Vacature Docent Nederlands, eerstegraads in Oldenzaal

Onderwijs

Over Twents Carmel College

Naam school
Twents Carmel College
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Oldenzaal
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving
Meer informatie over het Twents Carmel College vind je op: twentscarmelcollege.nl.

Het Twents Carmel College is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands, eerstegraads 
Plaatsingsdatum
11-4-2019
Met ingang van
01-08-2019
Referentienummer
3345
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,5 - 0,7
Omschrijving
Ben jij de enthousiaste en professionele docent Nederlands die zich met een team van betrokken collega's wil inzetten voor goed onderwijs? Past lesgeven aan havo- en vwo- leerlingen goed bij jou? Dan maken wij graag kennis met je!

Jouw verantwoordelijkheden
Je geeft lessen Nederlands aan leerlingen in de bovenbouw havo/vwo.
Samen met jouw collega's ontwerp je een samenhangend en uitdagend onderwijsaanbod, waar- mee het lukt om de leerlingen uit te dagen het beste uit zichzelf te halen.
Je benut de mogelijkheden van digitaal leren en je lessen kenmerken zich door een constructieve werksfeer, mede als gevolg van een activerende didactiek. Monitoren van leervorderingen, formatief toetsen en het geven van persoonlijke feedback maken deel uit van deze didactiek.

Jouw profiel
Je beschikt over een eerstegraads onderwijsbevoegdheid voor het vak Nederlands. Net als je teamgenoten ben je betrokken bij het onderwijs en bij de leerling. De kans om een actieve bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen van het vak Nederlands pak je met beide handen aan. Door jouw pedagogische en didactische kwaliteiten én affiniteit met de bovenbouw havo/vwo vind je bovendien gemakkelijk aansluiting bij de doelgroep.
Eigenschappen waarin jij je herkent zijn: resultaatgericht, initiatiefrijk, analytisch vermogen, 'lifelong learner' en teamplayer. Beschik je daarnaast over de vaardigheden om een toonaangevende rol te spelen op het gebied van onderwijs en ICT? Dan zijn we extra benieuwd naar jouw sollicitatie.

Jouw werkplek
Het Twents Carmel College verzorgt voor Noordoost-Twente een breed aanbod voortgezet onderwijs: praktijkonderwijs, geïntegreerd en breed opgezet vmbo, havo en vwo (atheneum, gymnasium). Het onderwijs aan ruim 5.000 leerlingen wordt gegeven op vijf locaties in Oldenzaal, Losser en Denekamp. Er werken ruim 560 medewerkers. Je werkplek is in eerste instantie op locatie De Thij, maar dat kan later ook op een andere locatie zijn.

Locatie De Thij vervult met haar brede bovenbouw een streekfunctie. 150 medewerkers verzorgen er het onderwijs voor ruim 1.300 leerlingen. Het lesaanbod varieert van vmbo tot en met havo/vwo/vwo . Havo/vwo- en gymnasiumleerlingen blijven tot en met klas 5/6 op De Thij. Nieuwe collega's worden ingewerkt door een vakcoach en krijgen intensieve begeleiding op didactisch gebied. 

De ambitie van De Thij is verwoord in de tekst 'Pak je kans op De Thij'. We doen recht aan de basiseisen voor het voortgezet onderwijs; daarnaast hebben we aandacht voor de individuele leerlingen met een aanpak die afgestemd is op ieders persoonlijke mogelijkheden. 
We handelen op basis van wederzijds respect en gezond verstand. Af en toe verrassen we elkaar en daar leren we van. Op deze manier komt iedereen tot zijn recht. Doordat de basis op orde is, hebben we ruimte om te exploreren, te ontdekken, zodat elke leerling zich maximaal kan ontplooien en het beste uit zichzelf kan halen.

Ons aanbod
Het betreft een baan van 0,5 – 0,7 fte, vanaf 1 augustus 2019. Bij gebleken geschiktheid biedt deze baan mogelijk uitzicht op een vast dienstverband. Conform de CAO VO ontvang je een salaris van maximaal 4.878 euro bruto per maand bij een volledige werkweek (LC). Doorstroom naar een LD-functie behoort tot de mogelijkheden.
Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering en diverse andere voordelen.

Twents Carmel College maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Werken bij Stichting Carmelcollege betekent werken bij een werkgever met een aantrekkelijk loopbaanbeleid.

Meer weten?
Meer informatie over de inhoud van de functie is te verkrijgen bij:
Contactpersoon: De heer P. (Peter) Veenhoven
Functie: Adjunct-directeur vwo bovenbouw
Telefoonnummer: 0541 - 572780

Tijdens de meivakantie (van 20 april tot en met 5 mei 2019) is de school gesloten en is bovengenoemd telefoonnummer niet bereikbaar. Tijdens de vakantie kun je eventuele vragen stellen via  06 – 18 39 04 48.

Reageren
Wij ontvangen jouw sollicitatie graag zo spoedig mogelijk.
(Bij voldoende reacties wordt de vacature offline gehaald en is het niet meer mogelijk te reageren.)
 
 Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.

Eisen

Functie-eisen
1e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LC of LD
Arbeidsvoorwaarden
Schaal LC of LD, maximaal bruto maandsalaris is afhankelijk van de salarisschaal Eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering en diverse andere voordelen. Salarisschaal is LC met doorgroeimogelijkheden naar LD.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.