Vacature Docent natuurkunde 1e graads in Lelystad

Onderwijs

Over Porteum

Naam school
Porteum
Contactpersoon
Mevr. K. van Dekken
Plaats
Lelystad
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet Onderwijs
Niveau
vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Beschrijving


 


 

Vacature

Functietitel
Docent natuurkunde 1e graads 
Plaatsingsdatum
2-4-2019
Met ingang van
1 augustus 2019
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,0000
Aantal uren
21
Omschrijving
Leren, leven, (samen) werken aan je eigen toekomst en die van de wereld om je heen.
Dát doe jij als docent natuurkunde 1e graads bij het Porteum.


Lelystad timmert aan de weg, zeker als het gaat om onderwijs. Letterlijk want vanaf schooljaar 2021/2022 opent het Porteum zijn deuren; een gloednieuwe campus met 7 verschillende schoolgebouwen voor zo’n 3.800 middelbare scholieren. Dé Lelystadse thuisbasis voor de vmbo-, havo- en vwo-leerling waar je als onze nieuwe docent natuurkunde 1e graads vernieuwend onderwijs biedt in een hypermoderne omgeving. Jouw focus ligt op samenwerking en de individuele leerling.
Meer dan lesgeven
Natuurlijk kun je als de beste lessen natuurkunde geven aan bovenbouwleerlingen in havo-, vwo- en gymnasiumklassen. Dat doe je dan ook 15 lesuren per week. En je staat 6 lesuren voor de klas bij onderbouwleerlingen.Zo’n lesuur duurt bij ons gewoon 60 minuten. Maar werken bij Porteum is óók de kans krijgen (en pakken) om je als docent natuurkunde verder te ontwikkelen en vernieuwend onderwijs vorm te geven.Het wordt namelijk zoveel meer dan lesgeven. Het wordt pionieren bij Porteum.

Wat houdt dat precies in? Bij ons krijg je de kans kritisch en constructief mee te denken over het onderwijs en de ontwikkeling van onze nieuwe campus. Daar hebben we jouw teamgeest en frisse blik voor nodig. Een blik die gericht is op de toekomst en waar oogkleppen thuisgelaten worden. Veranderingen? Je omarmt ze en draagt er aan bij. Lesmateriaal en toetsen? Je ontwerpt die gemakkelijk zelf. Afgestemd op de individuele leerling, want geen leerling is hetzelfde. Dat laatste is in Lelystad goed te zien; onze stad biedt een grote diversiteit aan leerlingen die een mooie afspiegeling van de huidige maatschappij vormt. Deze leerlingen geef je alle ruimte om voor te bereiden op een succesvolle carrière.

Werk in uitvoering
We bouwen nú aan de campus. Letterlijk. Natuurlijk hoef jij straks geen natuurkunde te geven met je voeten in de bouwgrond. Totdat de deuren van Porteum openen, doceer je aan onze havo-, vwo- en gymnasiumleerlingen vanuit ISG Arcus. Deze scholengemeenschap vormt straks met de collega’s van SG De Rietlanden en SGL de nieuwe campus. Vanaf dag 1 bundel je de krachten met alle collega’s, ook al is dat in het begin nog even vanaf 3 locaties. Samen werken jullie aan beter onderwijs voor onze leerlingen en wordt vormgegeven aan jullie eigen, toekomstige onderwijs, functie-inhoud en werkplezier.

ISG Arcus vind je op minder dan 10 minuten loopafstand en 3 minuten fietsen van station Lelystad. Met de trein vanuit de Randstad of het Noorden ben je er dus zó. Liever met de auto? Vanaf de A6 of N302 is ISG Arcus goed bereikbaar en parkeren kan gratis. Porteum verrijst uit de grond waar nu nog rietvelden staan, met een bushalte voor de deur en nog geen 10 minuten fietsen vanaf station Lelystad. Het wordt een hypermoderne, duurzame en kleinschalig georganiseerde scholencampus die een gezonde werkomgeving biedt door onder andere klimaatbeheersing en de nieuwste ICT-faciliteiten.

Eisen

Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Meer dan een docent natuurkunde 1e graads
Een pionierende docent die vol vertrouwen, vernieuwende ideeën en samenwerkingsgerichtheid nu instapt terwijl de transitie in volle gang is. Dat is wie we zoeken. En als er tegenwind is? ‘Dat hoort er bij in de polder’; da’s jouw mentaliteit. En zodra die splinternieuwe campus er staat, stap je samen met je collega’s trots binnen en opent de deuren voor jouw leerlingen. Wij openen onze deuren voor jou als je ook op zak hebt:
 • een afgeronde lerarenopleiding voor 1e graads docent natuurkunde.
 • een frisse en open instelling en de bereidheid jezelf in je vak te blijven ontplooien.
 • innovatieve en op de toekomst gerichte vakinhoudelijke en vakdidactische inzichten.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LD CAO VO
Arbeidsvoorwaarden
Je kan op ons rekenen
 • brutomaandsalaris tot € 5.546,00 (LD) plus eindejaarsuitkering
 • pensioenregeling
 • diverse verlofregelingen waaronder (betaald) ouderschapsverlof, een individueel keuzebudget aan verlofuren t.b.v. duurzame inzetbaarheid en zorgverlof
 • reiskostenvergoeding
 • studieverlof en opleidingsbudget
 • intensief begeleidingsprogramma voor onze nieuwe docenten
 • ruime mogelijkheden als het gaat om nascholing en doorontwikkeling
 • eigen laptop
 • cafetaria-regeling met onder andere bedrijfsfitness en fietsplan

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Pionieren begint nú
Een pionier als jij wacht niet op de perfecte beginsituatie.Dus nu deze unieke kans voorbijkomt, deel je direct jouw cv en motivatie via pz@svol.nl.
Solliciteer sowieso vóór 8 mei 2019 want dan sluiten we de vacature. Je krijgt hoe dan ook bericht van ons. Goed bericht is een uitnodiging voor een eerste gesprek, bij wederzijdse enthousiasme plannen we een tweede gesprek. Een proefles kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Vragen? Over onze toekomstvisie en/of deze vacature? Bel Tilly Blom, afdelingsleiderhavo/vwo bovenbouw, voor het antwoord via 0320 -240500 of mail  Laura Bello, docent natuurkunde 1e graads, via lbello@sgl.nl.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.