Vacature Docent drama in Alphen aan den Rijn

Onderwijs

Over Scala College

Naam school
Scala College
Contactpersoon
Mevr. De Bas
Plaats
Alphen aan den Rijn
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving
Het Scala College is een brede scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs voor leerlingen in de omgeving Alphen aan den Rijn. Er werken ongeveer 250 docenten op het Scala College en het onderwijsondersteunend personeel bestaat uit iets meer dan 50 medewerkers. De school verzorgt onderwijs voor 2.400 leerlingen in de richtingen (t)vwo, (t)havo, vmbo (basisberoepsgericht leerweg, kader beroepsgerichte leerweg en theoretische leerweg). De school heeft drie locaties in Alphen aan den Rijn:
 
  • Locatie Nieuwe Sloot: onderbouwhuis voor leerlingen van het vmbo-tl, havo en (t)vwo (klassen 1 en 2) en voor klas 3-(t)vwo.
  • Locatie Diamantstraat: voor leerlingen van bovenbouw vmbo , klas 3-, 4- en 5-havo.
  • Locatie Dr. A.D. Sacharovlaan: bovenbouw voor leerlingen van (t)atheneum en (t)gymnasium.
 
De school profileert zich sterk op het gebied van sport, kunst, tweetalig onderwijs en met verschillende highschools, waar leerlingen zich kunnen ontwikkelen in verschillende talentrichtingen. Het Scala College is de enige erkende Topsport Talentschool en senior-tto-school met tweetalig vwo en havo in de regio. Het is een school waar veel te kiezen valt voor leerlingen, waarbij oog is voor leerlingen die extra begeleiding en ondersteuning nodig hebben, maar ook voor excellerende of hoogbegaafde leerlingen.
 
Met ingang van 1 januari 2019 is het Scala College bestuurlijk gefuseerd met het Coenecoop College. Het Scala College blijft binnen de gefuseerde stichting een zelfstandige schoolorganisatie. De leiding van de scholen ligt in de handen van de vestigingsdirecteur.

Vacature

Functietitel
Docent drama 
Plaatsingsdatum
11-4-2019
Met ingang van
2-9-2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
Aantal uren
17
Omschrijving
In verband met zwangerschapsverlof zoeken wij voor de periode van 2 september a.s. tot 20 december 2019, een docent drama voor het geven van 7 lessen drama in onze tweetalige afdeling en 10 lesuren theater in onze highschool-klassen. De lessen zijn verdeeld over 4 dagen waarvan (ivm de highschoollessen) woensdag en vrijdag verplichte werkdagen zijn.

Highschool
Leerlingen van het Scala College volgen onderwijs op het niveau dat bij hen past. Daarnaast kiezen zij voor een highschool. Twee keer per week besteden zij twee uur aan een talent dat zij verder willen ontwikkelen of juist willen ontdekken. Het Scala College biedt negen verschillende highschoolprogramma’s, zodat iedereen een keuze kan maken. Leerlingen van verschillende niveaus, maar met dezelfde interesse maken deel uit van een highschool. De lessen worden gegeven op de locatie Nieuwe Sloot.

Locatie Nieuwe Sloot
Het Scala College heeft een apart onderbouwhuis voor de 1e en 2e klassen inclusief 3 vwo. Dit zorgt voor een geheel eigen sfeer waarin de leerling in een veilige setting kan wennen aan het voortgezet onderwijs. We werken in teams en zijn bezig met een aantal interessante onderwijsontwikkelingen waarin meer maatwerk voor de leerling centraal staat. Dit betekent ook maatwerk voor onze docenten. We zijn een opleidingsschool dus ook jouw ontwikkeling vinden wij belangrijk.
 
Onlangs heeft het (t)vwo het predicaat "Excellente School" verworven voor het bijzondere internationaliseringsprogramma in de tweetalige afdeling van het vwo.

 

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
  • U bent in het bezit van een 2e graads bevoegdheid;
  • U bent pedagogisch en onderwijskundig sterk;
  • U bent in het bezit van Cambridge English certificaten;
  • U heeft ervaring met lesgeven in het Engels;
  • U bent in staat uw relevante kennis en kunde op een enthousiaste manier over te dragen;
  • U zoekt de samenwerking met (vak)collega’s en zorgt voor een goede relatie met ouders en andere belanghebbenden.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
CAO-VO
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.