Vacature Docent Nederlands in Amersfoort

Onderwijs

Over Farel College

Naam school
Farel College
Contactpersoon
Mevr. H. Nawijn
Plaats
Amersfoort
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
vmbo, mavo, havo, vwo
Beschrijving
Profiel
Het Farel College biedt uitdagend onderwijs op mavo, havo en vwo niveau op twee locaties in Amersfoort, waaronder de hoofdlocatie en onze Academy voor innovatief onderwijs. We zijn een open christelijke school met 1250 leerlingen en 130 collega’s.
 
Onbegrensd leren door ambitieus en betrokken onderwijs
Leerlingen krijgen bij ons de kans om letterlijk en figuurlijk over hun grenzen te kijken en te leren. Concreet betekent dit veel aandacht voor meertaligheid (o.a. tweetalig onderwijs op elk niveau), internationale oriëntatie en bèta onderwijs. Ook dagen we leerlingen uit om hun talenten te ontwikkelen. Projecten die samenwerking en creativiteit vragen, laten ook een stukje onbegrensd leren zien, zoals vakoverstijgend (samen)werken. Het onbegrensd leren is tevens merkbaar in de aandacht voor burgerschap. We vinden het belangrijk dat de leerling zijn eigen plek vindt en verantwoordelijkheid neemt in de maatschappij. Onder andere door de maatschappelijke stage en ons handelen vanuit christelijke waarden en normen werken we hier aan. 

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
10-4-2019
Met ingang van
1 september 2019
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0.8 fte
Aantal uren
ong. 19
Omschrijving
Profiel
Het Farel College biedt uitdagend onderwijs op mavo, havo en vwo niveau op twee locaties in Amersfoort: op de hoofdlocatie en op de Farel Academy. We zijn een open christelijke school met 1450 leerlingen en 130 collega’s.
 
Onbegrensd leren door ambitieus en betrokken onderwijs
Leerlingen krijgen bij ons de kans om letterlijk en figuurlijk over hun grenzen te kijken en te leren. Er is veel aandacht voor meertaligheid (o.a. tweetalig onderwijs op elk niveau), internationale oriëntatie en bèta onderwijs. Op het Farel College nemen leerlingen in toenemende mate meer verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces. We geven de leerlingen de mogelijkheid om een deel van hun lesprogramma zelf in te vullen, waarbij de mentor in dit keuzeproces een belangrijke rol speelt. We hebben lestijd vrijgemaakt voor sociale en persoonlijke ontwikkeling van leerlingen. Projecten vragen om vaardig te worden in samenwerking. Het portfolio is een middel voor de leerling om zijn/haar ontwikkeling voor zichzelf, ouders en docenten zichtbaar te maken. We vinden het belangrijk dat de leerling zijn/haar eigen plek vindt en verantwoordelijkheid neemt in de maatschappij. Onder andere door de maatschappelijke stage en ons handelen vanuit christelijke waarden en normen werken we hieraan.
 

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Wie zoeken wij?
 • Je beschikt over een tweedegraads lesbevoegdheid voor Nederlands.
 • Je bent in staat om in teamverband en binnen de vakgroep vorm te geven aan onze onderwijs- en vormingsdoelen.
 • Naast bekwaamheid in het vakgebied, ben je competent in reflectie en ontwikkeling en in het samenwerken met collega’s.
 • Je hebt affiniteit met en bent in staat om lessen te verzorgen op meerdere afdelingen in school.
 • Je bent een stevige persoonlijkheid, kunt structuur aanbrengen, bent flexibel, en kunt een goede verbinding met de leerlingen tot stand brengen.
 • Naast dat je afspraken nakomt, ben je proactief en toon je initiatief.
 • Wij vragen van jou als kandidaat dat je de identiteit van onze school kunt onderschrijven.
 • Wonende binnen een straal van 50 kilometer.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij?
 • Een uitdagende functie waar ruimte is voor eigen initiatief.
 • Een prettige werksfeer in een collegiaal team.
 • Op deze functie is de CAO-VO van toepassing. Inschaling is afhankelijk van je huidige inschaling en relevante werkervaring.
 • Een MacBook in bruikleen.
 • Het betreft een tijdelijke functie wegens vervanging zwangerschapsverlof, waarschijnlijk tot 1 januari 2020.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Meer informatie en solliciteren?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Thijs Jan van der Leij (rector) via telefoonnummer 033 – 422 90 20. Of kijk op farel.nl of meerwegen.nl (overkoepelende scholengroep). Je motivatiebrief en CV ontvangen wij graag voor 6 mei 2019 via  gericht aan de rector, de heer drs. T.J. van der Leij. Van 22 april tot 6 mei is de school niet bereikbaar vanwege de meivakantie.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie
wordt niet op prijs gesteld.

 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.