Vacature docent Nederlands voor 0,4-0,5 fte in Amsterdam

Onderwijs

Over Fons Vitae Lyceum

Naam school
Fons Vitae Lyceum
Contactpersoon
Dhr. D. Asser
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Beschrijving
Het Fons Vitae Lyceum is een school voor havo-, vwo- en gymnasiumonderwijs, met ca. 1000 leerlingen en 100 medewerkers, gevestigd in een monumentaal kloosterpand in hartje Amsterdam. Onze geschiedenis voert ruim honderd jaar terug. ‘Fons Vitae’ is Latijn voor ‘Bron van Leven’; een passende naam voor ons levendige lyceum met haar klassieke uitstraling. Een sfeervolle en uitdagende school, met ruimte voor verschillen in karakter en leerstijl. We vormen een hechte gemeenschap, waarbinnen leerlingen en medewerkers zich zeer betrokken voelen bij de school en bij elkaar. Deze betrokkenheid is in onze visie de basis voor een succesvolle overdracht van kennis, vaardigheden en leerplezier.
 
Al onze leerlingen beschikken over een eigen iPad. Deze iPad wordt binnen en buiten de les gebruikt, o.a. ter vervanging van papieren schoolboeken, en om huiswerk en toetsen mee te maken. In combinatie met onze schoolbrede wifi, digitale schoolborden en computerlokalen, biedt dit een keur aan interactieve en multimediale onderwijs(differentiatie-)mogelijkheden.
 
Het Fons kent een lange traditie van speciale aandacht voor individuele talentontwikkeling. Deze traditie vloeide in 2012 voort in het behalen van het officiële keurmerk van de Vereniging Begaafdheidsprofielscholen. We zijn trots op dit keurmerk, en ons bewust van de verantwoordelijkheid die het met zich meebrengt. Als Begaafdheidsprofielschool (BPS) willen wij de talenten van al onze leerlingen – niet alleen de hoogbegaafden onder hen – actief (h)erkennen, stimuleren en faciliteren. Dit doen we onder meer met klassikale ‘BPS-modules’ en individuele ‘Fons Libertatis’-projecten.
 
Op het Fons vinden we het belangrijk dat iedereen verantwoordelijkheid voelt en neemt voor zijn of haar persoonlijke ontwikkeling, vanuit intrinsieke motivatie. Dit geldt zowel voor onze leerlingen als voor onze medewerkers. Zo organiseren we plenaire studiemiddagen voor ons personeel, en nemen al onze docenten gedurende het gehele schooljaar deel aan zgn. LeerKRACHT-werkgroepen rondom actuele onderwijskundige thema’s.

 

Vacature

Functietitel
docent Nederlands voor 0,4-0,5 fte 
Plaatsingsdatum
8-4-2019
Met ingang van
01-08-2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4-0,5
Omschrijving
Het Fons Vitae Lyceum te Amsterdam zoekt per 1 augustus 2019 een

docent Nederlands voor 0,4-0,5 fte.

Schoolprofiel

Het Fons Vitae Lyceum is een school van 1000 leerlingen voor Havo, Atheneum en Gymnasium. Een school waar leerlingen worden gestimuleerd hun talenten breed te ontwikkelen en een daarbij passend diploma te halen, zodat zij mede door ons toedoen op een zelfbewuste en verantwoorde wijze kunnen functioneren in de maatschappij. Onze school heeft een lange traditie waarin 'betrokkenheid' en 'veiligheid' sleutelwoorden zijn. De geschiedenis voert terug tot de oprichting in 1914 door de Zusters Franciscanessen van Heythuysen,  oorspronkelijk als rooms-katholieke meisjesschool. In de lente van 2015 is de viering van het honderdjarig bestaan geweest.

Het Fons Vitae lyceum is een begaafdheidsprofielschool; wij bieden maatwerk aan meer getalenteerde leerlingen, zowel binnen als buiten de les. Onze docenten werken samen in het project leerKRACHT, waarin onderling lesbezoek, gezamenlijke lesvoorbereiding en het zoeken naar toepassingen van actuele onderwijskundige thema’s in de les speerpunten zijn. In de onderbouw werken we met de iPad in de klas, ondermeer om differentiatie binnen de les beter mogelijk te maken.

In juni 2017 is onze school getroffen door een grote brand. Hierdoor geven wij nu les op twee locaties. Deze situatie duurt nog tot december 2019. Daarna zal ons schoolgebouw geheel vernieuwd weer in gebruik worden genomen met daar ook faciliteiten die passen bij hedendaags en duurzaam onderwijs. 

Eisen

Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Wij zoeken een enthousiaste collega die:

- bij voorkeur beschikt over een 1e graad lesbevoegdheid Nederlands;
- bereid is om ook niet-lesgebonden taken als mentorschap op zich te nemen;
- de ambitie heeft zich verder te ontwikkelen binnen zijn/haar functie.
- ervaring of aantoonbare affiniteit heeft met inzet van digitale leermiddelen (digibord, iPad, laptop, digitaaltoetsen).
- een coachende lesstijl heeft waarbij leerlingen eigenaar zijn (of worden) van het leerproces.
- ervaring of aantoonbare affiniteit heeft met differentiatie in de les.
- ervaring of aantoonbare affiniteit heeft met het opzetten en uitbouwen van excursies.
- een extern netwerk heeft om 'buiten' 'binnen' te halen.

 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Onze school biedt goede carrièreperspectieven middels doorstromingsmogelijkheden van schaal LB tot en met schaal LD. Benoeming in overleg mede op basis van ervaring. Naast het voeren van sollicitatiegesprekken hoort het geven van een proefles en het tonen van eigen materiaal mogelijk tot de inhoud van de sollicitatieprocedure.

Kijk voor meer informatie over de school ook even op onze website.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
In de week van 6 mei zullen de briefselectie én de eerste gesprekken plaatsvinden.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.