Vacature Afdelingsleider in Weesp

Onderwijs

Over Casparus College

Naam school
Casparus College
Contactpersoon
Adriaan Nagel
Plaats
Weesp
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
lwoo, vmbo
Beschrijving
Het Casparus College is een overzichtelijke school voor vmbo in Weesp. Wij zijn de school "waar leren je werk wordt". Leerlingen uit de hele regio (van het Gooi tot aan de grote stad) kunnen bij ons terecht voor lwoo, basis of kader. Daarnaast hebben we een juniormavo en bereiden we de start van een gemengde leerweg in de bovenbouw voor.

Leren is pas mogelijk als er echt contact is. Daarom gaan pedagogiek en didactiek bij ons hand in hand. Ons onderwijs is gedegen, gestructureerd en gedifferentieerd. Het doel is dat iedere leerling het maximale uit zichzelf haalt en trots kan zijn op zijn ontwikkeling.

We beschikken over een modern gebouw met activeboards in vrijwel alle lokalen, een Chromebook voor iedere medewerker en goed geoutilleerde plaza’s voor de praktijkafdelingen.

Het Casparus College maakt deel uit van de Gooise Scholen Federatie. Deze scholengroep hecht veel waarde aan professionele ontwikkeling. Er is bijvoorbeeld een eigen GSF Academie en een tweejaarlijkse onderwijsconferentie. Alle GSF-scholen zijn gecertificeerd als opleidingsschool.
 

Vacature

Functietitel
Afdelingsleider 
Plaatsingsdatum
12-4-2019
Met ingang van
01-08-2019
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 1 fte
Omschrijving
                                                              Het Casparus College in Weesp is op zoek naar 
                                                                       twee ondernemende afdelingsleiders.
                                     Één voor de aansturing van het onderbouwteam en één voor het bovenbouwteam.


De Organisatie
Het Casparus College is een school in de omgeving van Amsterdam met ongeveer 300 leerlingen en 40 medewerkers. De school zal de komende jaren groeien. Leerlingen van het Gooi tot Amsterdam weten ons te vinden voor alle beroepsgerichte opleidingen van het vmbo. We zijn kleinschalig, dàt en ons pedagogisch klimaat zorgen ervoor dat alle leerlingen gezien en gekend worden door het hele team van medewerkers.

De leerlingen leren in de klas, op werkplekken in verschillende profielen, op stage en zij voeren kortstondige opdrachten uit voor opdrachtgevers zowel binnen als buiten de school. “Waar leren je werk wordt” is dan ook onze slogan. Onze leerlingen voelen zich goed voorbereid op hun toekomst. Leerlingen en onze enthousiaste en betrokken teams zijn trots op deze fijne  school.
 
Videopitch

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
De Opdracht
Samen met je collega afdelingsleider en de directeur leid je de school. In deze fase richt je je vooral op de verdere ontwikkeling van onze school en ben je de rots in de branding voor leerlingen en collega’s.
De komende twee jaar focussen we vanuit een stevige basis op de adaptieve kwaliteiten van ons onderwijs en de inspiratie van onze collega’s. Jij wordt een belangrijke coach-speler op dit veld.
Als je nu rechtop gaat zitten, lees vooral verder.

Herken je jezelf in dit profiel?

In je brief en cv lezen we graag wie je bent.
  • Je staat stevig in je schoenen en je bent een voorbeeld voor je team. Dat is belangrijker dan je formele positie
  • Je hebt lef, bent volhardend en durft het beste van jezelf te geven. Jij verbindt je aan mensen en aan een soms lastige opgave
  • Je kent de huidige inrichting van het vmbo of je bent slim en leergierig genoeg om je de relevante zaken binnen enkele maanden eigen te maken
  • Je bent bevoegd om les te geven in het voortgezet onderwijs en je ogen stralen als je voor de klas gaat staan
  • Je bent communicatief sterk op team- en individueel niveau.
  • Heb je een (midden) management opleiding gedaan, of ben je bereid die te volgen? Dat vinden wij een pre.

We kijken ernaar uit om in jou deze kwaliteiten te ontdekken!

Onderwijskundig leiderschap: Je weet ook niet hoe de wereld er over 25 jaar eruit ziet maar jij bereidt jouw leerlingen daar wel op voor. Je kijkt met een brede en open blik naar de omgeving. Je benut beschikbare informatie actief en haalt kennis naar binnen om te begrijpen in welke richting ‘werken’ zich ontwikkelt. Je gaat met je team aan de slag. Jullie ontwerpen onderwijs dat de leefwereld van jongeren verbindt met kansen voor hun toekomst.

Dienend leiderschap: Je bent een wijs mens. Je verbindt je aan mensen, weet hen te raken met je vragen en helpt hen om ‘op de bok’ te gaan zitten. Je bent niet ijdel of weet in elk geval jouw behoefte aan met elkaar tot een goede oplossing te komen met een lach onder woorden te brengen. Want je begrijpt dat mensen harder gaan lopen (ja, ook voor jou) als je hen laat stralen, als jij hun resultaten ook als hun succes zichtbaar maakt voor anderen.

Besluiten willen nemen: Je maakt ruimte voor weerwoord, want je weet dat elke keuze gevolgen heeft, ook minder prettige. Dat belemmert je niet om besluiten te nemen en koers te houden. Je kent het verschil tussen consensus en consent, en jij weet instemming te bereiken door twijfel toe te laten en ruimte te maken voor feedback en evaluatie.
Je komt afspraken na en verwacht dat ook van anderen.

Samenwerken: ‘Alleen ben ik sneller, samen komen we verder’ heb jij proefondervindelijk ervaren. Je begrijpt dat samenwerking niet vanzelf gaat maar aandacht vergt en je weet hoe je mensen aan tafel haalt en houdt. Het woord ‘stakeholders’ ontlokt je een flauwe glimlach. Jij hebt vrienden die met jou samen willen werken om je enthousiasme en je betrouwbaarheid, omdat je vrijgevig bent, jouw kennis deelt en hun vragen en inbreng daadwerkelijk deel van jouw aanpak laat zijn.

Communicatie vaardigheden: Je bent in staat heldere beleidsdocumenten op te stellen en de visie van de school te vertalen in praktisch beleid. Je schakelt van abstract naar concreet en weer terug. Jij beïnvloedt de visie en het beleid van je school want je beschrijft met een heldere pen vanuit eigen onderzoek en ervaringen in de klaslokalen in welke richting jullie bewegen.
Je draagt enthousiast en inspirerend het schoolbeleid uit in het team en de gehele school. Je neemt scherp waar en geeft woorden aan je waarneming, zonder oordeel maar confronterend als het nodig is. Je laat collega’s en leerlingen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen gedrag.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LD
Arbeidsvoorwaarden
Salariëring is op basis van kennis en ervaring in schaal LD van de cao-vo.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Jouw sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 5 mei 2019. 
Graag vernemen we in jouw sollicitatiebrief of je voorkeur uitgaat naar leidinggeven aan het bovenbouwteam of aan het onderbouwteam.

Wij behouden ons het recht voor om bij voldoende reacties de vacature eerder te sluiten en bij onvoldoende reacties te verlengen.

Belangrijk voor je agenda:
Eerste ronde gesprekken met de bac: 8 en 9 mei van 16.00 - 21.00
Tweede ronde gesprekken met de bac: 14 en 15 mei van 16.00 - 21.00

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Voor informatie over deze functie kun je contact opnemen met dhr. A. Nagel (Directeur De Fontein),
bereikbaar via 06-14859830.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.