Vacature Docent Dans 1e graads in Alphen aan den Rijn

Onderwijs

Over Scala College

Naam school
Scala College
Contactpersoon
Mevr. De Bas
Plaats
Alphen aan den Rijn
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving
Het Scala College is een brede scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs voor leerlingen in de omgeving Alphen aan den Rijn. Er werken ongeveer 250 docenten op het Scala College en het onderwijsondersteunend personeel bestaat uit iets meer dan 50 medewerkers. De school verzorgt onderwijs voor 2.400 leerlingen in de richtingen (t)vwo, (t)havo, vmbo (basisberoepsgericht leerweg, kader beroepsgerichte leerweg en theoretische leerweg). De school heeft drie locaties in Alphen aan den Rijn:
 
 • Locatie Nieuwe Sloot: onderbouwhuis voor leerlingen van het vmbo-tl, havo en (t)vwo (klassen 1 en 2) en voor klas 3-(t)vwo.
 • Locatie Diamantstraat: voor leerlingen van bovenbouw vmbo , klas 3-, 4- en 5-havo.
 • Locatie Dr. A.D. Sacharovlaan: bovenbouw voor leerlingen van (t)atheneum en (t)gymnasium.
 
De school profileert zich sterk op het gebied van sport, kunst, tweetalig onderwijs en met verschillende highschools, waar leerlingen zich kunnen ontwikkelen in verschillende talentrichtingen. Het Scala College is de enige erkende Topsport Talentschool en senior-tto-school met tweetalig vwo en havo in de regio. Het is een school waar veel te kiezen valt voor leerlingen, waarbij oog is voor leerlingen die extra begeleiding en ondersteuning nodig hebben, maar ook voor excellerende of hoogbegaafde leerlingen.
 
Met ingang van 1 januari 2019 is het Scala College bestuurlijk gefuseerd met het Coenecoop College. Het Scala College blijft binnen de gefuseerde stichting een zelfstandige schoolorganisatie. De leiding van de scholen ligt in de handen van de vestigingsdirecteur.

Vacature

Functietitel
Docent Dans 1e graads 
Plaatsingsdatum
11-4-2019
Met ingang van
1-8-2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
Aantal uren
10
Omschrijving
Wij zijn voor komend schooljaar specifiek op zoek naar een eerstegraads dansdocent, die ervaring heeft met het lesgeven aan tieners. Het gaat om een vacature waarbij dans als examenvak neergezet moet worden in de bovenbouw. Als je daarnaast ook ckv kunt geven is dat een pré. De lessen worden gegeven op woensdag- en op vrijdagochtend. 

Highschool
Leerlingen van het Scala College volgen onderwijs op het niveau dat bij hen past. Daarnaast kiezen zij voor een highschool. Twee keer per week besteden zij twee uur aan een talent dat zij verder willen ontwikkelen of juist willen ontdekken. Het Scala College biedt negen verschillende highschoolprogramma’s, zodat iedereen een keuze kan maken. Leerlingen van verschillende niveaus, maar met dezelfde interesse maken deel uit van een highschool. De lessen worden gegeven op locatie Nieuwe Sloot.

Locatie Nieuwe Sloot
Het Scala College heeft een apart onderbouwhuis voor de 1e en 2e klassen inclusief 3 vwo. Dit zorgt voor een geheel eigen sfeer waarin de leerling in een veilige setting kan wennen aan het voortgezet onderwijs. We werken in teams en zijn bezig met een aantal interessante onderwijsontwikkelingen waarin meer maatwerk voor de leerling centraal staat. Dit betekent ook maatwerk voor onze docenten. We zijn een opleidingsschool dus ook jouw ontwikkeling vinden wij belangrijk.
 


 

Eisen

Opleiding
1e graads
Functie-eisen
 • je hebt een hbo-opleiding aan de dansacademie 
 • je bent pedagogisch en didactisch sterk onderlegd
 • je hebt ervaring met lesgeven aan middelbare scholieren van allerlei niveaus
 • je kunt goed samenwerken
 • je bent zelfstandig, zelfverzekerd en neemt initiatief
 • je bent representatief en communicatief vaardig
 • je bent flexibel
 • je bent creatief en enthousiast
 • je weet leerlingen te motiveren en te stimuleren

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
CAO-VO
Arbeidsvoorwaarden
Het Scala College kent een aantrekkelijk functieperspectief van LB - LC - en LD-functies. Inschaling vindt plaats op basis van bevoegdheid, ervaring en kwaliteiten. Voor de eerstegraads functies behoort inschaling in LC of LD tot de mogelijkheden.

Daarnaast bieden wij jou:
 • enthousiaste collega's en leerlingen
 • ruimte voor initiatief, eigen creativiteit en ontwikkeling
 • begeleiding van nieuwe docenten door een coach
 • een fijne werkomgeving in een klein en betrokken sectie

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Open sollicitatie
Wij zoeken regelmatig dansdocenten voor workshops en projecten. Docenten met verschillende dansachtergronden zijn ook welkom om een cv en sollicitatiebrief te sturen, vermeld er dan bij dat het gaat om de workshops en/of projecten.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.