursies en om het jaar een Romereis met leerlingen van 4 en 5 gymnasium. We zoeken naar een collega die initiatiefrijk, enthousiast en teamgericht is. Een eerstegraads bevoegdheid is een vereiste (of je bent bezig deze bevoegdheid te behalen). Het spreekt voor zich dat de collega zich kan vinden in de uitgangspunten van daltononderwijs.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Het verzorgen van lessen oudheidkunde in de brugklas
Het geven van het vak Grieks in de onderbouw en bovenbouw
Het geven van het vak Latijn in de onderbouw en bovenbouw
Het ontwikkelen van lesmateriaal
Het participeren in sectieoverleg
Het beoordelen van toetsen en werk van leerlingen

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LC
Arbeidsvoorwaarden
De CAO VO is van toepassing. Het betreft een LC-functie.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Katrien van de Gevel, rector. Bellen voor informatie mag ook: 070-3084180. Heb je zin om op onze school te komen werken, stuur dan je cv met een korte motivatie voor 6 mei 2019. Sollicitaties vinden uitsluitend via Meesterbaan.nl plaats.

De gesprekken vinden plaats in de week van 6 mei. Het geven van een proefles kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.